tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kysely: Minkälainen on mielenkiintoinen tuntipostaus?

Postaus sisältää siis tavallisen tuntipostauksen ja siihen liittyvän kyselyn.

Ratsastuksia mulla on nyt kesällä vähän tiuhempaan tahtiin, kirjotusinnostusta (ja aikaa) löytyy, sekä useimmiten tunnilta saa sekä kuvia, että videota. Minkälainen on siis mielenkiintoinen tuntipostaus, sellainen, jonka jaksaa lukea ja ehkä kommentoidakin? Lopussa pari kysymystä, johon toivoisin vastausta mahdollisimman monilta lukijoilta. :)

Mutta nyt siis takaisin aiheeseen, eli tähän tuntipostaukseen: Tänään oli vuorossa siis kouluvalmennus, mikä tarkoitti pienempää ryhmäkokoa (viisi ratsastajaa) ja toivottavasti vähän intensiivisempää treenausta. Tunnin pitänyt opettaja ei oikeastaan kuulu mun lempiopettajiin (ei millään pahalla siis, kyseessä ihan hyvin kouluttautunut ja pätevä opettaja, mutta mun mielestä tosi vähän motivoiva tai silleen :D), joten en varsinaisesti tunnilta odottanut erityisempiä. Yllätyksekseni tunti oli oikeastaan tosi hyvä (tähän saattoi toki vaikuttaa se, että kaikki ratsastajat olivat kokeneita, aiemmin olen ollut vähän huonompi tasoisilla tunneilla)! Sain hyviä neuvoja ja sain todeta ilokseni, että niistä oli hyötyäkin. Tunnilla teimme siis ympyrätyöskentelyä ja avoja.

14259169579_d28e205e22_b _DSC8895 14442456251_993bb91955_b _DSC8930 _DSC8896 _DSC8931 _DSC8932 _DSC8933 _DSC8937 IMG_0182 IMG_0201 14259201160_4fd10d4e3c_b 14259351167_7c965a1c46_b 14259190878_865585a1bd_b

Itse teen avoista yleensä tosi vaikeita, vääntäydyn ihan vinkuraan, niin että hevosesta tulee jäkittävä rautakanki, joka painaa mun ulkopohkeen läpi. Rasmuksella sain kokea onnistumisen riemua jopa avoissa ja sieltä tuli pari tosi hyvää askelta, jihuu! Eihän avot loppujen lopuksi olekaan kovin vaikeita, eiväthän? Laukassa meillä on edelleen paljon työstämistä, se näytti edelleen pääsääntöisesti epämääräiseltä sohimiselta pää viidentenä jalkana muutamaa hassua askelta lukuunottamatta. Toki olen niihinkin tyytyväinen, mutta kun koulurataa ajatellen se ei ole kovin edullista meidän kannaltamme, kun siihen rataan sattuu sisältymään pari laukkavolttiakin... Eiköhän me kuitenkin tästä kehitytä, ratsastus on ollut paranemaan päin joka kerta! :)

_DSC8920 _DSC8921 _DSC8924 _DSC8925 _DSC9032 _DSC9043 _DSC9050 14422656186_2824eda2fb_b _DSC9051 IMG_0319 IMG_0306
Kuvia tulikin nyt tällä kertaa paljon! Kuvat © Sara P, Tuuli, Anna V.

Niin ja nyt siihen kyselyyn;

1. Minkälainen teksti on teidän mielestänne mukavaa luettavaa; sellainen, jossa kerron tehtävistä yksityiskohtaisemmin ja kuinka tunti eteni, vai sellainen, jossa keskityn tunnin pääkohtiin ja selitän tehtäviä vähän ohimennen? Niin ja kuinka paljon tekstiä, (vrt. tämä oli lyhyt postaus, eli saman verran vai enemmän)?
2. Teenkö joka tunnista erillisen postauksen vai ns. koostepostauksia monista tunneista?
3. Saako kuvia olla paljon (kuten tässä postauksessa) vai riittäisikö vähempikin?
4. Jaksatteko katsoa videoita joka kerran ratsastuksesta, ja haluatteko videoihin mielummin musiikin vai normiäänet?
5. Mikä kannustaisi teitä kommentoimaan postausta, tuleeko mieleen jotain ideoita?
6. Onko teillä jotain erikoispostaustyyppisiä tuntipostausideoita? 
7. Kerro lempituntipostauksesi, mistä olet nyt lähiaikoina pitänyt eniten?

Kaikkiin kysymyksiin EI ole pakko vastata, vastatkaa niihin, joihin keksitte helposti vastauksen, kiitos jo etukäteen! :)

16 kommenttia:

  1. 1. mun mielest varmaaa noi kaikki? :D en osaa sanoo
    2. ihansama, molempii voi tehä :)
    3. saa olla paljon
    4. jaksaa kattoo ja musiikkii tykkään kuunnella kosk sul on yleens hyvät biisit koosteissa :D
    5. oon tosi laiska kommentoimaa mut voin ottaa itteeni niskast kii ja yrittää ;D
    6. ei oikeestaaa :D
    7. en tiiä :D

    mutheii looking good ;)

    VastaaPoista
  2. 1. Tää määrä oli hyvä
    2. Tee joka tunnista eri kooste, jossa on vhän käyntiä, ravia ja laukkaa tms, jos on este valkka nii sit enemmä niistä hypyistä
    3. Jos on pitkä kooste niin 3-5 kuvaa riittää mut jos o iha lyhyt nii tää kuvanäärä oli kiva :)
    4. Jaksaa joo ja musiikki on ihan kiva
    5. En oikee tiiä D:
    6. Se virheiden korjaus-postaus oli kiva :)
    7. en tiiä :D
    Mut hyvin menet rasmuksel :)!

    VastaaPoista
  3. 1. sellanen missä kerrot vaan tunnin pääkohdat, ja et mikä onnistu ja mikä ei, ja mun mielestä täs postaukses oli ihan sopiva määrä tekstiä
    2. tee jokasesta eriksee vaa postaus, nii se on jotenki selkeempää
    3. enemmän kuvia kuin tekstiä, muuten en määrästä osaa oikei sanoo
    4. normiäänet, ite muutenkin katon yleensä kaikki videokoosteet ilman äänii, nii eipä sil sinänsä kyl oo välii :'D
    5. öö emmä tiiä XD
    6. joo komppaan tota anoo, et se virheiden korjauspostaus oli kyl ihan kiva o: ja must ois kiva jos kertoisit et minkälainen on sun mukavuusalueelle kuuluva hevonen, ja sit et ketä semmosii löytyy esim. Lepuskista, ja sit taas vastakohtana, et millanen hevonen ei kuulu sun mukavuusalueelle
    7. en tiiä

    tosi hyvin meette mussen kaa kyl o; btw, pitiks annavera tän tunnin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon varsinkin tosta 6. vastauksesta, pistän korvan taakse! :)
      ei, anna piti :D

      Poista
  4. 1. Parhaita tuntipostauksia ovat sellaiset, josta lukijakin voisi oppia jotain. Eli sellaiset, missä bloggaaja on kertonut tarkasti jostain superhyvästä tehtävästä tai esimerkiksi siitä, kuinka sai hevosensa asettumaan paremmin! :D Ja tää postaus oli mun mielestä just hyvän pituinen :)
    2. Joka tunnista erillinen postaus
    3. Tässä oli ihan sopiva määrä kuvia
    4. Mä en oikein jaksa aina katsoa videoita, mutta kun niitä katson, tykkään enemmän normiäänistä! :D
    5. Jotkut kysymykset auttavat aina kommentoimaan, vähän niin kuin tämän postauksen kysymykset innostivat mut heti kommentoimaan.
    6. Ei tuu mitään yhtä mieleen, mut tykkään aina lukea onnistumisista, kun niistä välittyy niin positiivinen fiilis :DD

    VastaaPoista
  5. 1. must on kiva et on sillei vaihtelevasti, et välil on kiva lukee pitkiiki tekstei mut sit taas tän pitusetki on kivoi :D
    2. täski vähä sama juttu et vaihtelu virkistää haha et jos on vaik kuvii vaa toisest tunnist nii sit molemmat samaa mut muute yksitelle
    3. saaa olla paljon kuvia!
    4. jaksan kattoo ja ehk musiikil koska jos on normiäänet nii siel kuuluu kuitenki suurimmaks osaks vaa niitten muitten ohjeit XD mut esim yksityistunneilt tai semmosilt mis on vähemmä tyyppei et sielt kuuluu niit ohjeit mitä just sulle on annettu nii on must kiva kuunnella!
    5. öö no ehk et on semmone postaus mist huomaa et siihe on panostanu?
    6. nyt en kyllä keksi mitää XD
    7. ehkä toi "korjattavaa" mut sit toisaalta seki ois iha tylsää jos ois pelkästää semmosii postauksii. mut se oli kiva ku semmone oli vähä vaihteluu normipostauksii :)

    ja rasmusponi näyttää joka kerta paremmalt jeejee!

    VastaaPoista
  6. hah naurattaa toi sun toppatakki... mut ymmärrän täysin!
    täs postaukses kuvii ois voinu vähän karsia, kun oli niin samanlaisia paljon :) mut tee vaan joka tunnista postaus ja vaik vaihtelevasti pitkiä/lyhyitä, videollisia/videottomia fiiliksen mukaan vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, oli ihan pakko laittaa tommonen kevyttoppa kun tuuli niin kauheesti! :D tuli kyllä loppujen lopuksi hirveen kuuma..
      ja kiitos kommentista! :)

      Poista
  7. Itse tykkään lukea aika tarkkojakin tuntikuvauksia. Postauksen alkuun olisi kiva jos vähän kuvailet minkälainen hevonen on kyseessä (niin kuin usein teetkin), koska kaikki eivät tunne näitä kyseisiä heppoja. Pidän analyyseistä, mikä ei onnistunut ja mikä taas onnistui, mitä teit korjataksesi asian ja kuinka opettaja auttoi ongelman korjaamisessa. Tästä voi lukijakin oppia, mutta se on hyödyllistä myös sinulle kirjoittajana. Kuvat ja videot ovat hyödyllisiä ja kiva jos niitä on eri tehtävistä ja eri vaiheesta tuntia, mielellään kuvatekstin kera ainakin osa jotta lukija osaa hahmottaa missä vaiheessa tuntia mennään. Kirjoittajalle itselleenkin on hyödyllistä käydä tunnin jälkeen läpi kuvamateriaalia ja analysoida ratsastustaan. Joskus video saattaa paljastaa jotain joka tunnilla jäi huomaamatta. Etenkin istuntavirheet kuvat paljastavat armotta :)

    Pidän tavastasi kirjoittaa myös epäonnistumisista :) Jatka vain samaan malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiitos todella paljon tästä vastauksesta, oli kiva kuulla mielipiteitä :) !

      Poista
  8. Teidän meno alkaa näyttää mahtavalta, jee! :) Pidän tarkoistakin analyyseista ja hyvistä tehtäväkuvauksista tuntipostauksissa ja tietenkin videot kuvaavat menoa parhaiten. Videoissa en pidä musiikista joka ei mene ratsastuksen tahtiin ja useimmiten se, että se taukoaa ja kuuluu taustaäänet on ihan hyvä!

    VastaaPoista

comments ? c: