torstai 21. maaliskuuta 2013

48. Onnistunut puomitunti Londalla

Otsikko kertookin jo aika paljon eilisen tunnin menosta. Listassa oli tällä kertaa nimeni perässä Londa, kerrankin jo aiemmin tuttu hevonen. Olen siis parilla aiemmalla korvaustunnilla mennyt sillä, tosin koulua, mutta kuitenkin tuntumaa löytyi valmiiksi. Sen lisäksi äitini hoitaa sitä, joten tullut sekin jo tutuksi. Puomeja meillä oli volteilla ja suoralla linjalla, jota tultiin laukassa. Aloitettiin voltit käynnissä, Londa oli vähän hidas pohkeelle, mutta oli ihan kivan tuntunen. Ravissa vähän tahmea, olisin ehkä voinut tehdä asialle enemmän. Voltit onnistui ihan kivasti, vähän laiskan oloisesti meni, mutta kolauttelematta kuitenkin.

Laukassa liikkuikin sitten jo paremmin eteenpäin, tultiin suoria linjoja, joilla oli sitten joko puomikasa tai yksittäisiä puomeja. Puomikasalle piti laskea kolme viimeistä askelta ja onnistuivat tosi hyvin! Suoralla linjalla piti saada joka kerta kaksi askelta väliin (oli siis kolme puomia peräkkäin) ja laskea ne. Tääkin tehtävä onnistui ihan super! Opettajan mukaan sain kuulemma hyvin suoraksi sen sille linjalle, mikä ei siis ole itsestään selvyys, vaikka se siltä tuntui? :D Londa oli koko tunnin tosi kiva, vähän ravisteli päätään, kun tajusi ettei sillä olekaan tavanomaisia gramaaneja vetämässä turpaa ryntäisiin. Muuten tosi onnistunut tunti, linjat tuli hyvin, oli yllättävän rento verrattuna siihen, että ulkona tuuli melkosen lujaa.

Selitys Fasunkin tiistaiseen käytökseen löytyi siitä, että sillä on kuulemma aiemmalla omistajalla hypätty esteitä "korkealta ja kovaa" (lainatakseni nyk. omistajan sanoja) ja aina esteitä nähdessään kuumuu, ja koska ei nyt hypätty, niin ei päässyt sitten purkamaan sitä energiaa.

puomit
ihailkaa mun piirtäjän lahjoja !! tossa siis havainnollistava kuva tehtävistä ^
 055

Haittaako teitä, vai onko kivempi jos postauksia tulee useammin? Että kirjoitanko jokaisesta ratsastuksesta erikseen (missä tapauksessa postauksia tulee melko usein) vai pari ratsastusta osissa? Ja minkälaisia postauksia haluatte tunneista, tarkat selostukset vai lyhyet koosteet, kuten tämä?

5 kommenttia:

  1. on kivaa kun tulee usein postauksia!!
    ja tarkat selotuskset on hyvii ;)

    VastaaPoista
  2. usein postauksia! ja tuskin pään heiluttelu gramaanien puuttumisesta johtui kuitenkaan ;)

    VastaaPoista
  3. ei tietenkää kokonaa johtunu siitä, (ei se ny paljo sitä tehnykkää) mut osaks voisin sanoa että joo :D ja okeii :)

    VastaaPoista

comments ? c: