perjantai 12. joulukuuta 2014

Luukku 12 - Millainen olisi unelmatallini?

Jos minulla olisi rajattomasti rahaa ja saisin sijoittaa tallini ihan minne vain, niin rakentaisin sen luultavasti Saksaan. Syynä lähinnä se, että kaikki Keski- ja Etelä-Euroopan kilpailut, valmennukset ynnä muut olisi sitten paljon lähempänä. Talli sijaitsisi maaseudulla, isojen, vapaasti käytettävissä olevien metsien ja peltojen keskellä. Lähimpään kaupunkiin ei kuitenkaan olisi kuin kymmenisen kilometriä.

Folger_Stables_10 Talli olisi valtava leveine käytävineen, korkeine kattoineen ja isoine karsinoineen. Tallityöntekijöitä olisi paljon, niinpä jokaisella riittäisi tarpeeksi aikaa huolehtia jokaisesta hevosesta yksityiskohtaisella hoidolla. Eipähän säästellä kuluissa, sillä jokaisen karsinanoveen olisi kauniilla laatalla kultakirjaimin kirjailtu hevosen nimi. Niin, ja hevosethan olisivat tietenkin huippuluokan koulu-, este- ja kenttäratsuja! Olisi siellä myös pari suloista puutarhaponia. ;)

JA koska se olisi mun talli, veisin sinne tietenkin mukavia omia heppoja... Ketkäs kaikki siellä sitten olisi?

IMG_0007
Ehdottomasti ensimmäisenä tulee mieleen tämä poni! Romeo sopisi hyvin suloiseksi puutarhaponiksi, se voisi olla kaikkien lasten opetusponi, kenties jonkun pienen junnun kisaponi!

IMG_0051 Sitten siellä olisi tämmönen projektiheppa, eli Fasu. Fasulla ratsastelisin itse pääsääntösesti, ja siitä tulisi varmaankin enemmän esteratsu, muttei ehkä sinne isoimpiin luokkiin.

IMG_0566 Mikäli tämä poni olisi hengissä, niin se olisi ehdoton suosikkiponini! Iineksellä voisi maastoilla ja tehdä kaikkea muuta hauskaa. Sillä voisin itsekin mennä vähän enemmän, eli siis perustreenailuun, muttei sen kummemmin kisoihin.

14074125724_851d8ebb51_b Jollylla voisin itse hypätä vähän enemmän, koulupuolta palkkaisin jonkun ratsuttajan hoitamaan. :D Siitä tulisi tosi magee kisaratsu!

IMG_3961 Auda olisi tietenkin myös mukana tässä listassa, se olisi mun suosikkiheppa ja sillä voisin itse kisata esteitä. Koulupuolelle luultavasti antaisin jollekin tutulle kisattavaksi, ehkä itsekin menisin muutamat koulukisat!

Tilan mukavuuksiin kuuluisi totta kai katettu kävelykone, infrapunalamppulämmitin (mikä ikinä lieneekään nimeltään), lämmitetty maneesi (kooltaan ainakin 80x30), monta huippupohjin varustettua kenttää, katetut katsomot kaikille kentille, paljon erikoisesteitä (voisin lainata muutaman tuunatun version Cajukselta, hehe), kakankeräyslaite (!!), lanaaja, isot laitumet ja tarhat, joista löytyisi isot katokset huonon sään varalle, sekä tietenkin hyvä valaistus kaikkialla. Tulinkohan jo ajatelleeksi kaikkea?

IMG_0292
IMG_0251

Tallista löytyisi ilman muuta iso satulahuone, kuivaushuone, "parvi" (tietenkin luksusversiona) yöpymistä varten, erillinen oleskeluhuone, sekä ihmisten ja hevosten tavaroille tarkoitettu huone, jossa jokaisella olisi omat kaappitilansa. Tallilla pidettäisiin paljon valmennuksia ja kisoja, niin este-, koulu- kuin kenttäpuolella. Pelloilta ja maastoista löytyisi siis kenttäkisoihin (ja -valmennuksiin) tarvittavat puitteet. Erilaiset hauskat teematapahtumat kuuluisivat ahkeran seuran tapahtumakalenteriin. Myös rentouttaville maastoretkille löytyy metsää ja kenties kesähelteiden viilennykseen tarvittavat vesistöt olisi myös olemassa viidentoista minuutin matkan päässä. Tallille otettaisiin tietenkin paljon myös vuokralaisia, eikä tallivuokrakaan olisi korkea, koska rahaahan riittää. ;)

IMG_0445 IMG_0911
Kenties tämmösiä hauskoja tapahtumia?

Tallilla vallitsisi totta kai hyvä ilmapiiri ja siellä viihtyisivät kaikki. Jokaisen (mukavuudenhaluisen) heppa- ja ponitytön unelmapaikka! Eihän tällaista paikkaa olekaan, mutta ainahan saa haaveilla eikö?

Mitä tykkäsitte postauksesta? Minkälainen olisi teidän unelmatallinne?

8 kommenttia:

  1. Hei kerro sit ku saat lottovoiton, lähen sun mukaan. ;)

    VastaaPoista
  2. mulleki voisit varata pari karsinapaikkaa tuolta näin ennakkoon :--D

    VastaaPoista
  3. Tiietkö yhtää mitä romeolle kuuluu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Een, oon yrittäny googlailla sitä ja kaikkee, mut en oo löytäny ja en yhtää tiiä että kelle se meni :(

      Poista
  4. Uivitsi tää on kiva! Mä voin sit rakentaa mun version tähä vieree nii oltais naapureit ;)

    VastaaPoista

comments ? c: