perjantai 24. tammikuuta 2014

Lisää mageita jättiheppoja

Kohta siitä alkaa olla jo aikaa kun mä oon viimeksi mennyt jollain alle 170 senttisellä hevosella... Heh :D

Keskiviikon tunnille sain arvatenkin Jollyn. Tällä kertaa hevonen oli paljon parempi ja rentoutu jo enemmän! Se alkaa paranemaan kerta kerralta, toivottavasti saisin nyt mennä sillä useammankin kerran putkeen. :) Mentiin tunnilla sellasta pääty-ympyrä-kahdeksikkoa, lyhyille sivuille piti tehdä voltit. Jossain vaiheessa otettiin tähän tehtävään mukaan laukannostot, jotka oli melko vaikeita kun ei mahtunut ottamaan yhtä tai kahta laukka-askelta enempää. :D Ympyröillä oikeaan kierrokseen Jolly toimi jo tosi hyvin, vasen on sille selkeästi paljon vaikeampi puoli!

Ympyrätehtävän jälkeen otimme enemmän laukkaa vasempaan kierrokseen. Huh, olin niin helpottunut kun päästiin laukkaamaan! Jollyn laukka on niin ihanan eteenpäinpyrkivää ja lennokasta, että siellä voi vaan istua. (Lukuunottamatta hulluja pidätteitä, joita joutuu tekemään, että heppa pysyy hanskassa :D) Laukassa teimme taas keskilaukkoja ja wow. Ne sen keskilaukat, ihan uskomatonta. Kiinniottaminen onkin sitten haastellisempi juttu, mutta eei se mitään. Videosta näätte tuota laukkaa paremmin, sitä ei vaan voi sanoin kuvailla! Harmi ettei noita keskilaukkoja tullut enemmän videolle. :(

Tämän jälkeen loppuun vielä muutamat vastalaukannostot, jotka sujuivat viime kertaa paremmin. Jolly nosti lähes joka kerta vastalaukan ja se pysyi ihan hyvin hallinnassakin. Jossain vaiheessa vastalaukat keskeyty joksikin aikaa kun eräs nimeltä mainitsematon ratsastaja tippui villiltä ponilta ja sitä jouduttiin metsästämään hetken aikaa. ;) Jolly oli ainoa kaikista hevosista, joka ei maindannut ollenkaan! Se oli ihan älyttömän kiltisti, vaikka se pikku riiviö tuli pari kertaa häiritsemäänkin, järkevä heppa. Sen jälkeen laukat ei enää oikein onnistuneet kun muut hepat oli vähän poissa tolaltaan siitä välikohtauksesta, joten otettiin siihen sitten reippaat loppuravit vielä päälle. Niissä loppuraveissa Jolly oli muuten tosi hyvä ja rento! Se uskalsi jopa venyttää vähän sitä kaulaansa eteen ja alas. :)



Torstaina oli vuorossa lisää ratsastusta, nimittäin päästiin vihdoin varaamaan tunti taas sinne Tuomarinkylän tallillekin! Vuorossa oli tuttu Grimaldi, jonka jäätävän koon tajusin sitä laittaessa. En ollut viimeksi edes huomannutkaan, että se oli niiin iso. :D Tunnilla mentiin loivia kiemurauria, voltteja, salmiakkikuviota, etuosakäänöksiä, laukkaa ympyrällä...

Image56

Alkutunti oli jotain ihan kamalaa. Oikeesti. Ihan järkyttävän hirveetä. :D En edes videoon kehdannut laittaa laukkoja edeltävää menoa, huhhuh. Hevonen oli superjäykkä, ei liikkunut mihinkään lukuisista raipanheilahduksista huolimatta. Laukassa tämäkin jättiheppa verty ja jatkuvan eteenratsastuksen avulla siitä alkoi tulemaan jo ihan siedettävä. Oikeaan kierrokseen laukassa se innostu oikeen kunnolla ekan parin kierroksen ajaksi ja söpö pikku loikkakin sieltä tuli. Näkyy itse asiassa tuossa videossakin, hehe! Hymyssä suin jatkettiin ja laukkojen jälkeen... Wau. Muistin taas miksi mä olinkaan siihen hevoseen ihastunut. Siitä tuli kaikkea, mitä hevoselta voi koskaan pyytää; herkkä, kevyt, eteenpäin pyrkivä, lennokas askel, teki kaiken pelkällä istunnalla. Sitten mä pystyin vaan leijailemaan siellä.

Image57 Image58 Image59

Tehtiin vielä lopuksi salmiakkikuviota, jonka kulmissa piti mennä etuosakäännöstä. Se hevonen astu takajaloilla niin hyvin ristiin ja alle, että paremmin ei kyllä voi astua. :D Hevonen siis hoiti homman, se on vaan niin osaava. Ihanaa mennä tollasella unelmahevosella Jollyn jälkeen, on kyllä vähän enemmän mun mukavuusalueella... Loppuraveissakin se oli niin magee ja kaikkee, tätä hevosta ei vaan voi hehkuttaa liikaa!

Image60 Image61


Oon muuten menossa sunnuntaina kisoihin (huikeat 60cm) ja sain ratsuksi Dresmanin. Like what? Oon hypännyt sillä kerran ja nää on sen ekat kisat. No, ainakin on varmaa viihdettä luvassa kisoissa kun se heppa kuskaa mua pitkin maneesin seiniä, tervetuloa katsomaan totaalista epäonnistumista! ;) Noeei, ihan hyvillä mielin lähdetään mukaan, jätetään tuomitseminen sitten 80cm jälkeen, koska se heppa menee siis sen mua edeltävänkin luokan. :D

8 kommenttia:

  1. en kommentoi välikohtausta...... :-) mut kiva postaus ja hienosti menee kummatki hepat (jotka ei näytä ees isoilt...)!!
    onnee vaa meille molemmille kisoihi, miks täs käy ain tällei XD

    VastaaPoista
  2. kiva postaus ja woooooou toi jollyn laukka, iha sika hienon näköstä, varsinki ku se o noi iso!:D

    VastaaPoista
  3. Meet tosi hyvin molemmilla, ja toi jollyn laukka on tosi kivan näköstä :D! Ja onnee kisoihin :)

    VastaaPoista
  4. Sanon samaa ku ylemmät, toi Jollyn laukka :oo siit tulis magee esteponi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se todellaki on! ja joo, mut et oo nähny kun se hyppää.. :D ei vaan osaa yhtään, vauva! mutta heti kun oppii hyppämään, niin siitä saa kyllä irti aika paljon ;)

      Poista

comments ? c: