sunnuntai 24. elokuuta 2014

Oma voitto

Voiko voittaa vaikkei saanut edes ruusuketta?

Koska mulle tämänpäiväinen oli ehdottomasti voitto. Meillä oli siis tänään Lepuskissa kisat ja mä menin 70cm taito-/tyyliarvostelun vanhalla tutulla Pik Leonilla. Sen selässä en tosin ollut ollut pariin kuukauteen, mutta tuttuhan se silti oli (toinen näistä mun vakioestehepoista..). Verkka nyt meni miten sattuu, en oikeesti ratsastanut ollenkaan, en jaksanut työstää mitään. Yhtä hyvin olisin voinut mennä askellajit hypätä yhden hypyn ja siinä se olis menny. Verkkahypyt suju ihan ok, semmosta perus jähmeää menoahan se oli, vaikka mitä yritin. Kunto ei oikein meinannut riittää, kun on tässä oltu kipeenä viimenen viikko (ja kuulostankin siltä). Perjantaina poistuin ekaa kertaa pitkästä aikaa vasta talosta (Cheekin keikalle, oli muuten mahtavaa!) ja eilen oli eka ratsastus viime sunnuntain jälkeen (Audalla). Tää melkein-murtunut sormi myös vaikeutti ohjien pitämistä kädessä, koska siihen sattu paljon ja Leiskahan ei tosiaan ole siitä kevyimmästä päästä.

15016764541_bd0bd4fd84_k 14833212118_a95e1f7ed7_k

Rata oli siis taitoarvostelulla, siksi alussa oli ravipuomit, jotka suju ok. Sen jälkeen laukannosto (kömpelösti ja laiskasti) ja kavaletti, josta vinolla lähestymisellä pystylle. Tähän tuli ihan hyvä hyppy ja Pik Leon vaihtoi laukat hienosti ittekseen. Seuraavana olleelle linjalle otettiin tasaset viisi askelta (joka oli poniaskelmäärä...), eli hitaasti mentiin. Sarjan väli oli ollut tosi pitkä monelle ja niinhän se oli meillekin, joten jäätiin tokasta osasta vähän kauas. Seiskalle tulin ihan juureen ja olin hyppäämässä ennen hevosta, joten tuli (vielä) huonompi hyppy kun aiemmat. Vikalle otin tarkotuksella kiinni, koska kaukaa lähtevät hypyt ei onnistu ton kanssa, ja luultavasti se olis vaan ottanu miniminiaskeleen ja puomikin alas. Niinpä tää vähän hidas hyppy oli parempi. Lyhyt rata olikin sitten ohi ja minä ihan puhkinaisena, mutta selvitty. Olihan toi tasasempi kun mitä semejen rata, joka oli ihan karmiva ja olinhan mä siihen ihan tyytyväinen. Enempään en ton hevosen kanssa kyllä pysty!

14833203158_5948b8d69f_k 14833299157_9c5046047c_k

Tulokset tuli sitten jossain vaiheessa ja mun pisteet oli 37, eli lähes samat kun semeissä viimeksi. Paperissa luki suurin piirtein "tyylikästä, harmonista, tyylikästä, blaablaablaa, hevonen hidas". Niinhän se vähän on ton kanssa joka kerta, en vaan ikinä saa sitä oikeesti reippaaksi, mutta täytyy kai tyytyä tuohon. Lopullinen sijoitus olikin 4/11, mitäs ihmettä? Tuomarina oli mun oma opettaja, joka aiemmin ei ole koskaan antanut mulle pisteitä ja paras sijoitus sen arvostelemista luokista on varmaan kolmasvika. Tää oli siis voitto itsessään, varsinkin ton hevosen kanssa! Lähiaikoina oon muutenkin huomannut vihdoin kehitystä ylöspäin; tuntsarit ('12 vs '14), seuranmestaruudet ja kisat Audalla. Muutenkin tuntuu että tää hevosilla ratsastus alkaa vihdoin muistuttaa sitä mun 'ponitasoa', eli siis lähes jokainen hevonen kulkee edes suht ok. Toivotaan että tää onnistumisten putki ei pääty hetkeen. ;)

7 kommenttia:

  1. jee teil meni just kivasti!! ja kivsu postaus tää :))

    VastaaPoista
  2. Millon sä vaihdoitkaa kokonaan hepoille? Tai et kuinka kauan on kestäny, et oot päässy heppojen kaa sille ponitasolle? :D Mut tosi kiva postaus ja kyllä mun mielestä voi olla voittaja, vaikkei sitä sinivalkoista ruusuketta saiskaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosi sitten helmikuussa, et semmonen vuos siinä suurin piirtein meni et tottu niihin ja oppi niitäki ratsastamaan (varsinkin niihin isoihin siis, koska mähän meen yleensä isommilla) :D Ja kiitos :)

      Poista
  3. mikse istu sinne satulaan kunnolla? Jos ois yhtään herkempi heppa niin ei kyllä hyppäis yhtäkään estettä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. koska sillon toi hevonen ei hyppäis yhtää estettä... :D ellet oo sattumoisin kouluttautunut ratsastuksenopettaja, kilpaillut pikleonilla useastikin ja seurannut mun blogia (ja huomannut kenties, etten aina ratsasta noin..) niin suosittelen olemaan kommentoimatta :)

      Poista
    2. niin ja mikäli huomaat, tää hevonen on kaukana herkästä ja sitä siis kuuluu ratsastaa vähän 'rempseemmin'. toki parempi ratsastaja saisi sen kulkemaan helpommin, mutten ole sellainen, joten näillä mennään.

      Poista

comments ? c: