keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Raaauhassa

...oli ehdottomasti päivän sana. 

Meillä oli siis Lepuskissa estekauden viimeinen(?) estetunti, ja sain ihan odotetusti Jollyn. Tällä kertaa hypättiinkin sitten jo vähän enemmän jopa esteitä, mikä oli toki ihan kiva. Alkuverkattiin vapaasti vaan molempiin suuntiin, yritin lähinnä pitää käden tasasena ja saada Jollya jonkin verran eteen. Verkkahypyt (= hypyt noin kymmenen senttiä korkeille ristikoille) otettiin erilaisilla tehtävillä. Aluksi oli ristikko - kahden puomin linja - ristikko. Tän mä sössin ihan totaalisesti, lähin aivan liian reippaasti ratsastamaan sen sijaan, että olisin vaan antanut sen rauhassa mennä. Ristikolle tuli ihan hyvä hyppy joo, mutta vähän liian räjähtävä alkuun, sitten puomilinjalla sekosin ja mentiin se puoliksi ravissa ja puoliksi laukassa. Vika ristikko ok.

IMG_9373

Tokalla kerralla meni paremmin, käytännössä vedin tasasesti sitä suusta, mutta ainakin meni rauhassa. :D Linjan väliin saatiin jopa se haluttu viisi askelta, mikä oli ihme. Ongelmana kuitenkin muutamassa hypyssä tunnilla oli se, etten uskaltanut pitää loppuun asti vaan heitin kaiken tuntuman pois ja sillä tavalla sekotin Jollyn päätä. Niillä kerroilla, kun rohkeasti pidin sen, niin tuli hyvät hypyt vaikka olisikin tullut vähän lähelle. Pari kertaa taasen sekoilin ja sitten tuli niitä puolikkaita askelia. Toinen suuri ongelma olikin sitten laukanvaihdot.

15357680369_905a0039d2_k IMG_9395 IMG_9397

Tokalla kerralla kaikki esteet oli nostettu jopa pystyiksi. Tämänkin kerran feilasin ihan huolella ja ratsastin sitä liian reippaasti. Jollyn valtava laukka vaan hämää, enkä mä oikein vielä hahmota, kuinka isoa se oikeasti onkaan. Sillon, kun luulen ratsastavani normaalia laukkaa, se kasvaakin aivan liian isoksi ja esimerkiksi tuo neljän laukan väli jäi meille lyhyeksi, ja sinne tuli niitä puolikkaita askelia. Kommentteja sainkin monta kertaa, että "mikä ihmeen kiire sulla oikein on", "rauhassa, ihan hitaasti vaan", "pidä, pidä, pidä", "älä heitä sitä ohjaa pois". Videolta katsoessa huomasin ehdottomasti tän ongelman. Uskalla pitää ne ohjat.

IMG_9460

Tulinkin sitten vielä monta kertaa uudestaan noita yksittäisiä pystyjä ja linjankin kerran. Ympyröitä jouduin sinne väliin tekemään, kun laukat ei vaihtuneet ja sitten en saanut tarpeeksi nopeasti pidätettyä. Jollya on vaan niin kamalan vaikea saada kiinni, kun liian nopealla kädellä se rupeaa "panikoimaan", mutta hitaalla, tasasella kädellä en saa tarpeeksi nopeasti sitä kiinni. Harjotusta, harjotusta. Loppujen lopuksi sainkin kivoja ja hyviä hyppyjä näille esteille ja linjallekin sain sen neljä askelta. Viimesellä kerralla tultiin vielä vähän isompana (eli toisin sanoen 70-80cm). Alotin tän kierroksen taas mahdollisimman rauhallisessa tempossa ja niinpä ekalle esteelle hyppy oli vähän hidas, mutta muuten ihan hyvä. Okserille tultiin ihan juureen (taas sen takia että päätin heittää ne ohjat pois!!) ja niinpä se etupuomi putos. Linja oli hyvä ja vika hyppy hyvä. Oma istunta esteellä tosin aika mielenkiintonen, kun Jollylla käytän mieluummin lyhyttä myötäystä (muuten se hyppää jonnekin taivaaseen), niin sillon mun on hankalampi päästä mukaan.

IMG_9440

Kiva tunti oli jälleen, Jolly on vaan yksinkertasesti ihan mahtava! Se on todellakin hevonen, jolla mä toivon pystyväni jatkamaan. :) Mites teidän syksyn hyppytreenit on sujuneet?

4 kommenttia:

  1. Toi vika rata oli hyvän näkönen, heppa kontrollis ja sama nopeus/tahti mikälie koko ajan :)

    VastaaPoista
  2. Menitte hienosti ja jolly on kyl iha sika hieno esteheppa kuha se vähä viel kehittyy!! :) Kivsu postaus ;)

    VastaaPoista

comments ? c: