tiistai 3. maaliskuuta 2015

Estetreeniä

Kuten mun eilisen postauksen suunnitelmissa luki, tänään oli siis esteitä. Sainkin toteutettua mun hienon esterata suunnitelman, ja oli kiva tietää valmiiksi, mitä laittaa ja mihin, niin ei turhaan tuhraantunut aikaa sellaseen. Seuraava vaihe onkin sitten tietää millä idealla/missä järjestyksessä niitä hyppää..

Auda esteitä 039 Auda esteitä 042 Auda esteitä 044

Tosiaan, olin valinnut ton hackamoren tällä kertaa kun viimeksi tolla nivelellä ei oikeen toiminu. Alkuverkoissa Auda oli jo tosi innoissaan, ihan siinä estemoodissa. Toisaalta olin kyllä kaivannut tommosta Audaa ja tuleehan sieltä parempia hyppyjäkin sitten samalla. Toki ehkä vähän turhankin kovaa ja holtittomasti mentiin välillä... Verkkahypyiksi otin pientä ristikkoa lyhyellä sivulla molempiin suuntiin. Auda oli ihan tohkeissaan ja meinasi mennä semmosta ratatempoa jo tossa alussa.. Niinpä mulla oli vähän rauhottelemista, mutta tuli sieltä ihan siistejä hyppyjä (vaikka se vähän kyttäsikin sitä ja mysteeriksi jäi, että miksi?). Hyppäsin vielä muitakin sieltä yksittäisenä, kuten vihreän okserin pari kertaa, koska ekalla kerralla tuli turhan raju hyppy.

Auda esteitä 047 Auda esteitä 048 Auda esteitä 055
Haha, ihana :'D
Auda esteitä 056 Auda esteitä 059 Auda esteitä 061 Auda esteitä 062
Se näyttää iha kauheelt luikerolt täs D:
Auda esteitä 063 Auda esteitä 064 Auda esteitä 065

Tulin linjan harjotusmielessä pari kertaa, vähän kattelin, että millanen se väli oli. Pienellä laukalla se olikin oikein sopiva neljä, myöhemmin tuli vähän vaikeuksia, kun Auda innostu ja laukka kasvo. Otin linjalla vielä mukaan alkuun pienen kavaletin, jolla halusin vaihtaa suuntaa. Auda vaihto laukat oikeen hienosti jopa omatoimisesti, jee se on tainnut kehittyä! Otin vielä viimesen yksittäisen okserin, jolle ekalla kerralla tuli juureen, tokalla kerralla lähdetiin kamikaze-loikkaan, mutta kolmas kerta oli sitten hyvä.

Auda esteitä 073 Auda esteitä 067 Auda esteitä 075 Auda esteitä 078
Auda esteitä 076

Sitten tulin vielä pari kertaa radan, eli ristikko-kavaletti-linja-okseri-okseri. Ekalla kerralla ristikko ja kavaletti oli ihan hyvät, laukanvaihto ei tosin tullut kavaletin päällä vaan vasta myöhemmin, ja koska Audahan sinkasee sen vaihdon jälkeen tuhatta ja sataa, niin siellä päädyssä oli aika vaikea saada Auda sitten kiinni. Linjalle se tuli aina jotenkin tosi oudosti vinossa, sama ongelma kun edellisella kerralla, eli juuri tosta kulmasta se lähtee ihan vänkyränä kohti estettä? Noh, onneksi eka este oli pieni, joten siinä ei ollut sen kummempia ongelmia, mutta okseriin kolahti etujalat, kun väli oli käynyt lyhyeksi ja Auda ei vaan kerennyt nostaa jalkoja, seurauksena pudotus. Seuraavalle okserille tultiin vähän liian lujaa ja juureen. Sen vikan okserin puomihan oli pudonnut, joten en päässyt sitä menemään. 

Auda esteitä 081 Auda esteitä 082
Whoopsie!

Toka kerta tota "rataa" mentäessä oli paljon parempi! Ristikolle tuli kivan pieni hyppy, mitä mä enemmän hainkin, kavaletilla tuli vaihto samantien, linjalle sain paljon paremman ja sulavamman tien, ja venytin sitä kaarta sen verran, että ne neljä askelta oli sopivat. Okserille Auda lähti taas vähän lujaa, mutta tällä kertaa kaukaa. Sen jälkeen olikin vaikeeta, kun Audalla oli väärä laukka, se lähti painamaan sisälle ja sitten jotenkin takajalat vaan sotkeentu, kun se touhotti menemään niin kovaa. Pöljä hevonen. :'D Vähän rauhallisempi meno olis kiva! Ajattelin kuitenkin, että pakkohan tästä on jatkaa, koska ei sitä kisaradallakaan voi kesken kaiken lopettaa siksi, että tulee vähän sähellystä. Onneksi okserille oli matkaa, joten saatiin paketti suurin piirtein kasaan. Vähän kolahti puomi, mutta pysy kuitenkin ylhäällä. Tulin okserin siis vielä toisen kerran, ja tällä kertaa tuli itse asiassa tosi hyvä hyppy.

Auda esteitä 084
Ja estehän oli ainakin metrin...? Auda tykkää tehdä kaiken näyttävästi !
Auda esteitä 090

Positiivinen fiilis jäi tästä kerrasta, oli kiva tehdä taas vähän enemmän tommosta rataa pienemmillä esteillä. Saatiin lisää varmuutta, ja toivottavasti päästään tosta jatkamaan jo heti ensi viikolla!

Auda esteitä 102 Auda esteitä 107 Auda esteitä 104
Loppuravasin aika pitkään, koska Audalta tuntu löytyvän energiaa vaikka muille jakaa, ja se esittelikin hienoja ravilisäyksiä !
Auda esteitä 108 Auda esteitä 095
Hienoista kuvista kiitos Teresalle ! ♥


Mitä tykkäsitte postauksesta? Oliko liikaa kuvia/tekstiä? Vai sopiva?

6 kommenttia:

  1. Hui auda menk kovaa! Kivalta näyttää meno ja tiiäksä yhtää että saako tuonne tulla yleisesti katsomaan paikkoja koska nuuksio on mun vanha ratsastuskoulu jossa ratsastelin aika pitkään kunnes myytiin niin olisi kiva tulla kattomaan paikkoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se vähän innostu.. :D Ei se kai oikeestaan oo avoinna yleisesti, ku on kuitenki yksityistalli ja sinne ei haluta ylimääräsiä ihmisiä pyörimään?

      Poista
  2. Tuitui auda iha innoissaa XD Mut varsin mallikkaasti hypelitte jeejee!

    VastaaPoista
  3. Ompa nätti maneesi! Ja hienoa menoa myös ;)

    VastaaPoista

comments ? c: