keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Tapahtumarikkaan viikon alkua

Vuokrailua. Tämä viikko onkin tulossa olemaan kiireinen, kaikkine kokeineen (2/3 jo tehtynä!), läksyineen, ratsastuksineen, synttäreineen ja muine tapahtumineen. Kiireinen aika vasta alkamassa! Menin tosiaan eilen Audalla koulua, alunperin oli tarkoituksena ottaa pari hyppyä, mutta maneesissa oli sitten muita, joten en voinutkaan. Alkuverkkasin suht reippaasti, paljon erilaisia tehtäviä ja mietittävää meille kummallekin; loivia kiemurauria, ympyröitä, vähän pienempiä ympyröitä, lävistäjiä yms. Koitin saada hevosta kevyeksi ja helpoksi, mutta samalla myös voimakkaaksi takaata. Ennen välikäyntejä tulin vielä muutaman ravipuomin yli (tämä siis ennen kuin maneesiin tuli muita) ja ihan hienosti meni. :)

IMG_1314 IMG_1307

Välikäyntien jälkeen sitten lisää herkistelyä ja päädyin oikeastaan lopputunniksi taas ympyrälle, muutaman kerran kiersin aina välissä koko maneesin. Käynnissä sain Audan itse asiassa jo tosi hyväksi edestä, pitäisi vaan vielä lisäksi oppia istumaan siellä tasaisesti. Käynti on vaan niin vaikea kun kaikki pienetkin muutokset vaikuttaa, aargh... Ravissa sitten hain samaa tuntumaa ja vähän aikaa kyllä kulu, että sain tuntuman tasaiseksi. Se onkin nyt mun päätavoite; ensin tasaiseksi ja sitten sieltä voi lähteä työstämään lennokkuutta ja voimaa. Loppuvaiheessa sain harjotusravissa (jossa sitä ravia työstin) itseni suht rennoksi ja mukaan liikkeeseen ja tuntumasta tuli tasainen! Silloin oli mahdollista myös ajaa vähän takaa eteen, mutta valitettavan usein ajoin vähän liikaa ja paketti piti sitten koota uudestaan. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa! Laukkatyöskentely jäi tällä kertaa vähemmälle ja tyydyin ihan muutamaan laukkakierrokseen molempiin suuntiin. 

IMG_1311 IMG_1305

Harmittaa vähän kun en kerennyt ollenkaan hyppyjä testaamaan, koska olisi ollut kiva tietää valmiiksi vähän edes millainen hyppytyyli tammalla oikeen on. Nimittäin olen menossa lauantaina estevalmennukseen sen kanssa, saa todellakin nähdä mitä siitä tulee! :D Sillon sitten (ainakin toivottavasti) paremmin matskua, tällä kertaa saatte tyytyä taas vaan noihin sulosiin poseerauskuviin, pikku-kirahvikaula... :D On se kaikki vaan niin jännää ulkona! Ootan kyllä innolla, että pääsee ulkona ratsastamaan ja maastoilemaan, mutta ehkä nyt ensiksi tyydytään vaan maneesissa ratsasteluun!

4 kommenttia:

  1. toi näyttää iha oikeesti hevoselta ja viel jopa tosi uljaalta ja hienolta semmoselta!:D ja määää tuun mukaa la

    VastaaPoista
  2. Oi meetkö Cajuksen valmennukseen ? Ja ainaki mitä kuvia oon nähny ja irtohyppelyiden perusteella menee ihan hienosti esteiden yli ;)

    VastaaPoista

comments ? c: