lauantai 16. maaliskuuta 2013

45. Uusia kokemuksia (video)

Tänään nyt onneksi pääsin sinne Fasulle. Talli tosiaan oli melko kaukana, kilometrejä kertyi sellaiset 46. Tämä kertoo siis sen, että en kovin usein tänne pääse, kun aina tarvitsee kyydin ja aikaa. Kuitenkin silloin tällöin käyn siellä ja mahdollisesti valmennuksiin yms. :) Talli oli kuitenkin ensi näkemältä todella huikea, maneesi (joka nyt vähän remontissa), solariumit, hieno estekalusto ja tosi upea talli. Rakennettu viime vuoden puolella ja sen kyllä huomasi! Mentiin sinne ja Fasun omistaja tutustutti meidät talliin, näytti paikat jne.

Haettiin sitten Fasu tarhasta ja laitettiin se vähäksi aikaa solariumiin. Sen jälkeen kuntoon ja kentälle. Käveltiin sitä ennen pieni lenkki sieltä ympäri. Kentällä otin heti ohjat käteen ja aloin tekemään perustyöskentelyä. Tuntui olla kivalta taas tauon jälkeen Fasun selässä, ihanan herkkä  hevonen! Menin niin perustyöskentelyä, että tuntuu tylsältä edes kirjoittaa näin. Ympyröitä ja sen sellaista. Takajalkoja se ei vaan millään tunnu ottavan sinne alle, varoo vähän niitä kun on huono tasapainokin. :/ Ehkä se siitä alkaa kuitenkin parantumaan!

Nyt, kun oli parempi ja isompi kenttä, sain vihdoin ottaa laukkaa. :D Hassua sanoa noin. Ja vähän kuten epäilin, sen laukka on todella heikkolaatuista, huomaa ravitaustan. Laukka paranee laukkakilometrien kertyessä, joten mitään ihmeitä ei voinut odottaakaan näin varhaisessa vaiheessa. Laukan nosto oli vähän ajamista, laukassa se piti itse pitää ja koko ajan sai varoa, että kompastuuko se. Ihan kuitenkin kiva kokemus, jostainhan se on aina aloitettava! Älkää siis tuomitko videosta, hevosella ei ole laukattu juuri lainkaan (vasta viikko pari sitten palannut saikultakin) ja ravitaustaakin löytyy, joten kiitos ei kommentteja siitä. Itsellenikin tämä oli ensimmäinen kerta, kun Fasulla laukkaan. Neuvotkin otan mielummin ammattivalmentajilta. :)

Ensi viikolla yritetään tiistaina päästä, joten lisää postauksia ja matskuja tulossa! Huomenna kisat, joista koitan myös saada kunnon kuvia ja videon. :)

IMG_0054 IMG_0061 IMG_0066

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti et ota tätä mitenkää pätevänä kommenttina, mut laukkahan paranee nostoilla nii kannattaa aina tehä hyvä nostoja ja lyhyitä laukkapätkiä tosi paljon! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos vinkistä, mut sitä laukkaa ei olla nyt mitenkään parantamassa, toi pitää opettaa laukkaamaan ylipäätänsä ja omistaja neuvoi vaan laukkaamaan mahdollisimman paljon, että oppii löytämään tasapainon laukassa :)

      Poista

comments ? c: