lauantai 29. elokuuta 2015

Keskeytti.

"Ratsukko keskeyttää radan"
Mites siinä niin kävi? Aloitetaanpa ihan aamusta...

Kaikenlaisia ajatuksia mulla olisi teille jakaa, mutta aloitetaanpa viime viikonlopun ulkopuolisista koulukisoista. Lähdettiin siis tehovalkkalaisten kanssa Punametsään koulukisoihin ja itse menin Desperadolla. En tosiaan kauheasti ollut kerennyt treenata, muutama ratsastuskerta alla ja ei yhtään rataa, joten vähän kokeilumielellä lähdettiin sinne. Päivä oli pitkä - aamulla puoli kahdeksan maissa olin tallilla letittämässä ja hoitamassa heppaa kuntoon. Startattiin pihasta ysin aikaan ja oltiin paikan päällä sitten ajoissa puoli kymmenen aikaan. Mun starttihan oli vasta neljältä iltapäivällä, joten pitkä kuusituntinen odotus oli tiedossa! Aika meni kuitenkin suht nopeasti, itse kun olin Desperadon ainoa ratsastaja niin hoidin hevosta aika paljon yksin, vaikka onneksi mukana olikin ahkera avustaja Teresa. ;-)

20634932650_b51adde80c_k 20796521506_67d945eff3_k

Oman startin lähestyessä vaihdoin pikkuhiljaa kamat hevoselle ja itselleni ja suuntasin kävelemään. Tässä vaiheessa Desperado alkoi tuntumaan tosi jännittyneeltä ja verkkaan menin aikamoisen räjähdysherkkä hevonen allani. Desperado ei ollut oikein millään tunnilla tuntunut todella hyvältä, joten mulla ei ollut oikein minkäänlaisia eväitä tuohon verryttelyyn. Vaikka Despis olikin jännittynyt, niin se oli sinänsä ihan ratsastettava ja liikkui kuitenkin suht hyvin eteenpäin. Tein verkassa opettajan opastuksella voltteja, lävistäjiä, lisäyksiä sun muuta mitä ratakin (HeB:0) sisälsi. Aivan liian pian koittikin jo mun vuoro... Radalle menin rauhassa kävellen ja yritin näyttää Desperadolle kaikki jännät kulmat. Se suostui varsin hyvin menemään kaikkialle, vaikkakin edelleen hyvin jännittyneenä. Sitten tuli lähtömerkki ja siirryin raviin, jossa tämä sytytyslanka syttyi sitten palamaan. Tunsin vaan kuinka hevonen keräsi itseensä painetta ja yritin vaan istua rauhassa ja rentona satulassa, etten itse paineistaisi sitä. Kääntyessäni keskihalkaisijalle tervehdykseen ensimmäisen kerran, päätti se sitten sinkaista aivan muualle. Nooh, voltti perään ja uusi yritys. Eihän siitäkään mitään tullut, mutta kolmannella kerralla oli sitten pakko mennä ja käynnin kautta päästiin alkutervehdykseen.

IMG_8872
20632860220_f245683e14_k IMG_8919

Sen jälkeen Desperado oli kerta kaikkiaan hirveän tuntuinen. Mulla oli sellanen fiilis, että olin avaruusaluksen kyydissä ja odotin vaan milloin se laukaistaisiin. Jokainen askel enteili lähtömerkkiä taivaaseen ja niinpä pompin satulassa ainakin metrin korkeudelle ja koitin pitää itseäni (ja siis heppaa samalla) rauhallisena. Mitään keskiraveja sun muita en edes yrittänyt, halusin vaan päästä maaliin ilman mitään ylimääräistä. Nooh, eihän tästä ollut toivoakaan. Ensimmäiselle voltille käännyttäessä Despis sai ihan ihme kilarit jostain, mutta itse sitten tyynen rauhallisesti yritin jatkaa matkaa. Toinen keskiravilävistäjä päästiin ilman ylimääräistä, kuten voltti ja kolmikaarinenkin. Ylimääräisellä tarkoitan siis sitä, että pysyttiin tehtävässä ja linjoilla, mitään en sano siitä että niistä olisi hyviä pisteitä saatu rennon letkeästä menosta, ehei... Ravilävistäjällä sitten Desperado päätti taas räjähtää käsiin, ja tästä kohdasta saatiin paperiin varmaan 0 (en paperia siis koskaan hakenut, jos sellaista edes oli), koska en käyntiaskeleita saanut mahtumaan näihin laukka-sivuloikkien sekaan. Matka jatkuu - keskikäynti pätkä pysyi onnellisesti käynnissä. Laukannostossakaan Desperado ei vielä räjähtänyt, vaikka olin vähän sitä pelännyt. Hetken iloa ei kestänyt kauaa, nimittäin pitkällä sivulla juuri ennen volttia paketti levähti käsiin totaalisesti. Se taisi sitten itselleni olla viimeinen pisara, nimittäin huusin opettajalle "Haittaaks jos mä keskeytän?" ja niinpä keskeytin radan. Eipä ole sellaista tullut koettua ennen.. :'D

IMG_8920
Tästä se kaikki lähti...
IMG_8929 IMG_8936 20632502428_0b247ade02_k 20632702918_b7f0d9b8fa_k
Tää on varmaan kaikkein koomisin kuva meistä... :D
20811214482_f140e5482c_k IMG_8950 20811273382_56ec750948_k IMG_8956 IMG_8958 IMG_8962 IMG_8960 20633679219_3c5a4ebeb3_k 20810927642_aafe24b5e8_k 20794128936_f191f1f423_k
Ai eikö nää laukkavaihdot muka kuuluneet ohjelmaan?
IMG_8969 IMG_8970 IMG_8973 IMG_8976

Olisinhan mä toki voinut radan jatkaa loppuun, mutta en kokenut siitä olevan minkäännäköistä hyötyä kummallekaan osapuolelle. Koko rata oli siihenkin asti ollut tahtojen taistelua ja pahimassa skenaariossa oltaisiin loikittu aitojen yli häiritsemään jonkun verkkaa tai jotain muuta yhtä typerää. Tunsin koko radan ajan, ettei se olisi siitä mihinkään muuttunut. Hevonen oli ihan läpimärkä, itse olin vaan lähinnä huvittunut. Ettäs menin sitten noin ratsastamaan. Noh, ei se sinänsä haitannut, en mä suuria ollut odottanutkaan. Verkassa työstin Desperadoa vielä jonkin verran, että saatiin se edes vähän kuuntelemaan.

IMG_9002

Kai Despis oli vaan mennyt ihan paniikkiin siitä että joutui yhtäkkiä yksin radalle tai jotain(?) vaikka onhan se tosin radoilla ennenkin yksin ollut. Noo, mitä tässä jälkiviisastelemaan, nyt meni näin. Huomenna toivottavasti parempi onni Jollyn kanssa kisoissa! 

12 kommenttia:

  1. Ootko lopettanu audalla kun sille etitään uutta vuokraajaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti joudun lopettamaan koulun takia, kun se on sen verran kaukana että talvellakin kuluu kokonaisia päiviä matkoihin/ratsastukseen ja nyt haluan oikeasti panostaa tähän lukioon.

      Poista
    2. Mä olisin kyllä jatkanut ihan vaan vastapainoksi, voin sanoa että lukio tulee olemaan rankkaa

      Poista
    3. No enhän mä nyt ratsastusta kokonaan lopettanut? :D Ja on mulla muutakin elämää

      Poista
  2. Hirmu nätisti ratsastit vaikka näytti siltä että hevonen on valmis räjähtämään hetkellä minä hyvänsä :D Näytit itse aika rauhalliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos, joo aika räjähdysalttiilta se tuntuki! :D

      Poista
  3. Voi meidän pieni herkkis... :D Toi ainakin eloa Punikseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo... :D ! Oltii ainaki sata kertaa mielenkiintosempaa katteltavaa ku ykskää esteratakaa ;--)

      Poista
  4. Voi despis, se on vähä urpo :DDD Mut hyvi tsempattu ja ainaki tuli hauskoi kuvii, en kestä XD
    Ja kiva päivä oli!

    VastaaPoista

comments ? c: