tiistai 24. kesäkuuta 2014

Ryhdikäs, mutta vino

...oli mun ratsu eilen. Menin siis Rasmuksella ja jostain syystä muhun iski hirveä ärsytys jo alkumetreiltä asti. Aloitimme tunnin menemällä ympyröillä suoralla hevosella. Käynnissä Rasmus oli vielä ihan ok, mutta huhhuh se ravi. Se hevonenhan oli kaltevampi kun Pisan kalteva torni! Tunsin ihan kirjaimellisesti, kuinka se oli kallellaan vasemmalle. Rasmushan on muutenkin vino sille puolelle, mutta nyt tuntu, että se vaan korostu. Kaikista epätoivoisista yrityksistä huolimatta mä en saanut siihen mitään tasapainoa. Oikeaan kierrokseen se oli vähän tasapainoisempi sentään. Laukkasimme jo heti siitä alkutunnista ja vaikka se hevonen oli edelleen ihan kallellaan, niin laukka oli pyörivämpää ja tahdikkaampaa, mistä opettajakin mainitsi. Laukka alkaa siis vähitellen ainakin paranemaan!

ramus1
ramsus

Varsinaisena tehtävänä meillä oli tämäntyyppinen: toisen lyhyen sivun keskeltä pituushalkasijalle, pituushalkasijalla kahteen kohtaan voltit vasemmalle. Pituushalkasijan päästä oikealle ja seuraavalla pitkällä sivulla väistätettiin hevosten takaosaa ulos. Voltit vasemmalle meillä ei oikein sujunut (johtuen taas sen vinoudesta, jolle en saanut tehtyä mitään, ja jonka kanssa päätin antaa olla ja ratsastaa sitä vaan eteenpäin). Väistöt, jotka tehtiin siis käynnissä, onnistu oikealle varsin helposti ja loppujen lopuksi mun ei tarvinnut tehä selässä enää mitään kun hevonen meni vaan tyytyväisesti itsekseen. Oli varmaan ainoa hetki tunnilla, kun mulla oli aikaa kattella maisemia! :D Jossain vaiheessa alettiin menemään voltteja ravissa ja vaihdettiin väistöt laukaksi - eli siis laukannosto pitkän sivun alussa ja harjoituslaukkaa pitkä sivu. Laukka oli suht rentoa ja tahdikasta, mutta vähän ehkä löysää ja Rasmus kulki pitkänä. 

ramus5 14304247497_798594bd17_b
Tästä opettaja mainitsikin mulle useaan otteeseen: vasen kylki lytyssä ja oikea istuinluu putoaa ulos. Se tuntu oudolta ohjeelta, koska en huomannut eroa, mutta härregyyd, kattokaa nyt !!
rasmus7 rasmus9
Se näyttää jotenkin tosi oudolta tähän suuntaan...?
14304098179_990d641612_b

Tehtiin sama tehtävä vielä toiseen suuntaan, eli voltit oikealle ja väistö toisella pitkällä sivulla. Vasemmalle väistöt oli paljon vaikeampia ja sain sentään tehdäkin siellä jotain. Voltit sen sijaan oli helpomia nyt tähän suuntaan, kun se ei painanut niin hirveästi sisään. Itse en oikein jaksanut tehdä töitä muun kuin sen ravin askelpituuden kanssa ja yritin saada siihen "lisää volyymia", kuten opettaja asian ilmaisi. Sen hepan kanssa on ainakin mulla vähän vaikea huomioida niitä eroja, kun sen 'isompikin' ravi on semmosta tikitys ravia, sillä kun ei semmosta lennokasta ravia taida olla olemassakaan. Kyllähän tällä aina joka tunnilla etenee jokin asia - joka kerta on yhä helpompi saada se edestä tasaiseksi ja tuntumalle ja kai se ravin tahtikin alkaa vähitellen parantumaan. Ainakin kuvista päätellen (ja opettajan sanoista) se oli ryhdikäs, eikä sitä luotilinjan alle painumista ollut tällä kertaa! Ensi viikolla mun oma opettaja (ja meidän 'tuntsarivalmentaja') palaa opettamaan, joten katsotaan sitten, mitä saadaan kommentiksi. Sinänsä odotan innolla kuulla sen mielipiteitä, mutta toisaalta kauhulla, koska en tosiaan tiedä mitä se tulee sanomaan. :D Noh, katotaan sitten!

rasmus20 rasmus21
No, tässä näkyykin varsin selvästi tuo mun vasen käsi, joka on selkeästi ylempänä, kuin oikea.
rasmus19 rasmus22 rasmus23 rasmus16 rasmus18 14304227837_218c9c6ba0_b rasmus17
Ehkä ne takajalat rupeaa joku päivä sieltä tulemaan mukaan?
14304050148_e460098387_b
Kuvista kiitokset Tialle ja Siirille!

4 kommenttia:

  1. rasmus on just hienon näköne ja kiva postaus! samaistun ajatuksee ens viikost... XD

    VastaaPoista
  2. Voii ootte kyllä sympaattinen pari ja mitä kuvista päätellen, hyvin ne takajalat alkaa olla mukana!

    VastaaPoista

comments ? c: