sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Yllätysten aika ei ole ohi [kisat]

Kuusi päivää tallilla, viisi ratsastusta, neljä hevosta ja kolme eri tallia. Oikein kunnon heppailuviikko oli nyt tällä viikolla! :D Siitä onkin aikaa, kun viimeksi olen näinkin monta kertaa ollut tallilla.

Tämä viikko huipentui nyt kisoihin, oli kiva päästä pitkästä aikaa! Vuoden ensimmäiset kisat siis oli vuorossa ja ratsuna hieman epäilyttävä Dresman. Tallille saavuin joskus kymmenen maissa ja sen jälkeen vaelsin pitkin ylä-ja alatallia turhakkeena. Varttia vaille yksitoista pääsin sitten seuraamaan kasikymppiä ja tarkastelemaan paremmin, millainen Dresman olisi. Verkassa se meni edellisellä ratsastajalla tosi siististi! Mitä nyt pari erikoisempaa hyppyä ja kai yksi pudotus, mutta kuitenkin käyttäyty ihan täyspäisesti. Rata meni vähän niin ja näin, yksi kielto varsinaisella radalla (tämä oli siis jokeriluokka) ja jokeri-esteestä se ei suostunut millään menemään yli. Ei kai pöhlä edes tajunnut että se oli este! :D Kyllä se siitäkin loppujen lopuksi meni yli.

Kohmettunein sormin ja varpain kipusin sitten selkään. Myös ylävartalo oli paleltumisen partaalla, kun päällä oli vain ohut poolopaita, ihanan viileä kisatakki ja turvaliivi. Ratsastaessa se kylmyys unohtui verkan ajaksi. Dresman oli tosi rauhallinen ja tällein, ei tehnyt mitään vaikka taas yksi poni päätti heittää ratsastajan alas ja lähteä laukkailemaan villisti. Verkkahypyt meni vähän niin ja näin, sillä hevosella ei ole oikein hyppytyyli hanskassa. Yli kuitenkin mentiin kaikista eikä pudotuksiakaan tullut! Olin itse koko verkan ajan ihan pihalla ja energiaa ei riittänyt ollenkaan, joten päätin vaan matkustella siellä. Mä olin ihan varma yhessä vaiheessa että mä vaan pökerryn sinne selkään, koska tuli niin heikko olo, mutta onneksi se meni sitten ohi.

DSC_3321 DSC_3418 DSC_3342 DSC_3343 DSC_3354 DSC_3399 DSC_3456

Radalla mulla ei ollut aikaa keskittyä mihinkään muuhun, kun viedä hevonen oikeille esteille ja saada jokseenkin edes tasapainoisia hyppyjä. Tosin tämä jälkimmäinen nyt ei ihan onnistunut, meillä oli joka estettä ennen väärä tai ristilaukka... En vaan kerennyt alkaa niitä siellä väleissä vaihtamaan ja ajattelin että mennään nyt miten hevonen sitten haluaa. Se siis vaihtelee laukkoja tasapainottaakseen itseään, mikä nyt ei ole ehkä kaikkein järkevin vaihtoehto. Mutta kuitenkin, selvittiin radasta puhtaasti, mitäs ihmettä? Pari kertaa radan aikana mä kelasin, että "oho, me ollaan menty puhtaasti tähän asti" ja kyllä se hymy levisi kasvoille, kun tajusin päässeeni koko radan nollilla. Superheppa! Hypyt ja tiet nyt oli vähän mitä oli, ei anneta sen häiritä. Olihan nää Dresmanin ekat kisat. Potentiaalinen heppa kuitenkin, musta tuntuu, että mä taidan jatkaa sillä kisaamista vissiin. :D Ainakin opettaja vihjaili jotain sinne suuntaan...?

DSC_3407 DSC_3455

Tällä tuloksella selvittiin kakkossijalle. Mitäs ihmettä?! Hämmennyin kyllä syvästi, kun mut juostiin hakemaan satulahuoneesta, että "jätä ne kamat siihen ja palkintojen jakoon!" En olisi kyllä missään nimessä tällaista tulosta odottanut, mutta todella tyytyväinen voin olla! Ainoa asia, mikä jäi häiritsemään, oli ehkä liian pitkät jalustimet ja tuo kevyt istunta. Se on vaan jotenkin niin paljon helpompaa, mutta pitäisi oppia istumaan paremmin sinne satulaan... Korjaamisen varaa jäi kyllä ensi estetunnille. ;)

19 kommenttia:

  1. Hienosti meni kisat ja ihan siistiltä meno näytti ;)!

    VastaaPoista
  2. jee hyvinhän se meni onnee viel! ♥

    VastaaPoista
  3. teijän rata meni ihan super hyvin, ansaitsitte kyl sijoituksen! Dresmanki oli ihan ylisöpö ku se oli nii innokas koko ajan :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. een nyt oikeestaan tiiä, mut kiitos paljon! :D ja jep, ihana :'D

      Poista
  4. Hahaa hyvä et pistit musiikit videoon kun taisin hölöttää siel aika paljon taustalla :D ! Hyvin tsempattu!

    VastaaPoista
  5. mun mielestä taas on hirmu hankalaa vaan olla kevyessä istunnassa radalla/hypätessä (muuten kun siinä esteellä siis), kun oon aina tottunu istumaan alas. ja välillä ois ihan hyväki jos oppisin vähä rentoutuu hetkeks, varsinki ulkokentäl ei tarviis koko ajan nylkyttää sitä satulaa... :D mut tsemppii sulle siihe istumisee! hyvält näytti toi rata, hienosti poni keräs ittensä ristilaukoista yms. huolimatta. ja hirmu innoissaan on tos videolla! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mul on vaa jotenki jääny toi kevyt istunta ja se on vaan rasittavaa ku en saa niin hyvää tuntumaa hevoseen ja killun siellä ku mikäki matkustelija, mut kyl se siit toivottavasti jossai viahees! kiitos, jep se oli ihan super :3

      Poista
  6. No joo on kyllä rehellinen hevonen kun hyppää noin läheltä ja puhtaasti yksin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sehän on hyvä juttu? ;) no onhan se kuitenkin ihan koulutettu hevonen (ikääkin taitaa olla jo 11 ellen ihan väärin muista) :) täytyy kans ottaa huomioon, että mä en oo hypännyt tällä kun sen yhden kerran (mikä ei ole kovin paljon, koska estevalkassa ei kauheasti hypitä) ja muutenkaan en ole paljoa hypännyt ainakaan kunnolla, joten omat taidot vähän enemmänkin ruosteessa :D

      Poista
    2. ja 60cm on tollaselle jättihepalle aika pieni luokka, joten onneksi mun kaikilla virheillä ei ollut niin suurta vaikutusta ja heppa pystyi itse handlaamaan tilanteen. onneksi päästään jatkamaan ja kunnolla sitten kehittymään :)

      Poista
  7. oo päälliköt mut oon edellee järkyttyny noist vaatteist O.O

    VastaaPoista
  8. hei en tiennykkää et pidät blogii enää ! muistelen et joskus sillo ku kävin viel maijailee nii sul oli joku blogi..? mut sit se hävis mult jonnekki,nyt tupsahdin iha sattumalta tänne,ja katos vaa ! :D lukijaks liityin !! :)

    VastaaPoista
  9. Miks ihmees noil hepoil tuol lepuskis kaikil on tyylii joku ihme kaulapanta? :oooo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kaulapanta XD anteeks kuulosti vaan nii hauskalta :D mutta kyseessä on siis imppauspanta, joka tietenkin nimensä mukaisesti estää imppaamista. "kaikilla" on aikamoinen yleistys, sillä hevosista se on mun mielestä kahdella ja poneilla oliskohan kolmella? :)

      Poista

comments ? c: