maanantai 18. elokuuta 2014

PunRan koulukisat

Eikä vieläkään jääty ruusukkeitta!

Herätys kuudelta, kamojen pakkaaminen ja lähtö tallille bussilla. Mun piti varata järjettömästi aikaa nupittamiseen, koska mä en ollut ikinä tehnyt nuppeja. Siis tietenkin pari yksittäistä, mutta en koskaan varmaan kolmea enempää, haha. Aina on löytynyt jotain tähän tehtävään nakitettavaks..! :D Tällä kertaa piti kuitenkin selviytyä ihan yksin, joten päätin varata siihen sen pari tuntia (sisältäen tietenkin muun puunauksen). Harjasin Audan ja pesin sen jalat (jotka oli ihanasti kuorruttuneet kuralla), jollon siitä alko tulla suht edustuskelponen. Ja ei vitsi olin ylpee niistä nupeista, vaikka ne olikin puolet ihan järkyttäviä epämääräsiä kökköjä (ja keskellä harjaa oli semmonen suppu), mutta mä olin oikeesti tehnyt nupit tolle hevoselle, haha! Audakin autto kyllä mua tässä tehtävässä, kun se koko ajan meinas nukahtaa siihen, ihana. :'D

14762902920_19549a9e9c_k
Ihan varmasti ne oli alunperin hienommat, verkan jälkeen vaan vähän lössähtäneet.. :D
14762998337_54c0208430_k

Yhdentoista jälkeen alettiin lastaamaan ja Auda menikin koppiin hyvin. Lastasin sen itse asiassa ite ekaa kertaa! Sitten vaan matkaan, joka kesti jotain 20 minuuttia, kisapaikka oli aika lähellä. Audakaan ei kerennyt stressaamaan ja se oli traikusta ulos otettua myös tosi rauhallinen, toisin kun yleensä kisapaikoilla. Sillä oli korvahuppu, joten ehkä se autto jonkin verran? Jokin aika siinä sitten odoteltiin, ennen kun laitettiin kamat päälle ja minä kyytiin. Maneesiverkka suju ihan hyvin, siirtymiset, joita harjottelin, ei oikeestaan parantuneet, mutta kyllä mä koin siellä jonkinlaisia valaistumisia. Laukassa Auda oli ihan superhyvä! Sieltä sitten viimein kisakentän taakse odottamaan. Siellä mä vaan kävelin ja kertasin vähän rataa mielessä edellisten ratoja katsellessa. Eikä aikaakaan, kun oma vuoro koitti.

14763114878_24f31f0aec_k 14949356782_a30335457f_k 14763182578_0c6538b6af_k

Kiersin tuomaripäädyn kaksi kertaa ympäri ja Auda vähän kyttäsi, muttei läheskään niin paljon kun olin luullut. Tokan kerran jälkeen se oli jo ihan rauhassa ja meni nätisti. Hienosti käyttäytyvä eläin! Meinasi vaan koko ajan mennä aidoista yli ja jouduin ihan tosissani kääntämään sen kulmissa, muuten se olisi varmaan tyytyväisesti jatkanut matkaa aidan yli. Vihellys tuli mun mielestä aika nopeesti ja siinä sitten ajattelin, että nyt se sitten alkaa, valmistelut on tehty. Alkutervehdykseen tultiin ihan vänkyränä ja oltiin ulkona linjalta (mistä ihmettelen, ettei tuomari huomauttanut) ja pysähdys oli töksähtävä. Pys. pehmeämmin, nyt ei säily kuolaintuella. Siitä sitten jatkui matka oikealle ja lävistäjälle, jolla askeleen pidennys. Verkassa se oli kerran rikkonut, joten nyt varmistelin vaan, että pysytään oikeessa askellajissa. Auda meni tosi hienosti ja siitä tuli paperiin seiska! Toinen lävistäjä, jolla tuli käyntiaskeleet, meni ihan pieleen. Käynti töksähti, sitten Auda poikittaa ja jummaa paikalle, ei menaa lähteä raviin. Käynti jää kovin jännittyneeksi, poikittelua. Lävistäjän lopussa käyntiin (töksähtäen - taas) ja laukannosto ceestä.

14949556955_42422a9466_k Image119 Image127 Image126

 Laukannostoja olin pelännyt eniten, koska ne ei todellakaan ole meidän bravuureita. Laukka kuitenkin nousi (vähän hypähtäen, kuten aina - poikittelua, jännittää), ja olin tyytyväinen. Laukka oli hyvää (vaikkakin vaikeampaa tähän oikeaan) ja ympyrät suju hienosti. Ai että olis tehny mieli vaan laukata koko ohjelma läpi, olis ollut helppoa kun laukka pyöri niin hyvin. :D Siirtyminen raviin oli kamala, kun mä jouduin vaan repäsemään sen (Auda lähti pitkän sivun alussa kiihdyttämään, enkä saanu sitä mitenkää hallintaan..). Siirt. 2 uraa, pehmeämmin. Täyskaarto - ok. Käyntiin siirtyminen jälleen töksähtää (on se vaikeeta), laukannosto tällä kertaa parempi. Jännittyy. Laukkaympyrät oli ihan super! Laukkaaminen oli vaan niin helppoa ja kivaa, pystyin vaan istumaan siellä. Sainkin näistä ympyröistä kasin (joka oli kuulemma päivän eka kasi siihen mennessä, tuomari meni tosi tiukalla linjalla), ja ihan ansaittu oli se numero. Jälleen siirtyminen raviin on kamala, täyskaarto ok. Siirt. pehmeämmin. Pysähdys on aluksi tosi hyvä, mutta valitettavasti toinen takajalka siirty sitten taakse. Pys. pehmeämmin, korjaa taakse. Sain tuosta vaan 5.5, mistä olin vähän eri mieltä, mutta tää oli itse asiassa ainoa. Sitten vaan lopputervehdykseen, ja huh, rata selvitty! Olin tuomarin kanssa muuten hyvin samaa mieltä asioista, alakertakin (Oikein kivoja pätkiä, mutta hevonen saisi reagoida ppid pehmeämmin, nyt kaikki siirt. "taaksepäin" vaikeita) oli täysin oikeudenmukainen. Nyt sitten siirtymisiä treenaamaan paljon!

Image124 Image122

Mun lopputulos oli pisteet 114,5, prosentit 63.611%, ja sillä hetkellä luokassa johtoon, wow. Ei huono tulos ekoiksi koulukisoiksi (vaikka olikin toki cee)! Mun tavote oli lähinnä ollut saada hyväksytty tulos, joten tämä kyllä yllätti! Loppujen lopuksi putosin kolmannelle sijalle (luokassa oli 21 lähtijää) ja valkoinen ruusukehan (sekä toppaliivi ja show shine) sieltä tupsahti kotiin viemisiksi! Ehkä tää onnistuminen kouluradalla avaa ovet myöskin kenttäkisoihin, saa nähdä! Eipä ollut päivä kuitenkaan vielä ohi, vaan Audan piti vielä järjestää hirveä show traikkuun menemisestä ja kaksi tuntiahan siinä meni, ärsyttävä eläin... Niinpä kotiin viemisiksi tuli myös turvonnut ja kipeä keskisormi, josta on jokin pieni pala luuta lähtenyt irti. Pari viikkoa pidän teippiä (tosin ei se mun ratsastusta tule haittamaan, heh) ja sitten pitäis olla ok! Mutta juu, loppuepisodia lukuunottamatta oli kiva kisapäivä ja vieläkään ei saatu katkastua meidän ruusukeputkea. ;) Hieno Auda! ♥ (Ainakin radalla, muussa käyttäytymisessä vähän parantamisen varaa...)

14762804189_e8ddd07f4e_k 14762778009_9ede7f9a0f_k 14762868467_7ccef8e60e_k 14762809447_207d7afe32_k 14946235181_0921ce469b_k 14762622529_35cfaff2a5_k 14762608799_12f39c66cc_k
Kuvista ja videosta kiitokset Teresalle ♥

11 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :D Ootte kyl Audan kaa tosi hyvä pari :)

    VastaaPoista
  2. Auda onkin isompi kuin aikaisemmin olin ajatellut. Hienosti näyttää teillä sujuvan koulupuolikin, onnee taas sijoituksesta ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojaa, ei se ole kun sen n. 162cm, ihan pikkunen :D Kiitos :)

      Poista
  3. Meette kyllä tosi kivannäkösesti! Onnittelut sijoituksesta, tehän saatte aina ruusukkeen! :D

    VastaaPoista
  4. aa olitte gobackassa, ja onnittelut sijoituksesta (: !

    VastaaPoista
  5. Pysähdyksessä taaksepäin korjaaminen on aika "vakava" virhe, mun mielestä toi lopputervehdyksen arvosana oli ihan oikeudenmukainen. Mutta ei mitenkään pahalla, supersiistiä menoa, ens kerralla sit kokeilette beetäkin! ;) Ja olisitte varmaan ihan tykki pari kenttäkisoissa, toivottavasti pääsette joskus kokeilemaan niitäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En puhunutkaan lopputervehdyksestä... :D Se nyt oli aivan kamala, mutta puhuin siis tosta neljän sekunnin pysähdyksestä juuri ennen sitä. Sain itse asiassa lopputervehdyksestä 6.5, mitä ihmettelen paljon ! Ja kiitos, ehkäpä ;)

      Poista
  6. Kyllä se 5,5 on oikeutettu arvosana, korjaa taakse ja siirtyy käynnin kautta raviin :) ihan kivaa menoa jokatapauksessa!

    VastaaPoista

comments ? c: