torstai 16. tammikuuta 2014

True hepparatsastaja

On tullut nyt mietittyä, että siitä taitaa olla jo parisen kuukautta kun viimeksi ponin selkään istuin. Ja nämäkin hevoset jolla menen, eivät tosiaan ole siitä ponimaisimmasta päästä.. :D Dresman, isoine askelineen ja valtavine jalkoineen, Jolly, korkean päänsä ja suuren säkäkorkeutensa kanssa edustavat kyllä sitä suurempaa kokoluokkaa. No, näistähän mä olen aina tykännyt! Ja tosiaan, mä nyt päätin sitten alkaa hoitaa sitä Jollya. :) Ihan hassua, en jotenkin pysty sisäistämään tätä. Hyvä hoitaja olenkin, tänään olisi ollut toinen hoitopäivä ja minä sen kun vaan menin leffaan. Noo, kyllä sitä kerkeää vielä hoitamaan.

PicMonkey Collage_jolly PicMonkey Collage_jj PicMonkey Collage_olly

Sitten niihin ratsastuksiin, joita on nyt ollut kaksi sitten edellisen postauksen (neljä, jos donnailut lasketaan). Maanantain estetunnille sain Dresmanin. Hahah, täähän on tosiaan pikkasen menevämpi kaveri esteillä, olen useaan otteeseen nähnyt/kuullut, kuinka se kuskailee erikokosia ratsastajia pitkin maneesia kuin märkää rättiä. Noh, haasteet otetaan ilolla vastaan!

IMG_0218

Alun perin olin ajatellut tehdä tästä tunnista erillisen postauksen (silloin maanantaina, mutta siihen jäi) ja otsikoksi olisi tullut "Maagisia kykyjä - ainakin melkein". Haluaisin nyt kuitenkin vähän selittää, millä tavoin ne aiheeseen liittyvät. Mulla on siis joku todella erikoinen vaikutus menevämpiin hevosiin. Mä onnistuin aina, ihan tosiaan aina, saamaan kaikki reippaat hevoset hitaiksi. Muunmuuassa ikiliikkuja Fabienne oli aivan älyttömän hidas sillon kuin sillä menin, Brunokin mateli niin että väleihinkin ahdettiin yksi, kaksikin askelta liikaa, Dresman ei koulutunneilla ole lähtenyt viilettämään, Spot jouluridassa käyttäytyi kuin laiska muuli ja maanantaina esteilläkin Dresman meni ihan normaalia vauhtia. Mikä kyky tämä oikeen on? :D

IMG_0220

Kerettiin hyppäämään ihan suht paljon ja esteetkin taisi nousta varmaan 70cm. (Huom; tämä on meidän estevalkassa jo saavutus :Dd) Pari ekaa kertaa, kun menin sellasen yhen tehtävän (miten valaisevaa), Dresman laukkasi ihan normaalisti. Huomasi toki, että esteelle lähti kiihdyttämään, muttei mitään mahdottomuuksia. Mä mietinkin, että miten ihmeessä tämmönen on voinut viedä jotain? Ihan viimeisellä kerralla, kun ne esteet tosiaan muistutti jo enemmän esteitä, se vasta innostu. Siinä vaiheessa tuli vähän sellanen fiilis, että apua me hypätään aidoista läpi (tehtävä kun meni niin, että piti suht jyrkästi kääntää oikealle), mutta hyvin selvittiin. Dresman ekalla kerralla pudotti yhden puomin, kun se vaan rymisi siitä esteestä läpi, mutta muuten hyppäsi tosi hyvin. Ja muilta kuulemani mukaan aikamoisella ilmavaralla, itse en sitä edes huomannut. :D

Tämän tunnin jälkeen kysymys kuuluukin; kenellä ihmeellä mä olen menossa ensi viikon estekisoihin? Ilmottauduin siis 60cm (haha), koska se 80cm jokeri ei hirveesti houkuttanut, kun mulla ei ole edes mitään hajua kellä olisin mennyt. 

063_2

Eilen oli sitten vuorossa koulutunti Jollylla. Tällä kertaa Jolly oli melko erilainen - me taidettiin molemmat alkaa vähän hätiköidä ja heppa sitten jännitty vielä raipastakin. Heitin raipan pois ja meno alko sujumaan pikkasen paremmin, muttei kehuttavasti. Avot ei vaan ole mun juttu. :D Laukassa homma helpottu - se askellaji on selkeästi molemmille se helpoin. Laukassa tehtiin ympyrällä siis lisäyksiä ja kiinniottoja. Ne lisäykset vasta mageita olivatkin, mutta kun se oli vain yksi neljäsosa, niin eihän se jättiläinen kerennyt ottamaan kun vaan kaksi askelta ja pätkä oli ohi. Tosin se taisi kyllä vähän venyä, kun kiinniotto ei ihan onnistunut... Mun varsin hienot fleece-hanskat ei kyllä yhtään auttanut tilannetta. :D

033_23 009_23 006_2

Vastalaukan nostot onnistu sitten yllättävän hyvin! Jollyhan nostaa laukat tosiaan varsin hyvin, eikä vastalaukka tehnyt siihen mitään eroa. Vähän holtitonta ja sellasta kaikki pois alta -menoa tais olla, mutta ei se mitään! :D Loppuravit oli ihan ok, Jolly kulki hallitusti eteen ja uskalsi hieman rentoutuakin. Tosi erikoinen tunti oli, mutta sain kyllä enemmän aikaan kun vähään aikaan. :)

043_2
070_2 071_2

Huuups, pitkä postaus! Sitä se teettää kun ei ole matskuja ja sitten joutuu tunkemaan kaksi ridaa samaan.. :D

12 kommenttia:

  1. tosi kiva postaus ja kiva ku aloit hoitamaan tota heppaa! :)
    ketä muuten teiän siin estevalkassa on? ja onks siin' heppoja ja poneja sekasin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ja jep! :)
      en välttämättä haluaisi kaikkia nimellä mainita (enkä totta puhuen edes tiedä :DDD), mutta siis ainakin ida ja teresa. ja jos nää nimet sua kiinnostaa, niin luultavasti oot joku, jolle ne sanois jotain, eli oot ehkä käyny joskus lepuskissa? sieltä seinältä löytyy kaikkien nimet :) joo nyt viimesimmissä valkoissa on ollut muutamia hevosiakin mukana, pääsääntösestihän tää olis ponivalkka.

      Poista
  2. uu kiva postaus!! kunniaa mulle kuvista :):):)

    VastaaPoista
  3. wuhuu go team jolly! tai mikälie jondy XD

    VastaaPoista
  4. huippukuvii ;) noei mut hei eiks se oo vaan hyvä et saat hevoset hitaiks, mielummin niin päin kun et niistä tulis sekopäitä sun allas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. todellaki XD niin siinä käy ku pistää ammattikuvaajan maneesin ja se päättää käyttää urheilukuvausta (y)
      ja joo on tietyis tilanteis (niinku ma olin iha ilone) mut sekopäät on paljo hauskempii :DD

      Poista
  5. toiha o just hyvä taito! ja koht ei oo enää fleecehanskoja ku saat hienot ei ees kuluneet epähorzet ;))

    VastaaPoista
  6. jes sä aloit hoitaa sitä! iha sika kiva ♥

    VastaaPoista

comments ? c: