torstai 22. elokuuta 2013

95. Maastopöljäilyä uuden tuttavuuden kanssa

Tämän päiväiselle tunnille Sara oli luvannut tulla kuvaamaan - ja eikös me sitten lähdetykin maastoon...! :D Onneksi saatiin sitten paljon kuvia pellolta. :) 

Sain siis tunnille Dominikin tallin yhden uusimmista hevosista. Dominik on pienehkö lipizzaruuna ja ikääkin tuli täyteen vasta kuutisen vuotta tänä vuonna. En tosiaan ollut aiemmin tämän hevosen selässä ollut, joten aivan uusi tuttavuus ja tietenkin me mentiin sitten maastoon - eihän se hevonen sielläkään ollut kertaakaan ollut. :D Hauska kokemus oli! Dominikista huomasi heti, kun poistuttiin kentältä, että siitä tuli paljon vauhdikkaampi ja koitti useasti rikkoa raville.

IMG_0126 IMG_0138 Ekassa ravipätkässä se vähän innostu ja lähti pukin kautta laukalle, josta sitten sain sen raviin. Matkan varrelle mahtu vielä toinenkin pukki ja pari laukkarikkoa. Magee ravi sillä kyllä oli! Seuraavassa ravipätkässä ei sitten ollutkaan enää mitään ongelmia vaan ravasi ihan nätisti. Jossain vaiheessa siellä sitten hypättiin taas vähän keskelle tietä yms muuta sählinkiä.

Käytiin pellolla vähän ottamassa laukkaa ja ravia, siellä se meni tosi hyvin. Dominikilla on ollu laukannostoissa vähän ongelmia ja lähtee helposti vaan kiihdyttämään ravia, mut tuolla nosti tosi hyvin kaikki laukat, eikä tullu rikkojakaan! Ihmettelin tätä syvästi. :D

IMG_0153 IMG_0171 IMG_0182 IMG_0208 IMG_0211 IMG_0221 IMG_0259 IMG_0263 Siinä sitten aika loppuvaiheessa päätettiin melkein kaatua. Hevonen vetäs pään yhtäkkiä alemmas ja ryminällä polvilleen. Mielessä kävi, että nyt sitten mennään ympäri tai että pitäisköhän hypätä alas. Jonkin aikaa siinä sitten meni, että se sai jalkansa takasin hallintaan ja lopputuloksena oli molemmissa polvissa haavat. Ratsastuksen aikana ei ontunut tms, mutta tallissa hoitaja sitten huomasi. Onneks ei ollu mitään isompaa kuitenkaa!

IMG_0264 Hauskaa vaihtelua päästä maastoon, vaikka itse olen oikeasti niitä vastaan. Yleensä ne on vaan turhaa köpöttelyä, mutta tämmösen nuoren kanssa oli hauska lähteä sinne ja oli koko ajan tekemistä, kun piti vahtia ettei hypätä ojaan tai laukata kenenkään päälle.
IMG_0271

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

comments ? c: