torstai 7. marraskuuta 2013

Haba koetuksella

Eilen keskiviikkona menin taas Dresmanilla. Se oli jo heti alkuun tosi erilainen - perjantaina se oli ollut suht kevyt, tasainen ja kivasti eteenpäin liikkuva. Nyt se oli vahva, aika epätasainen ja kompuroi muutamaan otteeseen. Oli jopa vieläkin vahvempi oikealta.

Snapshot(112) Snapshot(113) Snapshot(114)
Tunnilla menimme aluksi vaan suoraa uraa, mikä oli sekin tarpeeksi vaikeaa. Suorilla urilla se painoi tosi vahvasti oikealle ja kulmissa joko kaatui sisään päin tai luisui ulkolapa edellä. Ravissa myös tasaisen tahdin ja sopivan eteenpäin pyrkimyksen löytämisessä oli ongelmaa. Dresmanissa kivaa on kuitenkin se, ettei se koskaan lähde juoksemaan pää ylhäällä. Toki ongelmaa on siinäkin, että se valuu liian alas, mutta ehkä mielummin niin päin. Selkään hevonen tuntui tosi hitaalta ja raskaalta, joten mua hämmensi aika paljon ne "tee pidätteitä" -ohjeet, koska silloinhan se vaan hidastuisi entisestään. Tietenkin pidätteitä pitää tehdä, mutta opettaja oli enemmän sillä kannalla, että nimenomaan hidasta sitä. Välillähän se toki lähti vähän juoksemaan, muttei läheskään koko aikaa.
Snapshot(115) Snapshot(116)
Laukat mentiin pääty-ympyrällä. Tällä kertaa nostot oli paljon helpompia ja ne nousi jopa ekasta kerrasta. Laukassa se sitten oli tosi vahva, siinä vaiheessa joutui kyllä haba koetukselle! Tiedän, ettei hevosta saisi päästää missään tapauksessa ottamaan tukea ohjasta, mutta kun noin vahva hevonen päättää painaa kädelle ja vieläpä kiitää laukassa, ei siinä ollut mulla paljoakaan sanomista. Koko tunnin yritin muutenkin saada sitä kevyemmäksi ja herkemmäksi kädelle, mutta ne kaikki yritykset meni vähän harakoille. Siinä ehdottomasti kehittämisen varaa! 
Snapshot(117)
Pääasiallinen tehtävä meillä oli oikeastaan kolmikaariset, joita kerettiin tekemään aika vähän. Mikä oli toisaalta huono ja toisaalta hyvä - ne oli jotain ihan järkyttävää. Käynnissä vielä ihan ok jos sitäkään, se painoi kädelle vaan entistä enemmän, ei kääntynyt ja painoi minne milloinkin. Ravissa sitten tää kaikki kostautu kymmenkertasena. Huhhuh, oli kyllä vaikeeta..! Vasemmassa kierroksessa ne oli tosi paljon helpompia ja viimenen kolmikaarinen onnistu suht hyvin, ja siihen olikin sitten hyvä lopettaa. :--)

4 kommenttia:

  1. sehä on tosi kivan näköne! ja kiva postaus as always ;)

    VastaaPoista
  2. Mulla on ihan sama Vipen kaa, se lähtee varsinki innostuessaan painamaan sairaasti kädelle ja vetää muakin mukaan alaspäin. Se on tosi rasittavaa, ja ku ite haluis vaan sit aina pysäyttää, vaikka Vipen tilanteessa pitäskin vaan olla enemmän pohjetta et se ei pääse painaa :D Nyyhkis se on nii hankalaa. Mut hei ei toi huonolt näyttäny, kyl se siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ärsyttävää..! :D Toi on ehkä enemmän vaa tosi vahva et jos yrittää tehä jotai kädellä ni sit vaa painaa vastaan >.< mut kiitos, juu! :)

      Poista

comments ? c: