keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Sunny days [pitkä kooste]

Tälkä hetkellä fiilis on aika väsynyt, täällä silmät sikkurassa koitan tätä tekstiä kirjottaa. Takana on siis kakstoistatuntinen päivä (kaheksan tuntia koulussa ja loput neljä tallilla), sisältäen kokeen, squash-tunnin ja Audalla ratsastukset. Nyt meillä onkin ollut muutama reaaliaineen koe putkeen ja oon kyllä saanut opiskelusta ihan tarpeeksi. Onneks nyt saa levätä kokeiden puolesta taas viikon! Tekstin aihe koskee tällä kertaa lähinnä eilistä kertaa Audalla, koska tänään ei ollut ketään kuvaamassa.

Eilen oli tosiaan ihanan aurinkoinen päivä (kuten oli loppujen lopuksi tänäänkin, vaikkei aluksi ehkä vaikuttanutkaan) ja menin aika lailla puolet ja puolet sisällä ja ulkona. Maneesissa lähinnä verkkasin hevosen ja tein jonkin verran työskentelyä volteilla, joiden aikana yritin saada Audaa väistämään takaosaa ulos. Aika laillahan se meni siihen, että koko hevonen painautui sitten siihen suuntaan ja lopetukset olivat vähän kyseenalaisia, mutta tuli sieltä kuitenkin pari kivaa askelta! Muuten menin taas tätä mun perus ympyrätyöskentelyä. Ai että mä oon alkanut inhota tota sanaa postauksissa. Ens kerralla mä teen jotain muuta mistä mä voin kirjottaa!! No anyway, ulkona sitten jatkoin samalla teemalla, asetteluja suoralla uralla, eri kokosia ympyröitä. Heh, voisin toki sanoa tekosyyksi sen, että esteet kentällä veivät osan tilasta, mutta jos nyt vaan suoraan myönnän olevani laiska tekemään muuta?

Image83
Hehe, söpöt kamat :3 Vähän vaihtelua!

Auda oli tällä kertaa eri tavalla jännittynyt - se ei liikkunut. Varsinkin käynnissä se meni sellasilla tosi hiipivillä askeleilla ja vaihtoehdot oli joko ravi tai se käynti, isompaa askelta ei irronnut. Ravissa vaihtoehdot taas oli ylitempoinen ja tikittävä tai paikallaan junnaava. Kuten videostakin näette, valitsin ensimmäisen vaihtoehdon, koska kyllä sieltä välillä irtoili niitä rentojakin paloja. Auda on nii hassu ku se on jännittynyt, ku tuntuu, että ei se oikeasti mitään pelkäisi, kunhan nyt tavan vuoksi jännittää? :D Kaikkein pelottavintahan on muut hevoset, mitä mä nyt en käsitä alkuunkaan. Auda on oikea hevostutka, aina kun menee joku vähän kauempanakin ohi niin pää nousee nopeasti pilviin (ennen kun siis ehdin reagoida). Hassu heppa!

Image85

Lopuksi menin vielä pari kierrosta ilman satulaa käyntiä ja ravia. Olin odottanut jotain ihan kamalaa, mutta ei se selkä ollut yhtään niin paha ja ravikin oli ihan älyttömän tasaista! Satulan kanssahan se ravi on ihan kamalaa, en osaa ollenkaan istua siellä, mutta ilman satulaa se olikin sitten ihan unelma istua. Sen vuoksi meinasin tänään mennä koko tunnin ilman satulaa, mutta onneksi tulin toisiin aatoksiin. ;) Videolta vielä vähän analysoituna; ensinnäkin, mun ratsastus on edelleen kauheen epäsiistiä, hyi. Kädet liikkuu ties missä ja jalat heiluu ku heinämiehet. Pitää päästä tästä ehdottomasti eroon!

Image84
Istunta....

Lyhyesti. Tänään olin tosiaan taas yksin liikenteessä, joten materiaaliakaan ei ole. Harmi sinänsä, koska Auda oli ihan super! Ei oo varmaan koskaan ollut noin hyvä. Menin koko tunnin ulkona, koska maneesissa oli jotain heppoja ja se oli "lukittu". Tamma oli tällä kertaa tosi rauhallinen verrattuna aikasempiin, alkaahan se nyt vähitellen tottua. Tarvitseekohan mun edes mainita, mitä mä tein? Ravista tuli itse asiassa jo tosi tasasta ja laukkakin alko olla jo vähän pyörivämpää eikä enää niin maata pitkin viistävää. Lopputunnista (joka ei itse asiassa ollut ihan täysi tunti, päätin lopettaa vähän aikaisemmin, koska Auda oli ollut niin hyvä) istuin harjoitusravissa aika pitkänkin pätkää. Tamma tuli siinäkin tosi rennoksi ja pystyin itse (joten kuten) jo mukailemaan sitä. Sitten vaan eteen-alas-ravit ja loppukäynnit. Kävelytin Audaa itse asiassa maneesissa päälle viitisen minuuttia maasta käsin ja sen jälkeen kierrettiin vielä pikku "maastolenkki" taluttaen. Kiersin siis maneesin takaa pikkulenkin. Auda tuijotteli alhaalla kentällä meneviä hevosia, mutta siihen se sitten jäikin. Superheppa, ehkä tää lähtee tästä vielä paranemaan! :)

5 kommenttia:

  1. uu hienostihan toi kulkee! ohjat lyhyemmäks nii sit on ihan perfect, ja hei meille kiitos kans tollaset takajalat :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon! :) joo, toi ohjaongelma on kyllä kaikkein pahin... en vaan käsitä miten ne aina valuu noin pitkiks?! :D

      Poista
    2. siinäpä vasta mysteeri jota itekin yritän ratkaista :'D

      Poista
  2. kannattaa vaikka laittaa teipit ohjiin niihin kohtiin miten lyhyenä ikinä haluutkaan ohjia pitää (jos niissä ei oo niitä paloja, mitä kangasohjissa yleensä on), jotta huomaat heti lyhentää ohjaa niiden niiden valuessa. ja käsiin vois auttaa pitämällä esimerkiks jotain lyhyttä esteraippaa sillee poikittain peukaloiden kohalla. vaikee selittää, mutta ehkä ymmärsit :D ohjaus tuntuu aluks hassulta, mutta itteeni auttanu huomattavasti! hyvältä tuo meno muuten näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos näistä vinkeistä, täytyy audalla ehkä yrittää! :) se on vaa hankala, kun toinen pala on liian pitkä ohja, mutta sitten seuraava pala onkin liian lyhyt, enkä vaan osaa pitää siitä keskeltä kiinni, mut pitää koittaa! :D

      Poista

comments ? c: