torstai 18. joulukuuta 2014

Luukku 18 - Joulu tallilla

Joulu lähestyy hurjaa vauhtia (alle viikko jouluaattoon?!), mutta mites se näkyy tallilla?

Leppävaarassa joulun odotus ainakin itselläni alkaa varmaankin jokavuotisista pikkujouluista. Joulupuuron ja -torttujen syöminen, glögin juominen kera pipareiden ja kaiken muun ohella se todellakin luo joulutunnelmaa! Unohtamatta tietenkään mahtavaa seuraa. ;) Sitten joulukuussa koko talli koristellaan aina ihanasti joulukoristein, ja alla vähän kuvaa esimerkkinä! Oma lempparini on tuo vintiltä roikkuva joulupukki, oli ihana nähdä se siellä kipuilemassa eilen tallille kävellessä. :)

IMG_0486 IMG_0597
IMG_0168 IMG_0169
4.12 034
Tääkin on mun mielestä aivan ihana! :D
IMG_0181
Heppojen joulukalenterit kuuluu tietenkin perinteiseen koristeluun, Jollyllakin on omansa! 
IMG_0198
Mun lempikoriste!

Sen lisäksi meillä maneesissa ryhdytään pitämään jouluradiota päällä (harmittavasti ei sitä tänä vuonna ole kuulunut), valmisteluksi jouluratsastukseen. Perinteiseen jouluratsastukseen pääsee vuoden ahkerimmat hoitajat (suunnilleen kuutisenkymmentä hoitajaa), mutta itse en sinne tänä vuonna päässyt (mikä on ehkä vähän naurettavaa, mutta ei kai sille sitten mitään voi). Jouluratsastuksesta kirjoitin viime vuonne joulukalenteriin tunnelmallisen postauksen, sen voitte käydä lukemassa tästä linkistä, niin saatte vähän paremman käsityksen siitä. Muutenkin tunneilla on usein jouluisempi fiilis, aikaisempina vuosina ollaan pidetty mm. laulutunteja (haha, älkää kysykö), leikkitunteja ja pidetty tonttulakkeja. Nyt, vähän asiallisempana hevosratsastajana, ainakin itteltäni sellaset on jääneet pois. Kuitenkin sama tunnelma siellä tietenkin on! :)

IMG_0194 IMG_0697

Talli sulkeutuu 23. päivä, jollon hepat saavat pitää vähän lomaa, muutamaa päivää lukuunottamatta, jollon on korvaustunteja. Onneksi mulla ei kuitenkaan hevosista tule taukoa, nimittäin mullahan on tietenkin Auda! Silläkään en pääse koko jouluviikkoa menemään, vaikka pääsisinkin, koska kyytiä ei ole... Audalla oon siirtynyt käyttämään punasia pinteleitä ja ajattelin aatonaattona laittaa Audankin oikein hienosti koristelluksi. :D Olisi ollut ihana aattoaamuna päästä vielä ratsastamaan, mutta se koko päivä on sen verran täynnä, että täytyy sellaset jättää pois. Aatonaattona on kuitenkin kiva, kun pääsee kerrankin valosaan aikaan, ja toivotaan että olisi luntakin!

Mites teidän joulut? Vaikuttaako se ratsastukseen/talleiluun? :)

26 kommenttia:

  1. Etkös oo itsekin blogissa sanonut ette ole hirveen ahkerasti hoitanut tänä vuonna ? Ehkä sen takia et siihen jouluridaan päässyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yhtä ahkerasti ehkä kun aikasemmin, mutta toivon että ymmärrätte, etten blogissa tietenkää kerro jokaista kertaa kun tallilla käyn :D

      Poista
    2. En mä sitä tarkottanutkaan :D

      Poista
    3. Joo aika erikoista porukkaa jouluridassa osittain tänä vuonna mukana kyllä.. Samaa mieltä siis sun kanssa :)

      Poista
  2. En sano tätä millään pahalla, mutta mä en varmaan ikinä viihtyis noin isolla tallilla. Toi kuuskyt hoitajaa jouluratsastukseen kuulostaa aika paljolta (joo siis ymmärrän kyllä ettei kaikki ole samaan aikaan, mutta meillä on hoitajia varmaan viidesosa tosta määrästä :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja meillä on kans joulurida aattona, lähdetään maastoilemaan Karjaan keskustaan. Jouluviikon liikuttelen myös Wallua kun omistajat on lomalla, eli mulla heppailua on luvassa nyt lomalla jopa enemmän kuin normaalisti.

      Mut kaiken kaikkiaan kiva postaus ja ihania kuvia! Hauska toi joulupukki. :D

      Poista
    2. En sano tätä millään pahalla, mutta se ei tarkoita että sun talli, teidän hoitajat tai henki olisi jotenkin parempi vaikka pienempi onkin. :---)

      Poista
    3. Tervetuloo pk-seudulle ;) Mun mielestä se taas on ihan mahtavaa, kun on paljon porukkaa, ja meidän tallilla on kuitenkin tosi tiivis tunnelma ja mä voisin sanoa tuntevani lähes kaikki, jotka käy siellä yhtään useammin kun kerran viikossa :) Meidän seura on tosi aktiivinen ja koska meillä ei ole ollenkaan ulkopuolisia (ei yksäreitä, ulkopuolisia kisoissa tms), nii kaikki on sit keskittyny vaan meihin. Niin ja tosiaan noi on tietenkin kahessa osassa, ja koska maneesi on ihan melkosen iso niin siitä ei oo haittaa :D Ja tuoltahan jäi jouluridasta tänä vuonna tosi moni pois, koska kaikkia heppoja ei voinu ottaa mukaa.

      Mutta joo kiitos :) !

      Poista
    4. Ano oonko jossai. Niin väittänyt? Kuten sanoin, MINÄ en varmaan noin isossa paikassa viihtyisi, oon aina ratsastanut pienemmillä talleilla ja tulen ratsastamiinkin. En missään vaiheessa sanonut, että Leppävaara olisi jotenkin huono. Sitä sisäänlukutaitoa voisi kyllä opetella...

      Poista
    5. Mul ei särähtäny muu ku toi "tervetuloa pk-seudulle" koska löytyy myös pieniäki talleja ;) mut tajusin pointin! Meil on kans joulumaasto jouluaattona reilun 10 hengen porukassa, toinen sit joulupäivänä :)

      Poista
    6. Miksi koit tarpeelliseksi tulla kertomaan kuinka SÄ ET ainakaan viihtyisi? No offense kuhan ihmettelin..

      Poista
    7. Joo se tervetuloa pk-seudulle oli lähinnä vitsi, koska mietin kyllä totakin puolta :D

      Poista
    8. Sisälukutaito* ;) ja Sofia minäkin ihmettelin, miksi tulet kertomaan siitä että et viihtyisi ja kuinka teidän paikka on parempi :D Olisit vaan voinut sanoa että näin meillä tehdään.

      Poista
    9. Ja niin, pieniä _SRL:n_ hyväksymiä ratsastuskouluja on pk-seudulta vaikeaa löytää ;)

      Poista
    10. Siis herranjumala miten jotkut voi vetää palkokasvit nenää tollasesta :DD en nää sofian kommentissä mitään väärää, kai sitä nyt omaan mielipiteen saa sanoa :) ja oon kyl samaa mieltä!

      Poista
    11. Joo en taida ees vaivautua vastaamaan... :D

      Poista
  3. Haha tää oli tosi kiva vai noi kaikki jutut jo tietty tiesinki XD Meitsi ei ridaile joulun nyt kyl kauheesti, harmi :((

    VastaaPoista
  4. Jouluratsastusta innolla odottaen ;) Kiva postaus, aihe ja ihania kuvia! Toi vintille kiipeevä pukki on mahtava<3

    VastaaPoista
  5. Tänä vuonna jouluridassa on vähemmän hevosia käytössä, niin ahkerimmat pääsi. Mielestäni oot hoitanu vaihtelevan hyvin, välillä (ainakin sipun-jollin vaihdossa) vähemmän. Moni muukin ahkera kyllä jäi listoilta pois, mutta minkäs teet kun moni heppa ontuu.
    Mustakin leppävaarassa on tosi hyvä henki ollakseen iso talli. Oikeasti kaikki tuntee kaikki, tai ainakin hoitajat, kisaavat, tallilla ahkerasti käyvät, siitä syntyykin jo iso porukka. harvinaisen hyvä henki ja tiivis, ollakseen iso talli.
    Vaikka pk seudulta löytyykin pienempiä, en itse ainakaan muutamasta Espoon pienemmästä paikasta ole tykännyt, kun olen kokeilemassa käynyt. Vaikka juuri pääseekin 10hlö jouluridaan ja voi ratsastaa ja "ylläpitää" mutta muuten meno onkin mielestäni vähän ala-arvoista. :) mutta onneksi on paljon vaihtoehtoja pk-seudulla! jokaiselle löytyy todellakin jotakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ala-arvoista hmm? No ainaki heppojen hyvinvointiin on kiinnitetty paljon huomiota.. :) mut en nyt ehkä ala vääntää täs mitää sotaa vaik mieli vähä tekis XD

      Poista
    2. Ala ihmeessä ;)

      Poista
    3. Laita mulle vaik fb viestii ku lepuskilaisena varmaa tiiet mut :) en viitti rondyn postaukses

      Poista
    4. Mistä tiiet missä käyn kun olen eri ano kun toi eka jonka viestiin vastasit? :)

      Poista
  6. Mut en siis tarkoita et olisit laiska tai huono heppojen kanssa. Sul on paljon hommaa ja vuokraheppakin :) oot ahkera ratsastaa ja kehittymään, ja itsekriittinenkin. Oli kiva postaus! Itsellä samat "tallin joulunmerkit" :)

    VastaaPoista

comments ? c: