sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Esittelyssä: Kepin kypärä

Sain siis joululahjaksi tämän Kepin kypärän, joka on kuvissakin vilahdellut. Tämä kypärämalli on vielä aika tuntematon, joten ajattelin nyt vähän kertoilla siitä. :)

IMG_0611

Logo-KepItalia-r


Kep on siis italialainen kypärämerkki ja se on suuntautunut ehkä enemmän estepuolelle, jolla minäkin sitä käytän. Kepin kypärissä on panostettu erityisesti turvallisuuteen, joka onkin nykypäivänä todella tärkeää ja huomioitua. "Unparalleled attention is paid to the safety aspect of the helmet which holds four different types of safety certificate." Karkeasti suomennettuna siis tässä kypärässä on kiinnitetty ennennäkemättömästi huomiota kypärän turvallisuuteen, jolla onkin neljä erilaista turvallisuustodistusta.

457965263CROMOTblack 

"The lightweight materials of the hat mean that a KEP hat typically only weighs around 400g" Turvallisuuden lisäksi Kep on erittäin kevyt kypäränä (ainakin verrattuna mun aiempaan charles owen wellingtoniin, joka painoi tonnin) ja kuten tuossa lukee, se painaa vain noin 400g. Eli siis paljon vähemmän mitä tuo wellington! Kypärässä on myös huomioitu ilmastointi, joka on säädettävä. Edessä olevan ristikon pystyy siis sulkemaan ja avaamaan haluamansa mukaan.

Omaan päähäni tämä Kepin malli tuntui paljon luonnollisemmalta, verrattuna esimerkiksi Samshieldiin tai oikeastaan ihan tuohon Wellingtoniinkaan. Samshield oli liian jotenkin pyöreä ja tuo Wellington, varsinkin alussa, kiristi ihan älyttömästi. Vielä nykyäänkin välillä kiristää ja nousee hassusti irti, niin että sitä joutuu painamaan alas joka tunnilla muutamaan otteeseen. Kepissä on myös mahdollisuus Samshieldin tavoin vaihtaa sisustaa; kypärän ulkokuorikokoina on M ja L, joihin voi sitten sisustaa vaihtamalla saada eri kokoja. M-kuoreen löytyy kokoja 51-58 ja L-kuoreen 59-62. Sisusta on myös todella helppo pestä.

Kypärän mukana sain myös kätevän kypäräpussin (jota en tällä kertaa ajatellut kadottaa, kuten Owenin omalle kävi) ja sen mukana erityinen mikrokuitu-puhdistusliina. Miinus puoli tässä kypärässä (ainakin mun mallissa) onkin erityisesti tämä pinta, johon tarttuu kaikennäköiset sormenjäljet todella helposti. Pinta on siis kova, toisin kuin Owenissa, jossa on samettipinta. Ei siis pinta ainakaan mene yhtä helposti pilalle. :D (Näinkin käynyt omalleni... Ai miten niin huolehdin hyvin?)

IMG_0878

Kepin kypärissä on perusmallina siis että tuossa edessä tuo ristikko + tollanen ulostyöntynyt osa (ks. kuva) ja takana samantyyppinen. Itselläni on tuo aivan perusmalli, en itse asiassa kyllä muista mallin nimeä. :D Veikkaisin tuota Cromo Air Control T'tä? Jos haluaa hieman erikoisempaa, niin tuon etuosanhan voi vaihtaa vaikka käärmeennahkaan, pitsiin, tms mitä nyt keksit pyytää. Myös takana olevaan osaan voi vaihtaa jonkun maan lipun. Vaihtoehtoja siis löytyy! Omasta mielestäni tarpeeksi simppeli, ei mitään sen kummempia erikoisuuksia tarvitsekaan. :)

              images (1)                             images   
1016019241CROMO_T_backflag

Suomessa en ole varma mitkä kaikki liikkeet tätä myyvät, mutta omani on ostettu Stable Fellowsilta. Myös Hipposportin sivuilla olen nähnyt maininnan tästä ja sieltäkin löytyy tätä kypärää.

Nämä ovat siis vain minun mielipiteitäni, faktoja poimittu Kepin omilta sivuilta http://www.kep-hats.com/. Onko teillä kokemusta kyseisestä kypärästä? Mitä mieltä olette?


12 kommenttia:

  1. tää on kiva! haha oisit ottanu jonku hienon leopardikuvion tai jonku XDD

    VastaaPoista
  2. tää oli tosi kiva! noist hinnoist ois voinu vaa ehkä mainita enemmä ja et paljo toi maksaa verrattuna samshieldii ja muit eroi ku noi näyttää ja on sit ilmeisesti aik samallaisii(: ja kannatan tota leopardikuvioo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoos :) joo unohin itse asias mainita sen mut vaihtelee kyl tosi paljon :D

      Poista
  3. No eipä toi kyllä tuntematon ole XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei ainakaan ole yhtä suosittu malli kun mitä esimerkiksi samshield tai owenit, ainakaan mä en oo kauheesti näitä nähnyt :)

      Poista

comments ? c: