tiistai 19. marraskuuta 2013

Vastapainoksi huonoille kisoille

...oli erinomainen tunti Tuomarinkylässä!

Illalla, puoli seitsemän aikoihin lähdettiin ajamaan Teresalle, ja sitä kautta Dumiin. Siellä listassa koreilikin jo meillä molemmilla ihan eri hevoset - mä olin saanut Grimaldin. (Onks tällä hepalla muuten lempinimeä, Dumissa käyvät tiiättekö?) Tästä hevosesta mä tiesin jonkin verran - äidin tuttu oli kisannut sillä joissain viime kesän estekisoissa ja siellä olin katsonut että "wow, toi näyttää aika haastavalta", hypätessä varmaan onkin!

Edelliseltä ridaajalta (Grimaldi oli tosiaan tunnilla) kyselin vähän, että minkä tyyppinen hevonen kyseessä. "Isot askeleet ja reipas", tuli vastaukseksi. Sitä se kyllä olikin, ihan positiivisessa mielessä! :) Se oli alusta asti ihanan kevyt kädelle, mutta antoi kuitenkin tehdä reilumpiakin pidätteitä ilman että jännittyi. Ei ollut mikään liian reipas, eteenpäin sai välillä ajaa ja muistuttaa, ettei jää leijumaan liikaa.

Snapshot(118) Snapshot(119)

Tunnin aihe oli vähän sekava, aluksi pyörittiin ympyröillä ravaamassa ja laukattiin aika nopeasti. Sen jälkeen alettiin mun mielestä tekemään jo sulkuja. Siis mitä ihmettä? Heheh, eipä ole tullut näitä tehtyä oikeastaan ollenkaan, Lepuskissa ollaan menty vaan avoja. Oli mulla kuitenkin jokin ajatus suluista ja opettajakin onneksi vähän ohjeisti. Ei kyllä tarvinnut paljoa tehdä, Grimaldi hoiti kaiken! :D Kuten se teki lähes koko tunnin ajan, aika unelmaheppa kyllä!

Snapshot(121)

Oliskohan ollut noiden sulkujen jälkeen sellanen sekava laukkatehtävä, eli päätyihin pääty-ympyrät, joiden ekoilla puoliskoilla vähän isompaa laukkaa ja tokilla puoliskoilla kootumpaa. Pitkillä sivuilla kuului sitten nostaa vastalaukka. Jossain vaiheessa tätä helpotettiin sen verran, että toisella pitkällä sivulla sai mennä ihan pelkkää raviakin. Itselleni tää tehtävä sopi tosi hyvin, sai koko ajan tehdä kaikkea, ja mikä parasta, Grimaldi tekikin kaiken! Aika lailla mun puolesta se hoiti kaiken, mun tarvitsi vaan vähän antaa laukkapohkeita ja ohjata.

Snapshot(120)

Tossa tais mennäkin lopputunti, eteen-alas-ravit otettiin vielä sen jälkeen. Grimaldi venytti tosi kivasti ja ne pari keskiravia, jotka piti tehdä, suju kans tosi mageesti! Sen askel on vaan jotain niin mageeta (vaikka siellä onkin uskomattoman vaikee keventää, istuminen ei tuottanu ongelmia) ja siitä saisi irti varmasti tosi hienot keskiravit kun vaan olisi tilaa ja jaksais yrittää!

Kaikin puolin tosi kiva hevonen, se kanto ittensä tosi hyvin, ei painanut yhtään kädelle vaikka olikin tollanen isompi hevonen, liikku eteen kivasti ja kuunteli kaikkia apuja tosi tarkasti. Meillä oli tällä kertaa taas eri opettaja (nyt ollaankin sitten käyty kaikki opettajat läpi :D) ja tykkäsin kyllä tästäkin. Ehkä vähän enemmän ohjeita olis voinut tulla, se keskitty enemmän vaan pariin oppilaaseen.

8 kommenttia:

comments ? c: