lauantai 13. joulukuuta 2014

Luukku 13 - Tärpit ulkomailta

Viime vuoden HIHSissä innostuin kansainvälisesta ratsastuksesta, ja pistin nimiä innolla mieleen. Erityisesti mieleen jäi sveitsiläinen Martin Fuchs, joka silloin voitti lauantain 160cm luokan ja oli sunnuntain luokassa taitavasti kymmenen sekunnin sadasosan päässä voittaneesta ratsukosta. Toinen mieleen jäänyt oli ruotsalainen Henrik von Eckerman hevosellaan Savita 2. Naapurimaamme saavutukset hevosalalla on kyllä ihaltavia, sieltä löytyy niin paljon hyviä ratsastajia ja hevosia, että kateeksi käy! Jo MM-kisoissa seurailin erityisesti Rolf-Göran Bengtssonia, joka selviytyi neljän parhaan joukkoon. Ehkä mekin tästä pikkuhiljaa ruvetaan kehittymään?

LKF20141025194017GMCO
Martin Fuchs ja PSG Future Kuva täältä


Eritysesti Eckermanin siisti ratsastustyyli ja sulava hevonen kiinnitti huomion, mullekin yksi tommonen jooko? ;)

Tässä pari viikonloppua takaperin seurailin Eurosportilta jotain maailmancupin osakilpailua, ja brasilialaisten Doda de Mirandan ja Marlon Modolo Zanotellin suoritukset jäivät mieleen. Jo HIHSissä olin katsonut näiden menoa (tai ainakin jomman kumman?) ja se näytti varsin sujuvalta. Zanotelli sijoittuikin finaaliluokassa viidenneksi!

IMG_0359
Marlon Modolo Zanotelli ja Vera

Itse valitettavan harvoin jaksan seurata ratsastusta TV'stä, lähinnä vaan kiertelen just näitä Suomen kisoja katsomassa, että kyllä mäkin jotain. :D HIHS on tietenkin aina vuoden kohokohta istua katsomossa! Viime vuoden Hevoset Stadikalla tapahtuma oli kyllä lähellä samaa, olihan sekin mahtava kokemus. Myös erilaiset hevostapahtumat, kuten Horse Fair ja Yabusame herättävät mielenkiintoa, ja mielelläni käyn aina katsomassa tällaisia. TV-ruudusta seurailen lähinnä muuta urheilua, että ratsastuksen katsominen jää vähemmälle. Joskus jos sattuu juuri tulemaan, niin kyllä mä silloin katson, mutta muuten en.

IMG_0343

Se sitten niistä ratsastajista ja hevosista, entäs omat kokemukseni tai tavoitteeni? Itse haluaisin ehdottomasti päästä joskus ulkomaille jollekin tallille töihin, ihan vaikka pariksi viikoksikin. Kenties se joskus tapahtuukin? Kanadassa ollessani iski varsinainen mielenkiinto ulkomaisia hevospiirejä kohtaan, ratsastus kun on niin paljon erilaisempaa Suomen ulkopuolella. Jos ei jossain Thaimaan rannalla talutusratsastusta lasketa, niin en olekaan muualla kuin siellä Kanadassa päässyt hevosen selkään. Niin ja olenhan mä päässyt hevoskärryillä ajelemaan New Yorkissa. :D 

SS 
Tästäkin vähän aika... 2009
IMG_0711

Haluaisin ehdottomasti kokeilla Islannissa islanninhevosvaellusta, vaikka en niin vaelluksista pidäkään, mutta olisihan se aikamoinen kokemus! Toisena listalla on myös Unkariin pääsy, jollekin ratsutilalle parin päivän "ratsastusleirille", jossa pääsisi pustalle laukkailemaan täysiä, olisi varmastikin mieletöntä! Onko joku teistä ollut tuolla Islannissa tai Unkarissa? Mitä piditte? 

59801
Olisko ees siistiä? Kuva täältä

Entä te? Kiinnostaako teitä kansainväliset hevospiirit? Minkälaisia kokemuksia teiltä löytyy ulkomailta?

8 kommenttia:

  1. Noiden ratsastajien lisäks Christian Ahlmann ja Cameron Hanley on mun mielestä kivoja ratsastajia. (:

    Olishan se siistiä päästä joskus ulkomaille tekemään jotain heppajuttuja tai vaikka kisaamaankin... Ainahan niitä unelmia saa olla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi Cameron ei mulle heti sanonut mitään, mutta joo Ahlmann on jääny munki mieleen! :)
      Jeep, sama täällä! :D

      Poista
  2. Mä oon ollu islannissa just islanninhevosvaelluksella! Se oli mun mielestä ihan mahtava kokemus! Siis maisemat siellä Islannissa oli jotain niin mahtavaa ja ne hevosetkin oli tosi söpöjä ja hauskoja, myäs siellä jossain vaeltaessamme meidän ympärillemme tuli vapaita islanninhevosia vaeltamaan kanssamme, suosittelen ihan joka ikiselle ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sun kokemuksia, ja vitsi kun kuulostaa ihanalta! :D

      Poista
  3. Tosi kiva tää ja aika samoi suosikkei ku mul! Ja ois kyl nii siistii päästä ulkomaille hommii ja treenaa, ehkä viel joskus... ;)

    VastaaPoista
  4. jos ei islantiin asti jaksa, niin suosittelen kans viroa! muhussa oon ollu yks kesä maastoilemassa eestinhepoilla, söpöt varsat kulki matkassa mukana ja meijät vietiin myös kaverin kanssa kahdestaan pitemmälle reissulle nuorten hevosten laitumelle missä ne elää ns villinä. oli kyllä siistiä kun se lauma alko kerääntyä ympärille! plussaa kans siitä et sinne on helppo ja halpa mennä :) oli muuten kans eka reissu ulkomaille ilman vanhempia, kaverin kanssa sielä kahdestaan teineiltiin :D
    noista ulkomaan ratsastajista tänä vuonna uutena jääny mieleen italialainen luca moneta, joka oli myös hihsissä tänä vuonna - harrastaa noitten kisaheppojensa kanssa esim parellin leikkejä tms

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tosta virosta oon kans kuullut, kiitos vinkistä! :)

      Poista

comments ? c: