lauantai 5. heinäkuuta 2014

Hevostelua Kanadassa

Otsikossa näettekin syyn postailemattomuuteen: vietin tässä viimeiset neljä päivää Kanadassa. Matka oli vähän tämmönen extempore (taas), ja pääsyynä lähtöön oli se, että mun kummitäti ja -setä asuvat tuolla. Tähän postaukseen ajattelin sisällyttää lähinnä ne hevosiin liittyvät jutut, lifestyleblogin puolelta löydätte loput. Elikkä perillä oltiin tiistai-iltana seitsemältä (paikalliseen aikaan, Kanadassa on siis tosiaan kello seitsemän tuntia jäljessä) ja sinä iltana ei paljoa sitten tehtykään, aikaisin vaan nukkumaan. Seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen suunnistettiin kohti bussiasemaa (joka vaikeuksien kautta löydettiin vihdoin) ja sieltä bussilla Mount Pleasantiin. Meidän hotelli oli siis tosiaan Torontossa ja mun kummitäti asuu sieltä n. 1,5h ajomatkan päässä. Mentiin bussilla siis vähän lähemmäksi ja Mt. Pleasantin bussiasemalta hän tulikin hakemaan meidät sitten.

Viime kerrasta olikin jo aikaa - 2009 olin edellisen kerran käynyt tuolla ja silloin en hevosista saatika ratsastuksesta tiennyt oikeastaan tuon taivaallista. Tällä kertaa olin matkassa hieman erilaisen katsomustavan kera ja sainkin reissusta sitten jo irti enemmän. Kummitätini omistaa siis tallin, jossa asuvista hevosista kahdeksan(?) on hänen omia. Hän siis kasvattaa hevosia, siksi noin monta! :D Näistä hevosista Carrie, Hubey ja Mocca olivat viime näkemällä vasta pieniä varsoja, Hubey yksivuotias, Carrie ja Mocca vastasyntyneitä. Oli hauska nähdä, miten ne oli kasvaneet jo ihan huikean kokosiksi ja jopa eri värisiksikin. Perille päästyämme kävimme siis vähän tallia tarkastelemassa. Tallialueeseen kuuluu siis monen monta laidunta, talli, jossa on seitsemän boksia, satulahuone jne sekä kenttä. Maneesi löytyy muutaman kilometrin päässä olevalta tallilta ja maastojahan tuolla on myös ihan kivasti. Kävimme myös katsomassa varsoja, jotka olivat yhdellä näistä laitumista. Tällä kertaa siellä oli siis toinen, isompi (noin kaksikuukautinen) varsa ja pienempi, vasta noin pari viikkoa vanha varsa. Voi, miten sulosia ne olikaan! Varsoista ei kyllä ikinä saa tarpeeksi. :D Totta kai mammatkin oli hienoja hevosia!

IMG_1235
Minä ja Cinnamon 2009
IMG_0230 IMG_0255 IMG_0218IMG_0033 IMG_0051
Pikkuvarsa ja sen emä, en muista valitettavasti kummankaan nimeä :D
IMG_0047
Lola ja Penny
IMG_0097 IMG_0080 IMG_0089 IMG_0092 IMG_0056
Minä ja Lola, taustalla Penny

Sen jälkeen haettiin talliin toiselta laitumelta Hubey ja Carrie. Niiden seurassa siellä oli muutamia muitakin - kaksi- ja kolmevuotiaat sisarukset, 30-vuotias vanha herra, sekä muutama muu, joita en nyt muista. Hubeyn ja Carrien lisäksi haettiin myös toiselta laitsalta Airbourne, musta hevosruuna. Airbourne oli viime kerralla vasta 3-vuotias ori ja silloin muistan sen olleen "iso ja hurja". Isohan se toki oli - 172cm taisi löytyä korkeutta, mutta hurjasta en niinkään tiedä. Tämän hevosen selkään pääsinkin jo sitten heti. Ratsastin siis kentällä, joka oli siinä suoraan tallin edessä. Airbourne tuntui tosi oudolta ja vaikealta varsinkin alkuun, se oli semmonen hevonen, joka toimii täysin istunnalla. Itse olen vähän huono ratsastamaan istunnalla, ei ole oikein koskaan tullut siihen mahdollisuutta millään hevosella. Hankaluuksia siis tosiaan oli, mutta kunhan sain pidettyä jalat kunnolla kiinni, niin se hevonen toimi aika automaattisesti.

IMG_0102 IMG_0116
Ratsastuskuvat ovat laadullisesti sitä luokkaa, mitä niistä äidin käsissä saattaa tulla... Joten näitä onkin sitten vaan rajallinen määrä melkein-onnistuneita kuvia :D
IMG_0122
IMG_0144 IMG_0150

Pääsin kokeilemaan muutamaa hyppyäkin, oli kyllä niin hassua, kun pystyi menemään lähes löysällä ohjalla. Audan kanssa olen varsinkin tottunut siihen, että mun pitää pidätellä sitä melko paljon ja pitää ohjat hyvin tuntumalla loppuun asti. Airbourne sen sijaan on tyypillinen hunterhevonen - se laukkaa samaa tasaista laukkaa estettä ennen ja jälkeen, tekee laukanvaihdot ihan itsenäisesti ja hyppää varmasti. Hunter on siis tämmöinen pohjoisamerikkalainen esteratsastuslaji, jota ei Euroopasta löydy. Ajattelin tehdä siitä erillisen postauksen, jossa esittelen lajin, miltä kuulostaa, löytyykö kiinnostusta?

IMG_0152 IMG_0167
Hyppykuvista tää oli ainut onnistunut, hyppäsin siis kentän muutkin esteet

Ratsastuksen jälkeen hoidettiin hevonen pois ja heitettiin se takaisin laitumelle. Paikalle olikin saapunut siinä vaiheessa eräs ammattiratsastaja, joka siis ratsastelee noita kummitätini hevosia. Hän ja kummitätini laittoivat sitten Hubeyn ja Carrien kuntoon ja menivät kentälle ratsasamaan - juuri parahiksi, kun alkoi satamaan. Taidettiin tuoda Suomen sateet mukanamme sinne, nimittäin Kanadassa oli ollut viimeiset pari viikkoa ihan tukahduttavan kuumaa ja kuivaa! :D Otin muutaman kuvan hevosista kentällä, ja sateesta huolimatta ne onnistu yllättävän hyvin. Kauaa he eivät kyseisen rankkasateen takia ratsastaneet, joten hevoset sitten vaan takasin talliin ja boksiin. Tallista juostiin sitten talolle yrittäen pysyä mahdollisimman kuivana. Iltapäivä vietettiinkin sitten oikeastaan vaan syöden ja lepäillen. Kävin pihalla ottamassa muutamia kuvia ja löysinkin oivan raon, josta näki tuonne laitumelle ja räpsin siinä sitten muutaman kuvan hepoistakin. Illalla lähdin mukaan iltatalliin (jossa tosin seisoin vain tyhjänpanttina ja otin kuvia). Hevosille (jotka oli aiemmin haettu sisään) heitettiin siis iltaheinät ja käytiin tarkistamassa, miten tamma ja varsa voi. Sen jälkeen sitten vaan takaisin talolle, nukkumaan, haha.

IMG_0210
Hubey 6v. aika magee!
IMG_0212 IMG_0214
Carrie 5v.
IMG_0219 IMG_0223 IMG_0253 IMG_0232 IMG_1081
Hunni ja pikku-Carrie. Siitä onkin kasvanut vähän erinäkönen!
IMG_1187
Pikku-Carrie oli varsana ihan villi, haha!
IMG_0292 IMG_0339
Tallikissa Lucky
IMG_0300 IMG_0327
Mocca iltatallissa oottamassa heiniä

Mitä piditte postauksesta? Oliko liian pitkä vai jaksoitteko lukea? Seuraavassa postauksessa kerron sitten torstain tunnelmista (ja sen päivän kahdesta ratsusta) ja enemmän kanadalaisesta hevosmaailmasta. :) Materiaalia löytyy, joten pitkää postausta luvassa silloinkin...

16 kommenttia:

  1. tää oli tosi mielenkiintoinen postaus! ja on kyllä mageita hevosia o: ois kiva nähä miltä toi tallirakennus näyttää ulkoa käsin, jos sulla on siitä kuva/kuvia, niin mielelläni seuraavassa postauksessa näkisin niitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ja juu todellaki! on kuva tuosta tallirakennuksesta, unohin tosiaan laittaa, ens postaukseen sitte! :)

      Poista
  2. Samaa mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa, innolla odotan postausta torstaista :)

    VastaaPoista
  3. Jaksoin kyllä lukea ! Kivoja kuvia ja mahtavan näköisiä heppoja (:

    VastaaPoista
  4. Ai vitsi, eksoottista mutta mahtavan näköistä! :) Mielenkiinnolla kuulisin noista hunter-hevosista ja lajista. Olen pitkään miettinyt, mikä huntereiden ero normaaleihin kisahevosiin on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu, no toivottavasti se sitten selvinnee siitä postauksesta!

      Poista
  5. Taas varsoja!! Mun mielestä tänä kesänä kaikissa heppablogeissa on ollut oikein ekstra paljon varsakuvia ja muhun on iskenyt varsakuume XDD Mutta tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! :)

    VastaaPoista
  6. Wouu iha siga magee toi paikka ja innol odotan seuraavaa postaust!! Ja tee toki siit hunterjutust postaus! ;)

    VastaaPoista
  7. iha sikamageit heppoi!! aw en kestä, pikkurondy ♥ XD täää oli muuten ihan tosikiva postaus!!

    VastaaPoista
  8. Vau hieno paikka! Mielenkiinnolla oottelen torstain postausta, tääkin oli tosi kiva! :) hyvin jaksoin lukee, lisää pitkiä vaan jos on näinki kiinnostavia aiheita! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva kuulla että löytyy mielenkiintoa! Tuo seuraava postaushan ilmestyikin jo! :D

      Poista

comments ? c: