perjantai 4. lokakuuta 2013

Jolly Jumper

Otsikosta päätellen, kaksi viime kertaa olen ratsastanut Jolly Jumperilla. Keskiviikkona oli vuorossa tavallinen koulutunti, johon sisältyi niin onnistumisia, kun epäonnistumisia. Päästin itseni aivan liian helpolla, enkä saanut kunnolla vasenta puolta läpi. Se sitten kostautui koko tunnin aikana, kun tehtävänä oli asetella ja taivutella molempiin suuntiin...! Oikeaan taipui ihan superhyvin, mutta vasen.. Ei taipunut, ei sitten ollenkaan...
IMG_0179
Tänään olin korvaamassa jälleen tuolla neljän tunnilla, jossa alkaa nyt sitten estekausi. Jee, pääsen nyt sitten kuitenkin hyppäämään vaikka estevalkka onkin poissuljettu! Mielenkiintoista tulee olemaan, ainakin mitä olen Jollyn nähnyt hyppäävän... Nää puomit ennusti kyllä hyvin tulevaa, täytyy vaan olla tosi tarkkana.
IMG_0075_2
Toi oli jännä kulma!
IMG_0079 IMG_0092 Aluksi verkattiin vaan käynnissä ja ravissa, vähän kevyttä istuntaa, tultiin käynnissä kans puomit. Jonkin ajan päästä sitten ruvettiin tulemaan puomeja pituushalkaisijalla, jossa oli siis tarkoitusena tulla ensin kolme puomia ravissa, sitten keskimmäinen käynnissä ja viimeiset kolme puomia jälleen ravissa. Pitkällä sivulla piti sitten nostaa laukka ja siirtyä takasin raviin ja sitten uudestaan pituushalkasijalle. Alku oli järjetöntä kiemurtelua, en saanut käännettyä kunnolla ja kompuroitiin paljon. Viimeiset pari kertaa oli suht siistit ja tasaiset, mitä nyt pientä kiemurtelua vähän oli.
IMG_0107
Whii..!
IMG_0115 IMG_0117 IMG_0126 IMG_0147 IMG_0158 Tultiin kans toisen kerran toiseen suuntaan tää tehtävä, nyt ilman keskimmäistä puomia, eli ravattiin koko pituushalkasija ja sitten pitkälle sivulle oltiin laitettu mini-kavaletti, joka kuului tulla laukassa. Tää tehtävä onnistu yllättävän hyvin ja Jolly jäi odottamaan hyvin "kavaletilla". Aika vahvasti sitä sai kyllä pidellä, mutta pysyi kuitenkin hyvin hanskassa. Loppuraveissa sain paljon hyviä ja rentoja pätkiä, jes!
IMG_0164 IMG_0167
Alan tykkäämään tästä otuksesta joka kerta yhä enemmän! Kun vähitellen alkaa tottumaan sen valtaviin askeleisiin ja erikoiseen kuolaintuntumaan, niin siitähän alkaa kehkeytyä oikein miellyttävä ratsu. :)

4 kommenttia:

comments ? c: