tiistai 9. joulukuuta 2014

Luukku 9 - Leffaideoita

Mikäli jollekulle ei ole vielä käynyt selväksi, niin mä käyn leffassa harvinaisen usein (kerran/pari kuukaudessa) ja kotonakin tulee katseltua niitä, joita en kerkeä leffaan mennä katsomaan. (Ja meiltähän löytyy leffoja aaaika paljon.. :D)

FANTASIAN NÄLKÄÄN

Varjojen kaupungit - Luukaupunki: Tarina alkaa kun 15-vuotias Clary Fray todistaa Pandemonium-nimisellä klubilla nuoren pojan murhaa, jota kukaan muu ei tunnu näkevän. Sitten Claryn äiti mystisesti katoaa ja tyttö tutustuu nuoreen ja ylimieliseen Jace Waylandiin, joka on varjometsästäjä. Varjometsästäjien tehtävänä on suojella ihmiskuntaa pahoilta olennoilta. Clary sukeltaa ystävänsä Simonin kanssa maailmaan, joka on täynnä ihmissusia, vampyyreja, keijuja ja muita mitä ihmeellisimpiä olentoja. Jacen, Isabellen, Alecin ja Simonin kanssa Clary päätyy etsimään äitiään ja saa samalla tietää itsekin olevansa varjometsästäjien sukua, kuten äitinsäkin. Merkillisen piirin lisäksi kuvioon astuu mukaan Valentine, jolla ei ole puhtaita jauhoja pussissaan. 

En tiedä onko se vaan minä, mutta ite rakastuin tohon kirjasarjaan niin paljon, että myös leffa ihastutti. Näyttelijätkin sopi rooleihinsa oikein hyvin! Aika tämmöstä perusfantasiaa, mutta itse ainakin pidin. Suosittelen toki myös kirjan lukemista, se oli tietenkin sata kertaa parempi. ;)

PicMonkey Collage99

ROMANTIIKKAA KAIVATESSA

Talvinen tarina: Myyttiseen New Yorkiin sijoittuva Talvinen tarina on kokonaisen vuosisadan kattava kertomus ihmeistä, risteävistä kohtaloista sekä ikiaikaisesta hyvän ja pahan välisestä kamppailusta. Eräänä talvi-iltana taskuvaras ja mekaanikko Peter Lake yrittää ryöstää kartanon Upper West Sidella. Siitä alkaa irlantilaismurtovarkaan ja kartanon tyttären, kuolemansairaan Beverly Pennin rakkaustarina. Talvinen tarina perustuu Mark Helprinin samannimiseen menestysromaaniin ja on yksi amerikkalaisen kirjallisuuden kauneimpia ja maagisimpia kertomuksia. Samalla kertaa totta ja fantasiaa, täynnä sydämeenkäypää huumoria, viisautta ja totuutta.

Tätä elokuvaa on tosi vaikea ymmärtää ilman kirjan lukemista, mutta kirjaa on tosi vaikea ymmärtää ilman leffan näkemistä! Nää siis vähän niin kuin täydensi toisiaan, kirja kun oli tosi vaikealukuinen. Että jos vaan intoa riittää, niin suosittelen kyllä silti! Elokuvahan pyörii pääosin tämän varkaan ja kartanontyttären rakkaustarinan ympärillä, jonka jälkeen erinäisille ihmisille jää selvitettäviä asioita. Taianomainen, maaginen elokuva suoraan sanottuna. Hieman erikoinen, mutta muuten kyllä ihana!

WintersTale_800a

JÄNNITYSTÄ

Labyrintti: Kuvittele herääväsi yksin täydessä pimeydessä, ja ainoa asia jonka pystyt muistamaan, on oma nimesi... James Dashnerin nuortenromaaniin perustuva elokuva sijoittuu post-apokalyptiseen maailmaan, jossa Thomas herää muistinsa menettäneenä valtavan labyrintin vankina. Thomas ei ole kuitenkaan yksin, vaan labyrinttiin on suljettu joukko muitakin nuoria miehiä. Yhdessä he ryhtyvät selvittämään kuka heidät labyrinttiin vangitsi ja miksi. Samalla Thomas ja muut ”juoksijat” yrittävät keksiä keinon päästä pakoon.

Dylan O'Brienin tähdittämä dystopiaelokuva oli mun mielestä ihan mahtava. Ei sen puoleen, jos ihastun johonkin elokuvaan, niin mun on vaikea löytää mitään negatiivista siitä. :D Jotkut vaan iskee, ja tää oli tosiaan semmonen! Innolla odotan jatko-osaa...

fb-share

KAUHUFANTASIAA

Red Riding Hood: Elokuva sijoittuu keskiaikaiseen kylään, jota vaanii metsässä oleskeleva ihmissusi. Valerie (Amanda Seyfried) on kaunis nuori nainen, joka rakastuu orpoon metsuriin, Peteriin (Shiloh Fernandez). Hänen perheensä ei hyväksy tätä vaan haluaa, että Valerie nai rikkaan Henryn (Max Irons) Peterin sijaan. Valerie ja Peter aikovat paeta yhdessä, kun Valerien sisar kuolee ihmissuden tappamana. Kylän asukkaat kutsuvat paikalle kuuluisan ihmissusimetsästäjä Isä Solomonin (Gary Oldman) saadakseen ihmissuden tapetuksi. Solomon varoittaa kylän asukkaita, että susi, joka ottaa ihmisen hahmon päivisin, voi olla kuka vain kylän asukkaista.

Elokuva on luokiltetu "kauhuksi", mutta se on kyllä kaukana kauhuelokuvasta. :D Ehkä vähän "jännittävämpi", kuin perusfantasiat, mutta ei sen erityisempää. Tämän elokuvan katsoin lähinnä näyttelijöiden takia (kuten suurimman osan elokuvista, haha), mutta myös elokuvan juoni yllätti positiivisesti. Varsinkin loppuratkaisu oli mielenkiintoinen! Kivaa jännitystä pimeisiin talvi-iltoihin. :)

Red-Riding-Hood-2011

HUUMORIA KERRAKSEEN

Se toinen nainen: Se toinen nainen (The Other Woman) on vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Nick Cassavetesin ohjaama romanttinen komediaelokuva. Se kertoo kolmesta naisesta, jotka laativat pirullisen kostosuunnitelman petolliselle poikaystävälleen. Elokuvan pääosissa ovat Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton, Nikolaj Coster-Waldau, Nicki Minaj, Taylor Kinney ja Don Johnson.

Nauroin katketakseni ekaa kertaa tämän nähdessäni, erityisesti Cameron Diazin roolisuoritus oli huippuhauska! Rakastuin myös tän leffan soundtrackiin. Kaiken täm hauskan lisäksi sivussa näille henkilöille muotoutuu uusi elämä ja erityisesti lopussa tulee tosi iloinen fiilis, koska loppu hyvin kaikki hyvin! :)

large_1398279153

DOKUMENTTIMAISTA

Rush: Rush on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut Ron Howardin ohjaama elämäkerrallinen, autourheiluaiheinen draamaelokuva. Se kertoo vuoden 1976 Formula 1 -kaudesta, jossa kilpailivat James Hunt ja Niki Lauda. Elokuvan pääosissa ovat Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde ja Alexandra Maria Lara.

Vaikkei mua kiinnosta suoraan sanottuna pätkääkään formulat, niin tää leffa oli kyllä pysäyttävä. Tositapahtumiin perustuneisuus sai siihen vielä oman dramaattisuutensa ja jotenkin halusin samaistua henkilöihin. Mulla ei ole tästä mitään pahaa sanottavaa, paitsi että se kesti liian vähän aikaa. :D

rush_2013-wide

MUSIKAALI

Walking on Sunshine: Maddie järjestelee italiaisen poikaystävänsä Rafin kanssa heidän häitään ja kutsuu sinne siskonsa Taylorin. Maddie ei kuitenkaan tiedä, että Raf on Taylorin entinen poikaystävä ja hänen elämänsä suurin rakkaus.

Ihana, piristävä musikaalielokuva, joka kertoo Italiaan, sisarensa häihin, matkanneen Taylorin tarinaa 80-luvun hittibiisien kera. Tästä tuli vaan niin hyvä fiilis ja ai vitsi, kun tuli matkakuume! Tämä on siis erityisesti sinulle, joka kaipaat piristystä kylmenevään talveen. Varoitus: Saattaa levittää matkakuumetta!

Screen-Shot-2014-06-11-at-15.28.17 WalkingOnSunshine_800a

KOTIMAISTA:

Kesäkaverit: Iiris on ollut pitkään töissä pitkin Eurooppaa. Kun hän palaa Suomeen, hänen paras ystävänsä Karoliina on saanut tytöille töitä Hangosta. He lähtevät kohti Hankoa, kohti parasta kesää. Siitä alkaa kesä, jonka aikana ehtii tapahtua kaikenlaista.

Suomalaiset elokuvat ei tosiaankaan ole mun mieleen, mutta tää oli kyllä ihan hauska. :D Armi Toivasen ja Iina Kuustosen tähdittämä elokuva toi hymyn huulille ja tutut maisemat toivat oman vivahteensa elokuvan katsomiseen. Eikä Lauri Tilkasen roolisuoritus yhtään haitannut. ;)

Kesäkaverit

Semmosia, olisin kyllä keksinyt paljon lisääkin, mutta jätetään nyt tällä kertaa tähän! Löysittekös mitään teitä kiinnostavaa, vai olitteko kenties jo nähneet jonkun? Mitä piditte?

4 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) ite tykkäsin ihan sairaasti myös tost labyrintistä, ihan huippu ja hyvät näytteliät myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jep, Dylan O'Brien ja Thomas Brodie-Sangster oli ehdottomasti mun lempparit :D

      Poista
  2. Tosi kiva ja hyvin toteutettu postaus ! Ja noi esittelyt leffoista oli tosi hyvin kirjotettu ! :)

    VastaaPoista

comments ? c: