keskiviikko 28. elokuuta 2013

97. Estekauden aloitus

Tänään alkoi nyt syyskauden estekausi - ja jotenkin arvasin, että saisin sinne Dominikin, viime kertaisen maastohepan. Dominik vaikutti maastossa jo tosi kivalta ja mageelta, ja odotin ehdottomasti innolla, että pääsisin työskentelemään sen kanssa kentällä.
söpö virne :D
IMG_0699
Alkutunti oli jotain aivan järkyttävää - tuntuma heittelehti, hevonen kipitti ja itse heiluin. Pari pukkiakin mahtui mukaan, hassu hevonen. :D Jotain kuitenkin tapahtui alkuverkkojen ja kävelyjen jälkeen. Ottaessani ohjat uudelleen tuntumalle hevonen olikin yhtäkkiä pehmeä ja paljon tasaisempi. Helposti se hakeutui virkkuukoukku-muotoon, josta sain sen muutaman kerran ihan kivasti isommallekin kaulalle, mutta tällä puomitunnilla en kovinkaan paljoa kerennyt keskittyä tämmöisiin asioihin. Dominik vaati todella tasaisen tuntuman, mutta kun se löytyi, hevonen toimi kuin unelma!

IMG_0723 PicMonkey Collage IMG_0730 IMG_0778 IMG_0793 IMG_0859 IMG_0872 IMG_0883
Puomeilla tuli jonkin verran sählinkiä, ajauduttiin helposti juuri puomien kohdalla ulkoreunaan ja sitä kautta sitten pari kertaa ohikin. Että sitten ärsytti, kun ei keretty kunnolla korjaamaan näitä virheitä koska aika loppui kesken...! Menimme siis tehtävää, jossa tulimme ensiksi lyhyemmässä ravissa pari puomia, sitten reippaammassa ravissa ympyrä ja sitten taas lyhyemmässä ravissa puomit. Vikalla kerralla mentiin keskimmäinen ympyrä laukassa. Laukannostoissa ei myöskään ollut tällä kertaa ongelmia, jos ei lasketa paria satunnaista kertaa, jolloin se johtui vaan omasta hitaudestani. Muuten tykkäsin Dominikista paljon ja toivon, että saisin mennä sillä koko estekauden, mikä ei luultavasti tule kyllä toteutumaan, koska hevonen on vasta niin nuori ja sitä ei laiteta kahdelle tunnille päivässä, varsinkin kun molemmat tunnit olisivat rankkoja. Samana päivänä minun jälkeeni äitini siis menee sillä vakkaristi, joten saa nyt nähdä paljonko saan sillä mennä! Ainakin yhden kerran olisi hauska hypätä, koska tietääkseni sillä ei ainakaan ole hypätty vielä Lepuskissa ja olisi kiva kokeilla. Vaikutti ihan potentiaaliselta. :)

IMG_0967 IMG_1021 IMG_1017 IMG_1013

16 kommenttia:

  1. hyi että millasee virkkuukoukkuun toi hakeutuu, varsinki viidenessä kuvassa! voin kyllä sanoo et toiki polleraukka menee pilalle tuolla.. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja tääkin oli ihan tarpeellinen kommentti...? mutte kuten sanoin, se hakeutuu siihen helposti itse ja tämä tapahan _ei ole lepuskilaisten syytä, vaan ihan entisestä kodista ja nyt me koitetaan päästä siitä eroon ja saada sitä isommalle kaulalle, ettei jäisi tuollaiseksi. toistan nyt itseäni, mutta kun ei tekstiä näköjään ole luettu kunnolla, niin tämä oli siis puomitunti, eikä keretty paremmin perehtyä nyt kaulan asentoon, kuten opettajakin sanoi, totta kai sitä koitetaan normitunneilla ratsastaa paremmin, ettei vaan jäisi tuollaiseksi

      Poista
    2. ööö no minähän sanoinki tuossa komentissa että se hakeutuu, en sanonut että sä oisit syypää siihen ja voi kyllä lepuskissa menee kaikki pilalle. esimerkkinä vaikkapa hugoponi joka ei osannut nostaa laukkaa tuonne tullessaan ja huononi siinä vieläpä kun se laitettiin alkeiskursseille opettelemaan laukannostoja pikkuisten tenavien kanssa. tai vaikkapa liselotte ja fabienne, molemmilla jalat niin huonossa kunnossa, että ei varmaan pääse kumpikaan koskaan enää hyppäämään! tämä on minun mielipide ja aika jyrkkä se onkin mutta silti. olen itse käynyt kyseisessä paikassa ja ratsastanutkin muutamaan otteeseen, sekä kaverini käy tuolla, mutta nimiä en ala mainitsemaan. kiitän ja poistun, enempää sanottavaa ei löydy.

      Poista
    3. hugoponi nostaa laukan oikein mainiosti jos osaa ratsastaa.
      kyllä helposti useammassaki ridakoulussa ponit menee "pilalle", ei ne tietenkää voi pysyä yksärikunnossa, koska pakko jokaisen on joskus niillä huonommillakin mennä. liselotte ja fabienne ovatkin sitten ainoat esimerkit, niiden kanssa kyllä mentiin metsään, muttei sitä nyt tyhmäkään toistaisi. silverillähän ei menty juuri ollenkaan kesän aikana ja poni on mennyt vaan parempaan suuntaan.

      Poista
    4. no hyvä jossei tilanne olekaan ihan niin paha hugoponin suhteen! ja totta tuokin mitä sanoit, mutta pysyn edelleen omassa kannassani ainakin osittain! :) ei muistella pahalla eihän?

      Poista
    5. olin iteki oikeesti yllättyny kuinka hyvin hugo toimii, kuvittelin sen paljon "pystyynkuolleemmaksi", muttei se oikeasti ole. ja okei :)

      Poista
  2. kiva postaus ja hienosti menitte!

    VastaaPoista
  3. oii vähä toi näyttää kivalt! :) tää oli kiva postaus! toivottavasti toi saadaan ratsastettuu pois virkkuukoukkumuodost! :) anonyymeil on taas ongelmii.. XD

    VastaaPoista
  4. Sulla on ihana blogi :)!!

    Voitko liittyy mun blogiin--> sghuckleberry.blogspot.fi

    VastaaPoista

comments ? c: