torstai 19. kesäkuuta 2014

Hyppyjä turkoosissa

Ekaksi: superisot kiitokset kaikille edelliseen postaukseen kommentoijille, oli ihana kuulla teidän mielipiteitänne! :)

Nyt tuleekin paljon kuvia, koska sain pitkästä aikaa kuvaajan! Teresa tuli siis kuvailemaan ja kuvattiin itse asiassa pitkästä aikaa videopostaus, jonka julkaisen myöhemmin. ;) Nyt kuitenkin kerron vähän sanallisesti kuvien kera miten ratsastus sujui.

Alkuverkkasin Audan siis kentällä, käynnissä tein pari peruutusta ja ympyröitä, ravissa oikeastaan pelkkiä ympyröitä ja laukassa vähän suoraa uraa rentoa laukkaa, sekä kokoomista ympyröillä. Auda vaikutti varsin mukavalta, ehkä vähän hösö (taisi jo tietää, että mennään hyppäämään, haha), mutta kuitenkin tuli kivasti avuille. Ennen maastoestepellolle lähtemistä 'yli'taivuttelin kevyessä ravissa vähän pidemmällä ohjalla saadakseni sen lihaksia vielä paremmin pehmenemään. 

IMG_0408 IMG_0419 IMG_0423 IMG_0428 IMG_0434 IMG_0436
Taivutteluja, taivutteluja!

Pelto ei ollut onneksi märkä, mitä vähän epäiltiin, koska nyt on tässä pari päivää satanut aika paljon. Osa kohdista oli toki vähän upottavaa, mutta hyppäsin vaan siinä keskellä olevia esteitä, joiden ympärillä oli ihan turvallista maaperää. Tarkoituksenakin oli hypätä siis vain noita perusesteitä, maastoesteistä sain kyllä tarpeekseni vähäksi aikaa! :D Tosiaan otin verkkahypyt pienelle pystylle molempiin suuntiin ja linjalle, jonka esteet oli matalat. Hypyt suju varsin hyvin ja tällä kertaa Auda ei ylihypännyt oikeastaan ollenkaan! Saattoi toki johtua siitä, että me molemmat oltiin vähän varovaisia sen pohjan suhteen ja ite ainakin himmailin vähän sen takia. Ihan hyviä hyppyjä tuli kuitenkin, tavallista pienempiä. :D

IMG_0461 IMG_0468 IMG_0469 IMG_0480

Sen jälkeen tuli rengaspystyn ja okserin, jota oltiin jo vähän nostettu. Ei ollut oikeastaan ongelmia näiden kanssa, rengaspystylle tuli ehkä vähän äkkinäinen tie, joten hyppy lähti vähän kaukaa. Toisella kertaa tulin rengaspystyn, linjan ja vielä yksittäisen pystyn, ns. "ratana", ja vähän korotetuilla esteillä. Linjan ekalle esteelle oli pohja vähän huono, joten ei saatu kunnon lähestymistä ja Auda pikkasen osu takajaloilla puomiin (joka ei kyllä pudonnut). Loppuosa tästä 'radasta' suju hyvin ja varsinkin sille vikalle esteelle tuli hyvä hyppy. Tulin sen linjan ekan esteen vielä pari kertaa uudestaan, mutta molemmilla kerroilla Auda hipas edelleen puomia. Ehkä se ei erottanut sitä puomia kunnolla, kun se oli semmosen rusehtavan, punertavan värinen. Eikös ollut niin, että jotain värejä hevoset ei nää kunnolla? En nyt rupea enempää pohtimaan, voidaanhan se laittaa pohjankin piikkiin. :D

IMG_0481
Nyt olis Cajus ylpeä istunnasta: jalat edessä! Mulla pysy oikeastaan koko hyppäämisen ajan jalat hyvin kiinni eikä heiluneet sinne taakse niin kuin siinä valmennuksessa kävi.
IMG_0486 IMG_0490 IMG_0493

Hyppäsin vielä sen verkkaesteen vähän isompana yksittäisenä ja siihen tuli taas ihan hyvä hyppy. Pitihän sitä toki vielä ottaa jotain erikoisesteitä, joten päädyin sitten semmoseen pieneen tukkiin, jonka tulin kaksi kertaa ja molemmat kerrat ihan hyvin, ehkä vähän vinolla tiellä. Auda oli kivan rauhallinen (eikä vienyt mua, haha), mutta teki kuitenkin ihan hyviä hyppyjä. Vähän tasapainoisempaa menoa kun se meidän estevalmennus..! Tän jälkeen lähdettiin vielä seikkailemaan sieltä maastoreittiä takaisin ja huhhuh, mikä reitti. Tulin kyllä hevosen selästä ihan suosiolla alas joksikin aikaa, hirvitti, että se hevonen olis muuten kaatunut sinne. Hengissä selvittiin kuitenkin takaisin tallille. Hyvä ratsastus takana, huomenna sitten vielä uudestaan Audailemaan. :)

IMG_0500 IMG_0506 IMG_0514 IMG_0522 IMG_0532 IMG_0535 IMG_0541 IMG_0544
IMG_0543
"Kaveri hei nyt, johan sä sait niitä kuvia, mä haluun pois, täällä on hyttysiä!!"
IMG_0562 IMG_0563

6 kommenttia:

  1. noi kamat on nii söpöt en kestä XD mut menitte hienoti ja kiva postaus! innolla (kauhulla) ootan videopostaust ;)

    VastaaPoista
  2. Ihan sikasöpö väriteema <3 Tummalle hevoselle sopii ihanasti vaaleansininen!

    VastaaPoista

comments ? c: