torstai 14. marraskuuta 2013

Esterataharjoitukseen toinen käsi toimintakyvyttömänä

= ei ollut hyvä idea. Mutta pakkohan se oli.

Saatiin tänään koulussa siis nuo HPV-rokotteet ja minuutin päätöksentekoajalla kallistuin myönteisen puolelle - ja enköhän mä löytänyt itseni muutaman tuskallisen piinaavan minuutin kuluttua sieltä terkkarin huoneesta jonkun piikitettävänä. Voin sanoa ihan rehellisesti, mä pelkään rokotteita yli kaiken. 

IMG_0145 IMG_0114 IMG_0125 IMG_0140 IMG_0144
Ahaha se näyttää hassulta XD Ihan pikkuponi, Londa 168cm.
No, koska tänään oli ainoa mahdollisuus päästä edes kerran hyppäämään kisahevosella, olihan sinne valmennukseen pakko mennä. Ei kyllä ollut kovin hyvä idea, tällä hetkellä mun on vaikea edes kirjoittaa tätä postausta, huups... Tosiaan, vaikken itse kipua ratsastaessa huomannut, se vaikutti silti ratsastukseen ja suurin osa tunnista oli pelkkää sähellystä. Kieltoja ja pudotuksia ei tullut, siitä kiitos ihan Londalle, mä en onnistunut muuta kuin just ja just ohjaamaan sen esteille. Parin kuukauden hyppytauko (jos ei lasketa paria satunnaista estetuntia, joilla on hypätty korkeimmillaan 60cm) näkyi myös. Esteistunta, ratatempo, ja oikeastaan kaikki oli ihan hukassa. Mitään askelia en onnistunut katsomaan (paitsi yhden kerran linjalla!) ja mentiin ihan alitempossa koko ajan. 

Alkuverkat mentiin suurin piirtein pitkin ohjin, vähän vaan askellajit läpi. Sitten nopeasti "hallintaan otto", hevoset paremmin kuulolle. Sitten alotettiinkin jo hyppääminen - pari kertaa kavaletin yli. Näissä mun vauhti oli ihan mitä sattuu, hypyt lähti millon mistäkin ja mä en osannut yhtään mukautua luonnollisesti. Opettaja oli onneksi armeliaampi tällä kertaa, koitin vaan parhaani mukaan pysyä parempien jaloista poissa ja olla häiritsemättä niitä. 

Sitten hypättiin pari tehtävää, vino hyppy ristikolle ja sitten sarja tai linja. Linjalle en ollut suunnitellut mitään askelmäärää, kuten olisi kuulunut, joten se sitten kostautui. Sarja onnistui ihan kivasti, itse olin vähän jäljessä hypyistä. Sitten tultiin vielä lyhyehkö rata, joka alkoi erittäin kömpelöllä hypyllä ja jatkui koko radan ajana samalla tyylillä. Se linja tosin oli onnistunut! Tällä kertaa mulla oli joku suunnitelma (eli siis viisi askelta) ja se toteutui. Tokassa hypyssä en taaskaan ollut yhtään mukana, mutta heppa hoiti! Sarja olikin sitten jotain aika karseeta, harmi, että se jäi vikaksi hypyksi...

Image14
Näissä tunnelmissa sunnuntain kisoihin, saa nähdä mitä tuosta 80cm tyyliluokasta tulee... Yleensähän tyyliluokat on mun "bravuuri", mutta jos tuolla tavalla mennään niin ei paljon sijoituksia tipu... :D 
Huominen ratsastus taitaa jäädä välistä, höh. Kattoo nyt missä kunnossa tää käsi on huomenna! Let's wish for the best and be afraid of the worst.

Mitä mieltä ootte muuten, haittaako, että postauksia tulee näin usein tavallaan näin "tavallisista asioista"? Riittäisikö vaan kerta viikossa jotkut nopeat katsaukset vai onko nää ok? Mulla ittellä tulee vaan niin hirveesti aina juttua että noi lyhyet postaukset ei taida ihan onnistua aina... :D Mitä mieltä?

Erikoispostauksia ei muuten kannata toivoa, teille on sunnitteilla vaikka mitä kivaa! ;)

15 kommenttia:

  1. eihä se ny nii huonosti menny varsinkaa jos miettii kui kaua on ollu taukoo! ja tällei on hyvä et paljo postauksii vaa ;)
    ps voidaa kuolla kisois taas yhes.... XD

    VastaaPoista
  2. istut nyt hyvin satulassa ilman könötystä, heti paljon paremman näköstä, jee! tsemppiä kisoihin :) ja useesti tulevat postaukset on kivoja!

    VastaaPoista
  3. mäki saan sen rokotteen niiku keskiviikkona ja ratsastamaa pitäis mennä perjantaina ja mietityttää miten käsi jaksaa ni haluutko kertoo miten sun käsi voi ylihuomenna? jos tuun laittaa kommenttii :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä mä uskon et se kahen päivän jälkeen on ihan ok, mulla on tänää se vielä vähän kipee (johtuen luultavasti tosta eilisestä rasituksesta, huups), mut joillaki ei tuntunu edes eilen ollenkaa :)
      mut joo katotaa huomen sit uudestaaa! :D

      Poista
  4. Meki saatiin ne rokotteet tänää ja mulla on iha toimintakyvytön vasen käsi.... En aatellu et se tulee oikeesti näi kipeeks ettei pysty ees lihasta jäykistää :D mut hyvältä näyttää teijä meno, osaat ratsastaa Londalla tosi kivasti ja uskon et kisat menee myös tosi hyvin teillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mäki ihmettelin! :D Ei ollu aiemmin tullu.
      ja kiitos, toivotaa! :)

      Poista
  5. hei cmoon kyl se nyt viimeistää huome o kunnosXD ahah soitetaa sulle koht jutan kaa ja hankitaa sulle ongelmii et voit ajatella jotai muutaXDD

    VastaaPoista
  6. Mäki pelkään rokotuksia ihan helvetisti, kasilla istuin terkkarin sylissä XD hupsis

    VastaaPoista
  7. miten käsi voi eilen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se oli lauantaina sillee iha toimintakykynen, toki sattu jos siihen nyt olis lyöny tai tökkiny, mut ei häirinny mitää tekemisii :) vähän jomottaa niiku vieläki jos pitää pitkään jännitettynä jossain huonossa asennossa, mut ei häiritse lähes yhtää!

      Poista

comments ? c: