sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Luukku 21 - Ratsastus ja bloggaaminen

Tämä postaus jäikin myöhäseksi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai mitä?

Ratsastushan on varsin olennainen osa tätä bloggaamista - kertoohan koko blogi ratsastamisesta. Mulla olisi mitä luultavammin blogi, vaikken ratsastaisikaan, koska kaikenlaisia blogeja mulla on muita matkan varrella ollutkin. Hevosblogi on kuitenkin se ainoa, jota joka kerta jaksaa edelleen päivitellä, eikä mulla ole sen suurempia taukoja tässä varmaankaan kolmeen vuoteen ollut. Kirjoittaminen omista ratsastuksista, niin kisoista kuin perustreeneistä, on avartavaa ja silloin tuleekin pohdittua kaikennäköistä. Te kaikki lukijat olette tietenkin mahtava plussa ja kaikki positiiviset kommentit saavat aina hymyn huulille. Itse rakastan sekä kirjoittaa, että kuvata (ja tietenkin ratsastaa, haha) ja blogin kautta nää kaikki yhdistyykin mukavasti.

IMG_0473 IMG_1916

Tykkään kirjoitella usein, mutta joskus ei vaan yksinkertaisesti ole mitään, mistä kirjoittaa. Nyt joulukuussahan on tullut jopa parikin päivässä postauksia, ja näiden tekemiseen oon kuluttanut kyllä paljon aikaa ja vaivaa. Bloggaaminen ei silti tunnu ainakaan tällä hetkellä pakkopullalta, vaan inspiraatiota riittää paljon erilaisiin postauksiin. Se toteuttamispuoli onkin sitten eri asia... Yhden postauksen tekemiseen kun menee melkosen kauan - kuvien lataaminen koneelle, muokkaaminen, lataaminen flickriin ja vielä tekstiin liittäminen, videoiden lataaminen koneelle, koosteen tekeminen, youtubeen lataaminen ja sitten vielä postaukseen liittäminen vievät itsessään, jos oikein nopea olen, puolisen tuntia vähintään. Joskus musiikkien etsimiseen, videoiden pätkimiseen ynnä muuhun kuluu enemmänkin aikaa. Teknisiä ongelmia unohtamatta... Teksteihin yritän panostaa huolella, mutta valitettavasti tällä hetkellä kirjoittaminen tuntuu tosi kankealta. Ehkä mun pitäisi kirjoittaa taas välissä jotain luovempaa, johon mulla ei olisi sitä tiettyä kaavaa? Sen takia annankin itselleni luvan hieman eksyä aiheesta näiden tekstien kanssa, niistä tulee omasta mielestäni ainakin paljon parempia silloin. Äikän kirjoitelmistakin on tullut vähän heikompia numeroita (niiden totuttujen kymppien sijaan siis), ja erityisesti mun kielestä on tullut ne miinukset. Kangertelevaa.

IMG_3939
Ahkerat kuvaajat on tietenkin yksi tärkeä piirre bloggaamisessa; eihän niitä kuvia muuten olisi näin paljon!

Tekstit oikoluen aina. Pariinkin otteeseen. Mä en yksinkertaisesti voi julkaista tekstiä ilman oikolukemista, ja sen avulla saankin karsittua pahimmat kirjoitusvirheet. Postauksien tekemisen ohella ulkoasun muokkaaminen vie paljon aikaa. Mä rakastan tehdä bannereita ja ulkoasuja, mutta niihin menee ihan mielettömästi aikaa. Teen ne aina kerralla, joten yhteen banneriin menee keskimäärin kolme tuntia, joten eipä sitä paljon arki-iltoina muuta ehdi. Siksi ulkoasu vaihtuukin aika harvoin, jos vaan yhtään olen siihen tyytyväinen.

aasdfvx bann bannneeeee
Muutamia vanhoja bannereita

Erikoispostauksia ynnä muita on aina hauska tehdä, ja varsinkin kun saa tuoda hevosharrastusta monin eri tavoin esiin. Blogien kautta pystyy pitämään yhteyttä ihmisiin, ja saa kuulla kaikkien kuulumisia. Siksi luenkin paljon erityisesti tuttujen blogeja, mutta myös tuntemattomien, ja olenkin melko ahkera kommentoija usein! Usein onkin yllättävää, miten paljon ihmiset on selvillä muiden elämän menoista pelkän blogin lukemisen perusteella. Bloggaaminen on siis varsin monipuolinen tapa ilmaista itseään!

IMG_0065
Tämmösten hauskojen tapahtumien tunnelmia on kiva jakaa täällä!

Miten te suhtaudutte bloggaukseen? Mitä piditte postauksesta? :)

6 kommenttia:

comments ? c: