maanantai 18. marraskuuta 2013

Estekisat epäonnella

Mietin eilen just, et olis toosi kiva päästä vihdoin kunnolla treenaamaan jollain hevosella, ilman että joutus tällein randomisti vaan menemään joka kisat. Kyllähän se vähän tökkii, että kerta toisensa jälkeen mä maksan sen kisamaksun (joka ei meillä onneksi ole kuin se 27€), sitä vastaan, että saan ratsastaa jälleen random hevosella surkean radan. Ai että, miten kivaa oli kisata Figarolla tai edes Spotilla, kun niillä mä tiesin, että sieltä tulisi varmasti edes se 60% tai Pinokkiolla kun lähes joka rata oli puhdas. Nyt on nekin suoritukset jääneet vähemmälle.

Eilen oli vuorossa siis 80cm Londalla, mikä oli kyllä maailman surkein ajatus ikinä. Saisinkohan mä siirtyä takasin 60cm ja helppo C tasolle? Luultavasti en, mulle varmaan naurettaisiin ja potkittaisiin haastavampiin luokkiin... 60cm ehkä vois vielä mennä, mut se olis niin turhauttavaa hypätä sellasta. No, kattoo nyt!

IMG_8524 IMG_8535

Verkka oli ihan ok, mitä nyt Londa oli vähän hidas välillä, mutta tuli kuitenkin suht hyviä hyppyjä. Lähdin sitten viimeisenä (ihan hirvee paikka lähteä!) ja niiden sadan kierroksen aikana jotka mä siinä pienellä odotusalueella pyörin, se hevonen kerkes lössähtämään vielä enemmän. Ennen mun rataa kaks sitten hylättiin, mikä vähens mun valmistautumisaikaa entisestään (olisin siis saanut laukkailla, ravailla siinä väleissä), ja täähän ei tosiaan ollut hyvä juttu.

Radasta en nyt ala yksityiskohtaisesti selittämään - luultavasti näätte kaikki virheet ja sähläykset ihan tuolta videoltakin. Suurin ja oikeastaan lähes ainoa ongelma oli se, ettei se liikkunut mihinkään, argh. Selvennän myös tota kolmosella sattunutta volttia; Londa siis kyttäsi yleisöä (vaikka se idiootti oli laukannut siitä jo n. sata kertaa), näki siellä jotain toosi hurjaa (kukaan ei liikahtanutkaan) ja päätti sitten sännätä siitä kolmoskavaletin ohi ja ainoa vaihtoehto oli kääntää ympäri ja tulla uus lähestyminen. Siitä sitten rasittavat -3 pistettä! 


Meidän lopputulos oli 36p - 3 = 33p, joilla taitavasti luokan yhdeksänneksi. (Jonka tarkistin itse asiassa vasta nyt) Ja meitähän oli tosiaan yksitoista. Ja kaksi viimeistä hylättiin. Joten ei ollut ihan mikään mallikelpoinen suoritus ja jäi sitten tän vuoden viimeisiksi kisoiksi Lepuskissa. Ensi vuonna sitten tsemppi taas päälle!

Kuvat © Ella I, video © Teresa

17 kommenttia:

  1. kiva postaus ja sit ens vuon uudestaan ;)

    VastaaPoista
  2. kivaaaa postaus ja ei se ny nii kamalaa ollu! ens kerral sitte paremmi... ;)

    VastaaPoista
  3. ainii toi oli tyyliluokka ihmettelinki tota videoo et turhan tyylikästä menoa ;) mut kiva postaus:-)

    VastaaPoista
  4. Tiedän tunteen noist kisamaksuista :D lievästi turhauttavaa ku meillä yks kisareissu maksaa joku 200€ ja sit pääsee radalla tasan se yhen esteen yli ku hevonen kieltää tokalle. Ei toi sun rata ees näyttäny pahalta, vähä ehkä vaa hidas heppa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, voin uskoa! :D
      ja kiitos :) hidas se tosiaan oli!

      Poista
  5. mikä toi tollane 80cm rata on mis on yli puolet esteistä sen 20cm....? :DDDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. valaistaanpa nyt suakin... :) kyseessä oli tyyliarvostelu (jos satuit huomaamaan) ja meillä lepuskissa nää tyyliarvostelut on yleensä tälläsiä "taitoratoja" ja tälläkin kertaa pointtina oli alkurata mennä kootumassa laukassa, saada pieniä ja teräviä hyppyjä näille sun "20cm esteille". myönnän kyllä, että näitä pienempiä esteitä oli tällä kertaa harvinaisen paljon, mutta hyvähän se on tälläsiäkin ratoja hypätä välillä. ei se korkeus aina ole se tärkein, joten vähän nöyryyttä, kiitos :)

      Poista
  6. Ei saa ajatella tolleen, sä sentään pääsit kisoihin ja menit koko radan loppuun! ;) Ridakoulussa vaan on se karu tosiasia, et harvoin pystyy treenata samalla hevosella mitenkään hirveitä määriä. Ei toi surkee rata ollu, oo siitä ilonen. Siinähän sitä oppii kun menee erilaisilla hevosilla ;) Mutjoo tiedän ton fiiliksen, varsinki sillon kun mulla ei ollu sitä tiettyy kisaheppaa ja ponit vaihteli joka valkassa ja kisoissa mua turhautti tosi paljon. Tulipa kilometriviesti muttamutta tästä ei oo suunta ku ylöspäin (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. muuta karuu tässä nyt ei ollu ku se etten oo päässy estevalkkoihin elokuun jälkeen ja mulle ei viittitty antaa edes helppoa hevosta... :D ja oli kyllä karmea rata, ihan hirveetä ratsastusta! en muutenkaa tykkää kauheesti mennä londalla, ei oo yhtää mun hevonen >.<
      jep, ehkä ens vuonna lähtis sitte nousujohteinen kausi taas! :)

      Poista
  7. Mut hei jos menee tosi huonosti nii seuraaval kerral on helppo ylittää ittensä ;) ja ulospäin ei näytä yhtään pahalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en taida olla ihan varma, mul o lähiaikoina menny aika lail kaikki kisat penkin alle XDD mut no hyvä, selkään tuntu ihan karmeelta :D

      Poista
  8. no eihän toi rata nyt niin kauhee ollut, lähinnä toi säikähdys pilas muuten ihan hyvän kokonaisuuden (---: mutta enskerral paremmin sitten !

    VastaaPoista
  9. kiva postaus ja hyvinhän se menee !:)

    VastaaPoista

comments ? c: