keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kouluvalmennusta ja sen jälkeistä treenailua

Olin tosiaan viime perjantaina Lillin kouluvalmennuksessa, joka olikin varsin intsensiivinen ja rankka vaikka kestikin vaan 30 minuuttia. Koulu mulla loppu vasta puoli kolme, ja koska valmennus oli jo varttia yli neljä, mulla tuli kamala kiire. Olinkin kentällä vasta vähän yli neljä, enkä kerennyt siis lähes ollenkaan verkkailemaan. Tämä sitten kostautuikin valmennuksessa, jossa Auda ei tosiaan kuunnellut mun apuja ollenkaan. Se meni pää taivaissa yhtä huonosti kun kisoissa... Noh pyörinkin sitten koko tunnin siinä ympyrällä ja sain paljon hyviä neuvoja; vähän kättä paljon jalkaa (jota mulle muutenkin on jankutettu paljon, mutta vihdoin sisäistin sen kunnolla), älä ole niin "hyökkäävä" -> rauhaa siirtymisiin, Auda on hirveän vino, joten oikeassa kierroksessa ulko-ohjaa ja sisäpohjetta pääosin, että sen saa suoraksi ja sitten vasta taivuttelua, alussa reipasta ravia kunnolla eteen (oli muuten rankkaa ylläpitää tää ravi), todella syvä muoto, jotta saadaan selkä käyttöön, ja vielä istuntaan liittyvää; kyynärpäät kylkiin ja laukassa istu kunnolla satulaan. Huhhuh, paljon asiaa ja nyt vasta kaiken muistinkin! Lisää vaan pukkaa nyt kun rupesin miettimään, mutten kaikkea kuitenkaan tähän jaa. Sellanen oli siis meidän valmennus!

Kuvat ja video tiistailta
IMG_0376 IMG_0379 IMG_0380 IMG_0414

Maanantaina lähdinkin sitten näiden pohjalta ratsastelemaan, ja meillä menikin ihan superhyvin! Alkuun ratsastin vaan tosi reippaasti eteen kevyttä ravia jokusen aikaa. Sen jälkeen lähdin työstämään ravia ja käyntiä vähän kootummaksi, päätä lähinnä alas ja liike selän läpi. Laukassa aluksi oli hankaluuksia ja keskityinkin vain niihin diagonaalisiin apuihin, eli oikea sisäpohje ja vasen ulko-ohja tai vasen sisäohja ja oikea ulkopohje. Niillä Auda suoristuikin tosi hyvin ja alko tulemaan rennommaksi. Tunnin edetessä tunsin kerrankin, kuinka se oikeasti parani ihan huikean paljon! Loppujen lopuksi laukatessa Auda tuntu olevan pelkkää muovaluvahaa ja pystyin pitämään käden tosi paikoillaan, vain kahden millin liikutus riitti vastauksen saamiseen. Sitä tunnetta lisää!

IMG_0383 IMG_0439 IMG_0388 IMG_0391

Tiistai mentiin aika samalla linjalla, alkuun rennot reippaat ravit, sitten vähän enemmän tuntumaa, päätä alas (kuulostaa raa'alta, ei se ihan noin helposti toteutunut) ja sitten vähän laukkaa. Tällä kertaa laukka oli itse asiassa aluksi paljon parempaa kun lopuksi, eli vähän mitä mulle yleensä käy. Alussa menee hyvin, sitten yritän lähteä vaatimaan lisää, mutta siitä ei sitten tulekaan mitään ja kaikki menee molempien hermostuneeseen sähläykseen. Harjotusravissa onnistuin kuitenkin istumaan pari pätkää ja se oli suht siedettävää istua. Annoin Audan mennä melko hitaasti, että se olisi kummallekin nyt edes siedettävää. Kyllä tää tästä lähtee paranemaan, kouluvalmennuksesta oli tosi paljon hyötyä (jälkikäteen, valmennus meni ihan penkin alle), ihana oli päästä vihdoin valvovan silmän alle Audankin kanssa! Ehkä me vielä mennään joku kerta uudestaankin, at least hope so! ;)

IMG_0415 IMG_0419
Yllä ja alla siis sama kuva, näin tummia nää kuvat oli ennen muokkausta, siksi laadukkaita :D
IMG_0419_2 IMG_0431 IMG_0443 IMG_0475 IMG_0502 IMG_0493 IMG_0512 IMG_0524

Semmosta meillä nyt Audan kanssa, Lepuskissa vähän eri kuvioita kans ;) Niin ja KKK-postausta tulossa huomenna!

Mitä piditte postauksesta? Käyttekö te usein kouluvalmennuksissa vaikkapa vuokristen tai omien hevosten kanssa?

6 kommenttia:

  1. Uu auda näyttää hienolt! Tulee käytyy kyl liian harvoi kouluvalkois heh.. Mut kiva postaus ja ootan innol tota kkk-postaust ;)

    VastaaPoista
  2. Mitä lepuskis? Hienolta näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulevat kisat, joista saa nyt nähä mitä tulee :D Kiitos :)

      Poista
  3. http://wilmaheidi.blogspot.fi/2014/10/kkk-ensimmainen-viikko-ja-haaste-nro-2.html Helouu! Nyt olis ensimmäinen viikko KKK- haasteesta takana. Mukana vielä! Seuraavan viikon haaste edellä olevassa linkissä, käyppäs linkkailemassa mulle sitten postausta!

    VastaaPoista

comments ? c: