lauantai 8. marraskuuta 2014

Uudella tallilla hyppelyitä

Ärsyttää, kun pitää tehdä postaukset väärässä aikajärjestyksessä, nimittäin perjantailta mulla olisi vielä tuntipostaus, mutta en vain ole jaksanut videoita käsitellä ja kuvankin sain itse asiassa vasta äsken... :D Ja jotenkin tää Auda-postaus innosti paljon enemmän!

Auda on siis muuttanut nyt tuonne uudelle tallille Nummelaan ja olen siellä kerennyt kaksi kertaa käydä. Isoin miinus paikassa on se matka. Bensakulut tuplaantuu ja itehän mä en sinne mitenkään pääse. Talli itsessään on kiva, siisti, iso maneesi, kenttä tosi hyvässä kunnossa ja nyt Audalla on karsinapaikka (joskin ulkona, että paljon vaatetta vaan sitten talvella), eikä niitä jalkoja tarvitse hinkata sitä neljääkymmentä minuuttia. Uudet valmentautumismahdollisuudet on myös plussaa, katotaan nyt mitä kaikkea saadaan aikaseksi.

IMG-20141106-WA0009
Screenshotteja ja kännykkäkuvia, jeijj.. Tää kuva torstailta, ku menin Audalla ekaa kertaa tuolla

Anyway, tänään hyppäsin Audalla ihan kunnolla. Ennen ratsastusta Auda klipattiin ja ei vitsi siitä tuli hassu. :'D Näyttää ton aluskarvan perusteella ihan mustalta, haha. Alkuverkoissa Auda tuntu kivan rennolta ja sitten esteitä hypätessä se taas oli ihanan innoissaan, as always. Otin pari verkkahyppyä ristikolle, joka oli ympyrällä. Sen jälkeen tulin kavalettijumppaa eri suunnista. Tässä tehtävässä Auda pääs vähän nostelemaan koipiaan ja kasaamaan omaa laukkaansa, mikä tuntuu sille olevan kauhean vaikeeta. Ekalla kertaa askeleet vähän sotkeentu, mut muuten tuli hyvin. Sen jälkeen tulin tästä innarivälistä, ristikosta ja lankkupystystä koostuvan tehtävän. Lankulle se kyttäsi ihan hulluna, melkein pysähty ennen sitä ja sitten kuitenkin yli. Kyllä sen kaikesta yli saa kun vähän pakottaa, mutta yllätyin ton reaktiosta kuitenkin aika paljon. Onhan se hypännyt ties mitä esteitä ja sitte toi oli jännä? Nojaa, toisella kerralla edellee kyttäsi, mutta hyppy oli parempi.

IMG-20141108-WA0006
Klippaus vaiheessa

Kävelyjen jälkeen tulin kolmoissarjan pienempänä. Välit tuntu pikkasen pitkiltä, mutta Audalle se ei ollut mikään ongelma. Aina mä mietin, että selviääkö tää hevonen tosta ja tosta ja tuottaakohan tää ongelmia, mutta ihan tosi, mun pitäisi oppia vaan luottamaan siihen, koska Auda selviää oikeasti ihan mistä vaan. Se on niin valmis estehevonen, pelastaa ratsastajan kaikelta, eikä tarvitse ihmistä oikeastaan muuhun kuin esteelle ohjaamiseen. Korkeintaan välillä vähän rohkaisemaan, kun jotkut (kuten se lankku...) jänskättää. :D Sitten päätin tulla vähän kääntämistehtävää, eli ristikko (jonka otin alle sen takia, että kävelyn jälkeen Auda usein unohtaa nostella jalkoja, jos ei ole pikkuhyppyä alla), lankku, kaarros oikealle ja sitten kolmoissarja. Kolmoissarjan esteet oli nostettu jonnekin metriin, mikä teki niistä väleistä vähän parempia. Tää tehtävä suju siis vallan mainiosti, mitä se nyt vieläkin vähän kyttäsi sitä lankkua.

Image147

Kolmoissarja oli Audalle hyvää treeniä, joten päätettiin nostaa sitä vikaa okseria vähän ja sitten tulin sen vielä kerran (jälleen ensiksi alle se ristikko). Auda hyppää niin hyvin, en voisi olla ilosempi, että saan sillä ratsastaa. Näillä korkeuksilla mulla vaan tulee oma kokemattomuus vastaan, en oikein tiiä miten tuolla hypyssä kuuluisi olla tai tulla alas sieltä. Onneksi mulla on itse asiassa luvassa Mikko Mäentaustan valmennus parin viikon päästä! Mieletöntä päästä tommosen esteratsastajan valvovan silmän alle, mutta toisaalta vähän kyllä pelottaa. En oo tollasissa perus rataestevalkoissa ollut, kun Cajuksen valmennuksethan oli enemmän sitä kenttään painottuvaa. Odotan tuota valmennusta sekä innolla, että kauhulla...

Image148

Lopussa tulin vielä vähän käännöstehtävää taas, eli lankku-ristikko-lankku tiukoilla kaarteilla. Nää tiukat kaarteet ei ihan onnistunu, kun Auda ei vaan käänny. Kun yritin kääntää kunnolla, niin se otti vähän nokkiinsa ja vaan ryhty pomppimaan (kuten voitte tosta videolta nähdä), eikä käännökset olleet pieniä nähneetkään. Estekisojen uusintoja ajatellen toi on tosi huono ominaisuus ja pitäisikin treenata noita tiukkoja teitä enemmän ja saada lisää voimaa sinne takaosaan. Viimesenä tulin vielä lankku-okseri. Lankulle Auda kolautti pahasti, mikä johtu siitä, ettei se vaan nostellut niitä jalkoja. Siinä näky se, miksi ne alle otetut ristikot oli hyvä asia. Okserille tultiin vähän juureen, mutta ei ole paikkaa, josta Auda ei selviäisi!

Video kuvattu mun kännykällä, joten siksi tommonen :D


Ohhoh, tulipas pitkä teksti... Joka tapauksessa, tuolla oli kiva päästä hyppäämään, kun oli tilaa! Esteitä tosin on raskas kantaa, kun Cajuksella oli tottunu siihen, että niitä oli siellä pitkin kenttää ja maneesia ja peltoja muutenkin. :D Auda hyppäsi hyvin ja niin edelleen. Tuota valmennusta ja kisoja sitten odotellessa! :)

4 kommenttia:

  1. Audal on kyl nii kivan näkönen hyppt! Mut vauu tosi kivan näköst menoo rondy! :)

    VastaaPoista
  2. Uu toi on kyl kivan näköne talli ja hahaha se on söpö klipattun XD Ja hyvält näyttää hyppelöt!

    VastaaPoista

comments ? c: