lauantai 8. maaliskuuta 2014

Avartava (ja raskas) estevalmennuspäivä

...vei jopa viisi tuntia? No, selvittiinpä siitäkin koettelemuksesta ja paljon jäi kyllä käteen. Varotan pitkää postausta tulossa kera kunnon matskujen, kiitos paljon Sara avusta ja kuvaamisesta! ♥

IMG_1444
Jee kevät!

Nyt on vietetty synttäreitä (kiitos vielä kaikille!) ja selvitty valmennuksesta. Puol yhen aikoihin lähdettiin ajamaan kohti Nuuksiota, jossa oltiin sitten ennen yhtä paikalla. Siinä vartti sitten tapettiin aikaa rapsutellen söpöjä poneja ja dataillen. Sitten alettiin laittamaan kuntoon ja valmiiksi saatiin heppa joskus varttia vaille kaksi. Valmennuksen oli määrä alkaa kahdelta (tai siis näin mulle oltiin ilmoitettu) mutta maneesille päästyä jouduin sitten odottelemaan jotain päälle puoli tuntia kävellen. Valmentaja ei kuulemma ole kaikkein tarkin aikojen kanssa, minkä kyllä sain huomata. No, sitten kun se vihdoin alkoi, niin alkuverkattiin ravissa kiemuroita tehden. Cajus siinä sitten samalla selitteli mulle perusjuttuja (koska muut olivat käyneet sen tunneille jo pitkään ja mullehan tää oli siis eka kerta), mistä olin kiitollinen. :D Sen jälkeen nopeasti vähän laukkaa molempiin suuntiin. Aluksi yritin tuuppailla jonkin verran ja totta kai saada hevosta rennoksi, mutta hyppäämisen alkaessa päätin luovuttaa ihan kokonaan ja tyytyä keskittymään sataprosenttisesti niihin esteisiin.

IMG_1453

Aluksi tultiin yksi ristikko kerran, mikä suju varsin hyvin. Sen jälkeen pieni pysty, jossa jäin kyllä hypyssä jälkeen aika roimasti. Taisin olla vähän kuutamolla koko alkutunnin! Sen jälkeen tultiin paria linjaa ja sarjaa, jotka suju kiemurrellen ja yhen kerran onnistuin vielä jäämään jälkeenkin. Muuten olin aika tyytyväinen mun mukana oloon, vaikka se tarkottikin sitä, että suurimmaksi osaksi vaan heitin sen ohjan pois. Cajus tosiaan sanokin, että nimenomaan en saa jäädä kiinni ohjaan yhtään. Muutenkin tykkäsin tosi paljon Cajuksen opetuksesta, sieltä tuli tosi paljon ihan superhyviä neuvoja! Eniten palautetta sain mun istunnasta, jonka se kuulemma haluaa muuttaa kokonaan, hehe. :D Istun siis polvet liian koukussa, mikä rasittaa jalkoja kuulemma ihan turhaan ja sitten mulla on jalka liian takana (I totally agree!) ja en pysy kevyessä istunnassa (I totally agree with this also). Täytyypä ruveta tosissaan kehittämään tuota! 

IMG_1470

Muutaman kerran tultiin ravilähestymisellä vielä yhtä kahden esteen sarjaa ja loppujen lopuksi jälkimmäinen osa olikin siinä metrin kohdalla. Ihan en ensimmäisessä valmennuksessa välttämättä olisi odottanut näin korkeiden esteiden hyppimistä (kun tsägällä olen koskaan hypännyt noin isoa.. :D), mutta se taitaa vähän olla Cajuksen tyyli! En kyllä yhtään valita, oli ihanaa päästä hyppäämään tollasia, vaikka toki mielellään ehkä ekalla kerralla olisin mennyt vähän kevyemmin.
Lopussa tultiin pari kertaa erilaisia ratoja, jotka suju itse asiassa muun tunnin kulkuun verraten paljon paremmin! Keskityin tehtäviin ihan eri lailla ja koska koko ajan piti olla menossa seuraavalle aika tiukoillakin käännöksillä (kun tuolla maneesissa nyt ei tilaa ole ihan loputtomiin), ei jäänyt aikaa turhaan sähläilyyn. Toki kaaret veny liian pitkiksi ja aika lailla vain kymmenen prosenttia esteistä päästiin tulemaan keskeltä. Ohje "ratsasta jokaiselle esteelle ihan kuin se olisi ainoa este, mitä ratsastat" oli mun mielestä ihan superhyvä ohje, jotenkin se jäi kaikumaan mun mieleen koko ratojen ajaksi. 


Joka tapauksessa tosi kiva tunti ja oon ylpee Audasta, se hyppäsi kaikki tosi rehellisesti vaikka mä toinkin sitä aika lailla mihin sattuu ja jäin välillä liikaa kiinni. Tamma ei kieltänyt yhdellekään tai edes pudottanut yhtäkään, on siinä kyllä rehellinen hevonen, täytyy myöntää. Toivottavasti pääsen taas parin viikon päästä uudestaan valmennukseen, oli kyllä avartava kokemus. :) Tunti tosin venyi tuntia myöhemmäksi kuin sen piti ja mentiin sitten vasta seuraavalla dösällä, joten kokonaisuudessa tähän reissuun kului viisi tuntia, hups! Oon kans tosi ylpee ittestäni, että onnistuin vaihtamaan Centissä, vaikka aika hilkulle menikin... :D Kiva (vaikkakin raskas) päivä!

6 kommenttia:

  1. kiva postaus ja haluun tulla joskus muullonki mukaa!(:

    VastaaPoista
  2. ois ollu kiva jos oisit avannu vielä vähän enemmän Cajuksen vinkkejä. nytki kerroit suht yksityiskohtaisesti, mutta siti jäi jotenki sellanen fiilis et tää oli vaa pieni pintaraapaisu. en osaa selittää.fi :D mutjoo kiva postaus kyl kuitenkin, vähän enemmän syvyyttä tekstii nii on aika perfect!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, tää tosiaan oli vaan "pintaraapaisu" kuten asian ilmaisit, jotenkin halusin vaan jättää nää fiilikset mulle ittelle tai jotai en tiiä, ei vaan tullut tekstiä. :D ehkä ens kerralla sitte tulee vähä tarkempaa! :)

      Poista

comments ? c: