lauantai 4. tammikuuta 2014

Elämää kameran takana - Lähtökohdat

Joulukalenteripostauksesta "Kuvaajan vuosi" inspiroiduin toteuttamaan tällaisen - neliosaisen "Elämää kameran takana" juttusarjan, joka lähtee tästä! Aluksi ajattelin sisällyttää tämän yhteen postaukseen, mutta siitä olisi tullut aaivan liian pitkä. Tästä riittäkin teille lukijoille ajanvietettä kuukaudeksi!

Tästä ensimmäisestä osasta tuleekin luultavasti muita lyhyempi. Aloitetaan ihan näistä perusjutuista - kisapaikat, matkat yms. Kisat bongaan yleensä Kipasta, mutta satunnaisesti kyselen myös kavereilta, tai luen blogeista, josko lähitalleilla olisi kisoja. Tähän tarviin vinkkejä muiltakin, aina kun niitä kisoja ei löydy mistään, että osaan sitten tulla! Sitten etsin jostain kisalistat, tsekkaan montako lähtijää (kuinka kannattavaa lähteä reissuun) ja löytyisikö sieltä kenties tuttuja. Toki tsekkaan myös ajankohdan! Kisapaikalle pääsen usein kyydillä, joskus satunnaisesti bussilla olen mm. Laaksolle mennyt. (Sinne kun menee meiltä suora bussi). Joskus tulee tehtyä niitä pidempiäkin reissuja, mm. viime vuotinen Hanko Sea Horse Week -reissu ja jokavuotiset tuntsarit kuuluu tähän luokkaan. Joskus olisi kiva päästä ulkomaillekin ratsastusta seuraamaan!

IMG_0484
Hanko 2013

Kisapaikalla etsitään sitten ensimmäisenä hyvä kuvauspaikka - esteetön, mielellään niin päin, että aurinko tulee takaata. Ainahan tämä ei ole mahdollista, ja sen takia siellä joutuukin usein liikkumaan! Toinen juttu on usein tärkee: pystyis istumaan auringossa. Kisoissa tulee kylmä aina, oli se sitten +30 tai -30. Mä en tiedä miten se on mahdollista, mutta niin se vain on. :D Husö on oikeesti ainoa paikka, jossa ei ole tullut kylmä kun vaan hetkittäin. Kisapaikalla tärkeetä on myös buffet, aikaa kun kuluu yleensä kahdesta jopa kahdeksaan tuntiin (jep, ollaan Laaksolla oltu pari kertaa näinkin kauan!). Joskus, tutuissa paikoissa jaksaa sitten lähteä vaikka lähimäkkiin, mutta pääsääntösesti käytän vain paikan päällä olevaa buffettia.

IMG_1618
Laakso, tässä näkyy hyvin nämä häiritsevät tolpat, jotka siellä on!

Kivoimmaksi kisapaikaksi voisin nimetä Laakson - ruokaa löytyy (läheltä löytyy muutama kauppa ja mäkki jos ei buffet ole toimiva), se on katettu, eikä sadekaan haittaa, aurinko paistaa suht esteettömästi alueelle ja kentän esteet on sijotettu kauas toisistaan, niin että koko radan pystyy kuvaamaan. Miinusta antaisin täällä niistä ärsyttävistä tolpista, mutta pakkohan ne siinä on olla. :D Kuvauksellisesti hienoja paikkoja on ollut myös Kerava ja Dumin ulkokenttä, josta mulla tulee aina tosi hyviä kuvia!

IMG_0337 IMG_0242
Estejussi 2012 Dumissa

IMG_0083
Kerava 2013

Siinä nyt nää pääasiat, ens osassa sitten jo vähän tähdellisempää asiaa! :D

6 kommenttia:

  1. tää on iha sika kiva!! innolla ootan seuraavii osii ;)

    VastaaPoista
  2. sun pitää oikeesti tulla Billnäsiin kuvaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no nii pitää! harmi et se o nii kaukan ei pääse iha nii helposti :(

      Poista
  3. Laitatko näitä kuvia sitten minne? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin unohin tän mainita! :D mutta siis lataan ne yleensä mun flickriin tai sitte joskus jos on vaan muutama kuva niin lähetän facebookissa tai sähköpostilla :)

      Poista

comments ? c: