maanantai 9. kesäkuuta 2014

Muistilista: korjattavaa

Ensimmäinen kerta mun tuntsariratsulla ei ollut mitenkään positiivisesti yllättävä. Fiilikset tästä hevosesta: vino, oudon ponimainen, jäykkä ja todella ei-pyörivä laukka.

Muistilista seuraaville tunneille:

Suorista vasemmalta: Heppa oli siis järkyttävän vino vasemmalle ja meni koko ajan lapa ihan vasemmalla. En tiiä yhtään mitä mun olisi pitänyt tehdä asialle, kun se ei tuntunut reagoivan mihinkään. Opettajastakaan ei ollut kummoista apua tässä asiassa.

IMG_0257 IMG_0269 IMG_0292 IMG_0434

Ratsasta kulmat: Ihan alkutunnista se kaatui kulmissa. Melkein kirjaimellisesti kaatui. Se vaan jyräsi suoraan mun sisäpohkeen läpi ja kaahasi seuraavalle suoralle uralle (eikä itse asiassa mennyt edes uralle asti vaan jäi siihen siäpuolelle ja valui vähitellen uralle asti). Sain niitä paranemaan jonkin verran tunnin aikana, mm. ihan pysäyttämällä sen sinne. Tää sama effekti toistu mm. volteilla, joten paljon rauhaa ja keskittymistä sille hevoselle. Tuntu vaan, että Rasmus käy vähän vaan pyörähtämässä ympäri ilman sen suurempaa keskittymistä. Pitää siis pistää tätä pollea töihin, on vissiin päässyt vähän kevyemmällä nyt lähiaikoina!

IMG_0348 IMG_0454 IMG_0415

Ratsasta takajalkoja: Sen askel on tosi ponimaista ja pientä ja se ei todellakaan astunut tällä tunnilla alle vaan jäi kipittämään niiden takajalkojensa kanssa. Sen askelta pitäisi saada venytettyä huomattavasti ja saada siitä kunnon liikettä irti. Siinäpä vasta tavoite!

IMG_0319 IMG_0330 IMG_0395

Laukka pyörivämmäksi: Ne lyhkäset laukkapätkät, jota kerettiin ottamaan, oli jotain ihan karmeeta. Se laukka oli vinoa, töksähtelevää ja hevonen kulki pää niin ylhäällä kuin suinkin. Kulmista sitten puhumattakaan... Oikoi sieltä noin kymmenisen metriä, ja kaahotti ne vaan kipittävällä tahdilla.

IMG_0423 IMG_0351

Muotoa ryhdikkäämmäksi, mutta rennommaksi: Ainakin tänään tunnilla se kulki vaan joko virkkuukoukkuasennossa tai sitten oli etupainoisena lavoillaan. Ryhtiä ja rentoutta!

IMG_0409 IMG_0381 IMG_0393 IMG_0459

Siinäpä vasta tavotteita nyt tuleville kahdelle kuukaudelle! Nyt aion kyllä tunkea joka ikiselle koulutunnille ton kanssa, jotta päästään vähän kehittymään :D Mitä tykkäsitte tämmösestä postauksesta?

8 kommenttia:

  1. Jeejee tää oli kiva! Ja mul on aina ihan sama tunne ku meen sillä haha :D hyvä kuvaaja ollu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoos :) No hyvä etten oo sit ainoo :D kyl ;)

      Poista
  2. Tosi hyvä idea tää postaus, tykkäsin :)

    VastaaPoista
  3. Hahaa päädyithän sä vihdoin mun murun selkään - tosiaan, ei se helppo ole! Teillä näyttäis kuitenkin olevan hyvät tavotteet, että eikun työstämään :)

    VastaaPoista
  4. ihan sika kiva tää postaus, vähä vaihteluu niihi normi tuntisepustuksii (ei sil et nii ois joteai vikaa heh)!! rasmushan näyttää ainaki kuvien perusteel menevän varsinki ekaks kerraks kivasti, täst se lähtee! ;)

    VastaaPoista

comments ? c: