perjantai 20. maaliskuuta 2015

Vauhdista nautiskelua

Keskiviikon tunnilla meillä alkoikin estekausi ja sain tuolle ekalle puomitunnille Desperadon. Ei nyt varsinaisesti vaihtelua, mutta en mä tosiaan vähään aikaan ole mennyt muilla kun Dairalla ja Jollylla, joten siihen verrattuna kuitenkin jotain eroa! Meillä oli puomitehtävissä aika monta puomia peräkkäin, uraa pitkin ja kulmissa kaartaen, sekä loivalla kiemurauralla. Desperado tuntu varsin miellyttävältä ja sellaselta mukavuusaluehevoselta jo heti alussa, erityisesti myös sillon kun se pisti korvat ihan tötterölle, keräs ittensä korkeuksiin ja lähti puuskuttaen, paikallaan laukkaamaan ja pomppimaan pitkin poikin. :D Vähän extraa, just sitä mistä tykkään! Ravitehtävät puomeilla (mentiin kaikki puomeja peräkkäin) oli ainoastaan sitä, että yritin pidättää tota heppaa ja pysyä ainakin melkein ravissa. Aika monta laukka-askelta, hyppyä ja semmosta sekasotkua sinne tuli, mutta eipähän tullut tylsää. :D Maagiset rauhottelukyvyt pääsikin oikeen koetukselle, kyllähän se käsissä pysy, mutta ei varsinaisesti nyt rauhottunutkaan. Jollyn jälkeen kyllä yksikään hevonen ei tunnu vahvalta ja reippaalta...

16839991616_39b2e8d39c_k

Laukkaa otimme puomeilla menemällä muut puomit, paitsi ne jotka oli sillä loivalla kiemurauralla. Toiseen suuntaan mulla ei ollut mitään ongelmaa, heppa pysy hyvin hanskassa, askelet oli ok (vaikkei niitä haetukaan) ja oli semmosta kivan rentoa meininkiä, vaikka jotain se siellä keksikin pomppia välissä. Ja meinattiin vähän tehdä yhteentörmäyksiäkin, mutta hengissä selvittiin! Toinen suunta olikin sitten eri asia... Alussa ei nyt kauheesti ollut ongelmia, opettajakin kerkesi sanoa, että mulla on hyvä meininki, kun en siitä vauhdista hätkähdä, vaan annan sen mennä rennosti (siis siinä vaiheessa oli vielä ihan hallittua, vaikkakin kovaa vauhtia). Heti sitten tapahtukin niin, että takana olevalla oli vähän auktoriteettiongelmia hevosen kanssa ja Desperado päättikin ottaa siitä aikamoisen kipinän ja sitten mentiinkin lujaa ilman minkäänlaista kontrollia! Ei se mua periaatteessa olisi haitannut, mutta kun oltiin jo törmäilemässä muihin, niin vähän jäähdyttelyä keskellä ja uusi yritys. Jälleen heppa sinkasee ihan täysiä, vaikka edelleen tuntu olevan paremmin hallinnassa kun Jolly toisinaan, ja taas vähän jäähdyttelyjä. Sitten päästiinkiin muutama vika kierros menemään putkeen ilman turhia kaasutteluja, vaikkei se vauhti nyt erityisesti siitä kadonnutkaan.

16840037076_15520b487b_k 16658613867_1ffbb5a232_k 16864885921_de824963dc_k

Ainakin omasta puolestani voin sanoa, että oli hauskaa kaasutella menemään miettimättä turhia (ei mulla nyt paljoa aikaakaan ollut turhille ajatuksille, mutta anyways), varsinkin tommosella villimällä hepalla, jolla niitä menohaluja on. :D Maneesissa kun ei oikein tilaa ole ja päästään harvoin laukkailemaan reippaampaa tahtia. Varsin kiva heppa kyseessä, saa nähdä jatkanko koko estekauden tällä!

2 kommenttia:

  1. Heh yhteentörmäyksiä hups XD Mut kiva postaus ja mustki toi oli tosi hauska tunti!

    VastaaPoista

comments ? c: