keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

47. Villi ori-Fasu

Haha, eilen tuli esiin sen vielä jäljellä olevat orimaiset piirteet! :D Menin siis tallille joskus vähän ennen neljää ja laitettiin Fasu solariumii ja sen jälkeen kuntoon. Kierrettiin taas se lenkki ja sen jälkeen kentälle. Sielllä oli (mun ja niiden) harmiksi hyppäri meneillään, kaksi hevosta kentällä. Saman tien, kun astuin portista sisään, tunsin kuinka Fasu jännitty. Eiköhän siitä alkanutkin sellanen hyppely- ja pyörimissarja. Se sai ihan ihmeellisen kohtauksen, en tiedä pelkäsikö vai oliko vaan niin täpinöissään. Se säikkyi muita hevosia, esteen kolahtelua ja ties mitä. Joka kerta, kun tuli hevonen vähänkään vastaan - stoppi. Muuten vain jotain pyörimistä yms. Yritin siinä sitten vaan mahdollisimman rauhassa ajaa sitä eteenpäin ja kevennellä.

Siinä sitten ehkä viiden, kymmenen minuutin jälkeen se rauhottui vielä muiden hevosten ollessa paikalla. Oli silti tosi energinen, kipitti ja tällein. Itse en edes kerennyt jännittämäänkään, sen verran harmittelin muiden puolesta, taisi vähän heidän ratsastukset mennä pilalle! Oikeastaan, jos totta puhutaan, rakastan juuri tämänlaisia ongelmahevosia! En olisi jännittänyt, vaikka aikaa olisikin riittänyt, koska se oli pikemminkin huvittavaa. :D Siitä ongelmasta kuitenkin selvittiin ja päästiin normaaliin työskentelyyn muiden lähdettyä. Laukkaa sain paljon enemmän tehtyä, ravi-ja käyntityöskentely jäi vähemmälle. Parin kerran ylitin puomejakin, ekalla kerralla kyttäsi ja veti stopit, mutta muuten tosi siististi yli. Vasemmassa laukassa oli ongelmia vähän enemmänkin ja se jäi nyt vähän kesken. Sääli, koska ensi kerran pääsen vasta ehkä ensi viikolla?

Kuitenkin hauska tunti tällä kertaa, näki tämänkin puolen Fasusta! :D Että sellaiseenkin pitää sitten varautua, että osaan toimia paremmin jos käy uudestaan. Osa käyttäytymisestä saattoi johtua myös siitä, että tämä oli vasta toinen kerta tuolla tallilla ja ei olla muutenkaan kovin tuttuja vielä Fasun kanssa. Loput pistän orimaisuuden piikkiin! Orina ollessaankin siis hermostu aina muiden hevosten läheisyydessä, ja nyt kun oli kaksi hevosta ja vielä esteitä, niin sai siitä sitten kipinää, mutta videossakin näätte, että kyllä se lopputunnista oli jo ihan normaali.

IMG_0244  IMG_0251 IMG_0256

1 kommentti:

comments ? c: