perjantai 8. marraskuuta 2013

Flying Canuche

Yllätyin positiivisesti, kun huomasin, että nimeni oli kirjoitettu Canuche nimisen hevosen perään. Hahah, sitä kutsuttiin tosiaan Kanuunaksi ja sen oikeasta nimestä Flying Canuchesta tein omat johtopäätökseni ratsastettavuuden kannalta... :D Ei se ehkä ihan niin säpäkkä ollut, mutta kyllä se jotain siitä hevosesta kertoi!
20131107_184509
Kanuuna (ei hitsi, tää nimi on niin huvittava :D) oli boksissa tosi kivan olonen, semmonen siro ja utelias heppa. Pieni se kyllä myös oli, ehkä jotain 160cm tai alle. Jalat oli kuitenkin paljon helpompi saada tämän ympärille, kun esimerkiksi Dresmanin ympärille, joka on kuitenkin paljon isompi. Näin ollen pituus ei haitannut tällä kertaa oikeastaan ollenkaan.
Image2 Image3
Kanuuna oli tosi herkkä ja vähän sählä ratsastaessa. Se on vissiin myös aika uusi (?) ja nuorehko, mikä kyllä näkyi. Opettaja kertoi myös ennen tuntia, että se saattaa jonkin verran nykiä päätä, koska sen hampaita ei oltu raspattu tai jotain sen tyyppistä. Heppa oli kyllä tosi kiva aina kun löysi sopivan tasaisen ja kevyen tuntuman! Se liikkui ihanasti eteenpäin ja sen askel oli tosi mukava. Tehtävänä oli voltit alkutunnista, jotka meni vähän hösäämiseksi ajoittain, mutta tulihan sieltä myös paljon kivoja pätkiä! Ravissa tuntuma oli sata kertaa helpompi löytää ja Kanuuna oli tosi kiva. :) 

Image4
Laukannostossa oli aluksi suuria ongelmia. Meni varmaan kaks, kolme kierrosta, että sain nostettua oikean laukan. Se alko vaan pomppimaan ja hyppimään ja nosteli ties mitä laukkoja, ja siinä sitten koitin saada sen rauhottumaan ja nostamaan oikean. Loppujen lopuksi se kuitenkin nousi ja laukassa se olikin ihan super! Oikeaan kierrokseen nosto oli paljon helpompi ja se nousi heti.
Image5 Image1
Lopputunnista mentiin kolmikaarista (kuten Lepuskissakin eilen, haha) ja siinä oli oikeastaan sama ongelma kuin Dresmanin kanssa - sähläys. Kanuuna kipitti jonkin verran kaarteiden läpi, eikä varsinkaan vasemmalle asettunut rehellisesti. Kyllä nekin sitten viimein onnistui ihan kivasti! Loppuraveissa heppa venytti tosi kivasti eteen-alas ja siirtyi hyvin istunnalla käyntiin. Kaikin puolin kiva tunti ja heppa, tykästyin siihen kyllä paljon! :)

13 kommenttia:

  1. vähänkö toi on kivan näköne ja hienosti meette!! ;) yhyy oisin halunnu tulla :(((

    VastaaPoista
  2. joo canuche on tosiaa uus ja monet sanoo sitä vaa canucheks, toi kanuuna-nimi on ihan järkyttävä :D

    VastaaPoista
  3. Aaahhh SOML... <3
    Muthei kivan näköstä ja nää dumipostaukset on kivaa vaihteluu lepuskille! (:

    VastaaPoista
  4. kuinka pitkä ajomatka (min/h) tuonne on vaikkapa sellosta tai leppävaaran talleilta?

    VastaaPoista
  5. Hoho näinki sut tolla tunnilla ja ärsytti sairaasti kun en tunnistanu hevosta :D Hienosti taas menee, ihanan vähäeleisesti ratsastat!

    VastaaPoista

comments ? c: