tiistai 15. lokakuuta 2013

Muut tallit | Tuomarinkylän ratsastuskoulu

Alkuperäinen ajatus laajeni - mukaan pääsi jo Helsingin puolelta talleja mun "kokeilulistaan" ja ehkä jonnekin kauemmaksikin saatan mennä, joten yksinkertaisesti muut tallit sopi nyt hyvin.

Kävin siis tänään Tuomarinkylässä ratsastuskoulun puolella, tää tuli vähän extemporena. Aikeena on kyllä ollut mennä, ja nyt sitten varasinkin. (= äiti varasi, koska se kävi Dumissa tosi pitkään ja tuntee kaikkia, joten halus ite sopia tän) Mun tunti oli tänään tosiaan neljältä ja sain sinne semmosen 11-vuotiaan Charonin. Mitään tietoa mulla ei tästä hevosesta ollut, joten ennakko-luulottomasti vaan menin! Hyvä niin. Boksissa se käyttäyty tosi kivasti (suitsien laitossa pikkasen ongelmaa, jossain listassakin siellä luki, että pyydä tallityöntekijää laittamaan, jos et itse saa), mutta muuten tosi kiltin ja uteliaan olonen. Äidilleni paikka oli ihan tuttu, joten hän sitten opasti mua siellä aika paljon, löydettiin kaikki kamat ihan hyvin.

Charon oli yllättävän kapea, vaikka boksissa oli vaikuttanut ihan sopivan kokoselta. Tuli vähän pitkä olo siellä, mutta ei se nyt ehkä ihan niin pahalta näyttänyt kun poneilla. Heti alkukäynneissä opettaja sano mulle, että otetaanpa sulta toi raippa pois, kun Charon kuulemma helposti lähtee juoksemaan alta. Mietin silleen, että ahaa, mielenkiintosta, mitäköhän tästä tulee. Otin sitten ohjat käteen ja taas mulle tuli se sama fiilis kun Peikillä - outo hevonen. Tunnin edetessä sitten sain siihen vähän parempaa tuntumaa otetta. Jos videolta katsotte, että johan mä ratsastan pitkillä ohjilla, niin kyllä, mulla oli ihan järjettömän pitkät ohjat ja se häiritsi muakin. Opettaja tosiaan käski ratsastaa tollein pitkällä ohjalla ja totta kai mä tottelin, joten siinä siis syy.
Snapshot(66) Snapshot(67)
Tunnilla oli tehtävinä aluksi pysähdykset, jotka suju ihan hyvin, Charon oli tosin aika hidas pohkeelle ja kaipasin sitä raippaa suuresti. Sitten siirryttiin raviin ja alettiin tekemään loivia kiemurauria. En saanut oikein mitään fiilistä tästä tehtävästä, vähän vaan leijailtiin siellä pitkin poikin. Vähän ajan kuluttua tultiin sitten pääty-ympyröille ja ruvettiin laukkaamaan. Ai että kun mä olisin halunnut sen raipan...! Laukka ei polkenut ei sitten yhtään. Se liihotteli niin maata pitkin että huhhuh. Tuli vähän mieleen joku westernhevonen, Charon vaikutti tosi paljon sellaselta. Kuolaimelle se oli kyllä tosi paljon parempi laukassa, mutta kun ei liikkunut eteen, niin eihän siitä mitään hyötyä ollut. Jouduin välillä turvautumaan ponipohkeisiinkin, mutta ei niistäkään oikein ollut apua.
Snapshot(68)
Välikäyntien jälkeen laitettiin jalustimet kaulalle ristiin ja ruvettiin työstämään siirtymisiä. Charonia oli melko vaikea pidättää (johtuen osin ehkä niistä liian pitkistä ohjista), joten ne siirtymiset alaspäin viivästy aina. Raviin lähti ihan tasasesti joo, mutta aika ponnettomasti. Välillä tuli toki hyviäkin pätkiä! Toiseen suuntaan tehtiin sitten siirtymisiä ravin sisällä ja olisin kyllä edelleen kaivannut sitä raippaa. Mutta minkäs sille voi, pakko se oli jotenkin saada eteen. Pari tosi kivaa melkein jopa keskiravia muistuttavaa hetkeä tuli ja sillon tällön sain paremman tuntumankin.
Snapshot(69) Snapshot(70)
Lopputunnista kevenneltiin ja otettiin eteen-alas ravit. Siinä se oli ihan superkiva ja rentoutu hyvin, olispa voinut aloittaa sen tunnin tolla tavalla! Charon oli siis kaiken kaikkiaan ihan kiva ja tunnin sisältö hyvä. Sen taso nyt ei ollut ehkä ihan niin hyvä (jotkut siellä harjoitteli laukassa pysymistä), mutta ainakaan ei ollut mitään suorituspaineita! Ainoa vaan, että ne suunnanvaihdot oli vähän kaaottisia ja pelkäsin että joku ratsastaa päin.
Muuten tuo talli vaikutti tosi kivalta, porukkaa pyöri tallissa ja pysty hyvin kysymään neuvoa ja ihmiset vaikutti tosi mukavilta. Tunnin jälkeen jotkut niistä tuli rohkeesti juttelemaan, mikä oli musta tosi positiivista! Päädyin nyt siihen tulokseen, että taidan ottaa tuolta varmaankin viiden kerran kortin, täytyy vielä kattoa. :)

Kuvia ei ole ollenkaan, joten pahoittelut huonolaatusista screenshoteista!

12 kommenttia:

  1. Ootko lopettamas lepuskis ja vaihtamas tallii :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en oo lopettamassa, haluun käydä vaan kokeilemassa eri talleilla nyt ku ridaan lepuskissa vaan kerran viikossa (ei siis ole valkkoja) ja tuonne on helppo ottaa tollanen viiden kerran kortti :) + äiti haluaa toki päästä tuolla käymään tervehtimässä sen vanhoja kavereita, jos saatais hyödynnettyä näitä tuttavia, sais ehkä jotain vuokristaki sieltä päin ;)

      Poista
  2. jee nää on mielenkiintosii ja kivoi! :)

    VastaaPoista
  3. jee kiva lukea sunki postauksia dumista, charon on ihan kiva kyllä mutta mustakin vähän outo! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kiva, jatkossa tuut varmaan kuulemaan lisääkin! :) ja jep, se oli vähän erikoinen mut loppuu kohden sit oliki ihan kiva :)

      Poista
  4. ois se ope sit voinu antaa sulle raipan kun näki miten ratsastat. outoo, et heppa ei liiku yhtää mihinkää mut sit raipan kaa juoksis iha päättömänä alta pois. ehk se luuli ettet sä osaa mitää XD mut tosi kivan näköstä menoo Rondy ja kiva lukee välillä muistaki talleista! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii, mä mietin ihan samaa... :D se ope vaa sano et joo siit tulee tosi hidas ja raskas sitte ku alkaa tulemaa paremmin avuille ? :D mut joo kiitti :)

      Poista
  5. Hah sun äiti on kunnon ammattilaiskuvaaja! ..toisin kun mun :')) Käy kans opistolla joku kerta, näistä sun kokemuksista on aina tosi kiva lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, toi videokamera sopii sen älykkyystasolle! :D
      juu, varmasti tulen käymäänkin, ihan tässä lähiaikoinakin! :)

      Poista

comments ? c: