torstai 7. elokuuta 2014

Desperado Ter Spelonck

Koulutunti helteessä ja estetunti ukkosessa.

Otsikosta varmaankin näette eilisen ja tän päivän ratsun: Desperado! Aloitetaanpa eka eilisestä koulutunnista: Jotenkin olin arvannut, että saisin sen, ja niinhän siinä kävi. Iloisella mielellä päätin kiivetä uuden tuttavuuden (jotka alkaa tuolta hupenemaan, enää kolme hevosta kellä en ole mennyt) selkään. Pitkästä aikaa taas sopivan kokoinen hevonen mullekin alle! Desperado oli alkukäynneissä ehkä vähän hitaanoloinen, mutta kuitenkin varsin vastaanottavainen. Ohjia tuntumalle ottaessa se huojui paljon sivusuunnassa ja mun piti pysyä tosi tarkkana siitä, että kädet on paikoillaan. Hyvä opettava hevonen mulle, kun ton käden kanssa on ollut nyt enemmänkin ongelmaa. Ravissa sen askel oli tosi magee, just sellanen kun olin kuvitellutkin. Jälleen piti pitää kädet tosi tasasena ja ravissa piti pitää huoli siitä, ettei se lähde kiitämään. Olisi ollut vaan niin helppoa antaa sen mennä, kun kerrankin oli hevonen superhyvällä moottorilla, mutta varsinkin alkutunnista piti rauhotella sitä paljon ja mennä 'tavallisempaa' ravia.

IMG_1657 IMG_1753 IMG_1859

Menimme jälleen samaa tehtävää, mutta tällä kertaa toisella pitkällä sivulla. Eli siis voltit toisen pitkän sivun alkuun ja loppuun suoralla hevosella, toiselle puolelle siirtymisiä yms. Paljon piti suoristella Despistä ja kattoa, ettei se lähde kipittämään hurjaa vauhtia. Laukannostot oikeaan kierrokseen oli ihan ok, itse en vain oikein osannut viritellä sitä kunnolla. Vasemmalle tuli eka kaksi karseeta nostoa, mutta niiden perään kaksi tosi hyvää nostoa, Despis kanto ittensä hyvin ja nosti laukat ihan ajatuksen voimalla. Viimeset kymmenen minuuttia alko olla kunnon ratsastusta, kun pääsi vähän tuuppailemaan harjotusravissa (joka oli tolla hepalla muuten melko mukava, semmonen ilmava ja pehmeä). Desperado oli siis ihan superkiva ja mielelläni jatkaisin sillä menemistä, supermagee eläin kyseessä.

IMG_1820 IMG_1858 IMG_1937 IMG_1943 IMG_1960
Jee istunta kunnossa!! Erilliset kiitokset vielä sille anonyymille, joka muistutti mua tosta istunnasta, keskityinkin siihen paljon enemmän eilisellä tunnilla :D

Tänään vähän ehkä yllätyin, kun kuulin meneväni Desperadolla myös estetunnilla. Mitä itse olin nähnyt, niin se on tosi vaikea, vaikka onkin ehdottomasti rauhottunut ja parantunut kesän aikana ja varsinkin tuntsareissa meni hienosti (selässä toki oli loistava kuskikin, että ei sen puoleen). Tunti oli kylläkin oikeastaan lähempänä koulutuntia, kun estetuntia ja me keskityttiin hevosen tasapainoon ja hallintaan paljon. Mentiin paljon puomeja ravissa ja käynnissä ja laukassa, tosi hillitysti ja enemmän semmosta koottua kouluhevoslaukkaa, kun ratatempoa. Desperadoa oli tosi kiva koota, kun se lyheni niin helposti. Ongelmana olikin enemmän tasaisen ja sujuvan tempon löytäminen, kun se hidastu jopa vähän liikaakin ja sitten puomien kohdalla aina vähän venähti. Puomitehtävät suju kuitenkin tosi hyvin, oikeaan kierrokseen oli kyllä huomattavasti enemmän ongelmaa, kun se huojui sinne tänne, eikä oikeen meinannut tasapainoa löytyä. Jossain välissä alkokin yllättäen jäätävä ukkosmyrsky, salamat vaan välkähteli ja ukkonen jyrisi, mutta mua se ei haitannut lainkaan (itse rakastan ukkosta!) ja hevosetkaan ei onneks välittäneet.

IMG_1979

Hypättiin oikeestaan yhteensä yksi oikea este, muut oli enemmän kavaletin korkeudella. Viimeinen tehtävä oli siis tulla ympyrällä kaksi kavalettia, joidenka jälkeen ristikko diagonaalilla, toiseen päätyyn ympyrällä kaksi kavalettia, diagonaalilla okseri ja loppuun vielä jumppa. Itsellä tässä tehtävässä vähän se paketti levähti ja ympyrällä Desperado vähän valui sinne sun tänne ja askeleet ei oikeen sopinu, laukat vaihtu yms. Ristikolle ihan ok hyppy, sitten vaan nopeesti kiinni ja toinen ympyrä, joka myös levähti. Miniokserille vähän hassu hyppy, taas vaan nopeesti kiinni ja keskittyminen kaarteen ratsastamiseen. Jumpalle ei askel ihan sopinut ja Desperado lähti venyttämään askelta sen verran, että pelkäsin ettei mahuta niihin innariväleihin. Jollain keinolla kuitenkin päästiin niistä yli ihan hyvin. Ihan huippu hevonen esteilläkin, toivottavasti pääsen vaan jatkamaan! Paljon on tehtävää ja paljon on opittavaa tolta hevoselta. :)

14 kommenttia:

  1. Että toi hevonen on magee! Aluksi kun se tuli niin katseli, että mikäs huipputason sekoboltsi tänne on saapunut mutta sehän on kehittynyt tuossa hallittavuudessaan aika tosi paljon :) Hyvin menette!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep toi on ihan huippuhevonen oikeesti! Kiitos :)

      Poista
  2. hyvältä näyttää ! muuten mulla on pari kuvaa teistä siltä koulutunnilta (: haluutko ne ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ! juu toki, laitatko niitä jonnekki vai lähetätkö säpöön ? :)

      Poista
    2. ihan sama :D voin pistää säpöön !

      Poista
  3. Keillä et oo menny? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krissellä, Petruksella ja Ruusalla :D

      Poista
    2. Ainiin, itse asiassa puuttuuhan multa vielä Kasper ja Cinderellakin noista ratsastetuista !

      Poista
  4. Mäkin tykkään ukkosesta jotenkin tosi paljon! :DD Mutta kiva postaus :)

    VastaaPoista
  5. Uu se menee iha sika kivasti ja Despis kyl sopii sulle!! Ja kivsu postaus :))

    VastaaPoista

comments ? c: