maanantai 16. maaliskuuta 2015

Ei oo helppoo

Mut kyl mä silti oon ihan tyytyväinen omaan ratsastukseeni! Toisin kun viime kisoissa, tällä kertaa mä sentään ratsastin (eikä sitä oikeen olisi voinut olla ratsastamatta tai oltaisi menty pitkin seiniä..) ja teinkin siellä jotain, vaikkei se nyt ihan riittänytkään. Meidän pisteet vaihteli siitä kakkosesta seittemään ja puoleen, eli vähän hajanaista menoa. Sain muuten varmaan ekan kakkosen ja kolmosen koulupaperiin, haha. Siitä voittekin päätellä aika paljon!

Eilen oli tosiaan kisat Lepuskissa ja menin ne Darialla. Toinen kerta muuten ikinä kun letitin mun hevosen harjan ite kokonaan! :D (Jos ei lasketa otsatukkaa...) Nuppeja tosin tuli vaan seitsemän, joten aika helppo hommahan se oli, mutta onhan sekin jotain. Muutama niistäkin kyllä aukesi ennen rataa...

Verkassa Daria vaikutti hankalalta, raskaalta ja energiseltä. En oikeastaan tehnyt muuta kuin yritin irrotella sitä pois ohjalta, kun se nojasi kuolaimeen varmaan kaikin voimin. Laukkaosuudet oli aika kauheita jo verkassa (odottakaapa vaan rataa), mutta ravissa tuli lyhyitä ihan kivojakin pätkiä. Ei siis mitään mainittavaa parannusta tullut, mutta en mä ihan toivoton ollut. Sitten päästiinkin radalle, ja mikä oli positiivista, Daria ei pelännyt mitään. Katsomopääty ei jännittänyt sitä yhtään, tamma oikein iloisesti siellä ravaili. Tosin sen jännitys saatto purkautua enemmän laukoissa, kun räjäytettiin pankki oikein urakalla...

kisat 051 kisat 052

Alkutervehdykseen tultiin kiemurrellen aika mojovasti eikä se pysähdys nyt mikään tyylikkäin ollut, mutta aika hyvä verrattuna siihen, mitä tunneilla ollaan saatu aikaseksi! Ensimmäinen voltti oli superhyvä, ratsastin tarkan tien ja saatiin siitä paperin ainoa 7,5. Keskihalkasijalle tultiin taas ihan kiemurrellen, voltti oli periaatteessa hyvä, mutta se meni yli ja jouduin kiemurtelemaan saadakseni sen linjalle takaisin. Sitten tuli tämä harmittava temponlisäys, jossa hevonen rikkoi kahdesti laukalle ja siitä tuli ihan ansaitusti nelonen, olisi mun puolesta voinut tulla vaikka kolmonenkin, mutta tuomari oli muutenkin tosi lepsu!

kisat 058 kisat 059 16822502212_6c6b199546_k 16823629325_cf294c8840_k kisat 064 kisat 056 kisat 069
"Ai eiks täs muka ollu laukkaa?"
kisat 070
"No niin, hyvä heppa..."
kisat 074
Huomatkaa hieno muokkaus :D Holy light hevonen!

Väistöt molempiin suuntiin sujui periaatteessa hyvin, vähän epätasaisuutta ja tuomarin sanoin poikitus vaihtelee, ja se ensimmäinen väistö meni pitkäksi, ei sen takia etten olisi muistanut, vaan sen takia, että Daria ei vaan suoristunut! Se jatko väistöä vaikka mitä yritin ja loppujen lopuksi taidettiin mennä melkein koko pitkä sivu väistöä... Väistöjen jälkeen alkoikin tämä huippuosuus, nimittäin laukat...! Noh, alkaa varsin mainiosti käynnistä laukannosto - Daria nosti oikean laukan, mutta vaihtaa ristilaukkaan -> yritän korjata, edelleen ristilaukka -> kolmas kerta toden sanoi ja sitten oltiinkin jo keskiympyrällä! Keskiympyrä olikin ainoa hyvä laukkapätkä, ja siitä saatiinkin kutonen (poikittaa, takaosa sisällä).

kisat 076 kisat 075 16203652043_8cd7920fe8_k kisat 102 kisat 079 kisat 081 kisat 086
Näin koulutat hevosesi
kisat 090 kisat 091 16797705816_105de9ad71_k kisat 094

Sitten päätettiin vähän tehdä melua maneesissa ja järkyttää muita kanssakilpailijoita nimittäin törmäämällä päin kouluaitaa niin, että aita tippui pois niiltä kannattimilta... :D Oli muuten lähellä ettei hypätty ulos radalta...! Daria sitten siitä vähän säikähtää ja vaihtelee laukkoja ja tämä kaunis kokorataleikkaa olikin kyllä ristilaukkoineen ja väärine laukkoineen ihan kolmosen arvoinen... Kakkonen saatiin seuraavasta nostosta jota Daria meinasi ennakoida, nosti sitten väärän, korjasi ristilaukkaan ja jälleen ennen seuraavaa tehtävää päästiin siihen oikeaan laukkaan. Kokorataleikkaa temponlisäys - ei toivoakaan, mutta olin aika tyytyväinen siihen, että se laukkasi sen melkein loppuun asti oikeassa laukassa, ihan vasta raviin pidättäessä tuli vaihto. Lopputervehdykseen kiirehdin, mutta huhhuh, olipas ohi... :D

16636011618_b939f72c61_k
Näin koulutat hevosesi 2
kisat 109
Näin koulutat hevosesi 3
16201188904_127535e466_k
Näin koulutat hevosesi 4
kisat 116

Tuomarin kommentteja: Ravissa hyviä pätkiä, laukassa hevonen jännittyi, mutta maltoit itse tsempata rauhallisesti loppuun asti. Lisää rutiinia, niin hyvä tulee, hevosessa ainesta!
Aika hyvin sanottu, vaikka toi laukassa jännittyminen on ehkä vähän lievä ilmaisu, mutta idea kuitenkin sama. :D Hepassa kyllä ainesta, mutta ei ehkä ollut laukan osalta vielä valmis tämmöselle radalle. Ehkä ens kerralla sitten!


Katsokaa ja ihailkaa kauhistelkaa!

Niin ja meidän pisteet (jos nyt jotain kiinnostaa) oli 126, yleisvaikutelma 46,5 ja prosentit 54,78%, eli läpi päästiin kuitenkin! Itse asiassa oon tosta totaalisesta sähellyksestä huolimatta varsin tyytyväinen; siellä oli hyviä pätkiä, mä oikeasti ratsastin enkä vaan matkustanut, ja päästiin läpi hyväksytysti (= ei hypätty aitojen yli, vaikkei se kaukana ollutkaan, ja saatiin yli 50%!).

Kuvista kiitokset Anna V. & Tuuli! :-)

2 kommenttia:

  1. Teilhä meni just sika hyvi jos tota laukkaa ei ota huomioo, kyl siit viel kouluheppa tulee! ;) Kuolin noille kuville XDDD

    VastaaPoista

comments ? c: