tiistai 4. marraskuuta 2014

Chongqing

Edellisessä postauksessa mainitsinkin, että toivottavasti olen sen julkaisuhetkellä hotellissa nukkumassa, ja niinhän mä olinkin! Kyseessä oli siis pari yötä Chongqingissä, Kiinassa. Otsikkoon olisi toki voinut lisätä "extempore-matka", mutta mä en taida muita matkoja tehdäkään, joten kaipa se on vähän turha. :D Ajattelin tulla vähän jakamaan näitä matkakuvia, kun en oikein tiiä, millon seuraavaa heppapostausta saan aikaseks!

IMG_0036 IMG_0001 IMG_0010 IMG_0032

Lähdettiin Suomesta perjantai-iltana (kone oli tunnin myöhässä) ja saavuttiin perille lauantai-aamuna joskus yhden aikoihin. Muutaman tunnin päiväunien (koneessa ei oikein saanut nukuttua) jälkeen lähdettiin kiertelemään siihen lähistölle lähinnä ruokaa etsien. 

IMG_0049 IMG_0057
Mitähän tämäkin tarkottaa? :D "Grass smiling, please let it alone"
IMG_0144
Kuvassa crab meatballs, eli katkaravunlihapullia :D 
IMG_0151
Meidän hotellin vierestä löyty Louis Vuittonin, Pradan, Tiffanyn, Cartierin, yms liikkeitä, eli ei se ihan mikään takapajula ollut :D
IMG_0164

Seuraavana aamuna lähdettiin puistoon kauemmas, ja siellä oli tuossa kyltissä mun mielestä hauska käännös Kiinasta, ties mitä alunperin lukenut. :'D Sitten päädyttiin ruokailemaan (= mä en syöny) paikalliseen hot pot -paikkaan. Tästä haluaisin kertoa vähän tarkemmin, eli hot pot on siis sellasta ruokaa, jota vaan paikalliset pystyy syömään sen tulisuuden takia. Meille tarjottiinkin sitten tämmönen "länsimaalaisversio", jossa ei ollut mausteita ollenkaan. Pöydän keskellä on siis semmonen iso keittoastia, jossa se "pohja" lillu, eli siis normaalisti chiliä (mikä tekee sen tulisuuden), mutta meillä siinä oli vaan jotain vihanneksia yms. Sitten valitset listalta erilaisia ruokalajeja (löytyi vaihtoehtoja ihan parsan lehdistä käärmeeseen ja suurin piirtein sian korviin) ja niiden tullessa heitetään ne sinne kiehuvaan veteen (eli se pohja). Pintaan tullessa nää ruoat on sitten valmiita syötäväksi, sen kun kauhot ne sieltä keitosta. Kuulostaa tosi oudolta ja sitä se olikin... Ruokalistat onneksi sentään löytyi englanniksi (kun tuolla Chongqingissä englannin kielen taitajia on ehkä joka ravintolassa se yksi, joka osaa sanat hello ja thank you), mutta eihän niistäkään voinut ihan varma olla. :D Saatoit siis tilata kanaa, mikä osottautukin sitten käärmeeksi, joten lihojen kanssa sai olla vähän varovainen.

IMG_0182 IMG_0191
Nää miehet murskas vissiin jotain ruokaa?
IMG_0188
IMG_0222
Huomatkaa karmivat halloween-koristeet! ;)
IMG_0233 IMG_0230 IMG_0245
Temppelissä sai sytyttää tommosen suitsukkeen jonkun pyhän kunniaks? Mekin sytytettiin omamme! Mitenkään siis väheksymättä, mulle ei vaan ihan selvinnyt, mitä varten ne oli
IMG_0255
Näyttää, että tuolla olis sumua, mutta tosi asiassa koko paikka oli täynnä saasteita ja nyt itellä kurkku vähän kipeänä luultavasti juuri sen takia. Kuvassa näkyvä Yangtse-jokikaan ei mistään puhtaimmasta päästä ole!
IMG_0286
Tämmönen tyyppi kierteli siellä väkijoukossa ja välillä säikäytteli ihmisiä, kun se näytti ihan patsaalta. Omasta mielestäni ainakin vähän pelottavan näkönen :D
IMG_0315
Katutanssija Michael Jackson -teemalla
IMG_0291
IMG_0298 IMG_0304
Näissä taloissa ihan oikeasti asui jotkut. Vähän sääliksi käy, että sieltä löytyy oikeasti noin köyhiä ihmisiä, on se vaan hurjaa... Saa tosiaan olla tyytyväinen siihen, että asuu Suomessa ja meillä on olot turvattuna!
IMG_0293

Maanantaina, eli vikana päivänä mentiin aamulla Chiqikou Ancient Towniin, joka oli siis ihan tommonen asutettu vanha kaupunki, joka oli kuitenkin turistikohde. "Turistikohde" on Kiinassa vähän ehkä eri käsitys, sillä itse asiassa kaikki turistit oli kuitenkin kiinalaisia. Meitä tuijoteltiin tuolla ympäriinsä kuin mitäkin ihmettä, mutta eipä kyllä paljoa länsimaalaisia näkynyt! Tuolla vanhassa kaupungissa käytiin tommosessa temppelissä, joka oli kyllä aika magee ja sieltä oli myös hienot näkymät! Kuvissa näkyy tää kontrasti, eli tuolla oli paljon kaikkea vanhaa, noita temppeleitä, vanhoja rakennuksia, patsaita, yms, mutta sitten myös pajon moderneja rakennuksia. Tosi mielenkiintonen paikka! Illaksi tultiin takasin hotellin alueelle vähän shoppaamaan, ja itse asiassa ostin vaatteita mm. Forever 21:sta. :D Sielläkään ei muuten sanaakaan englantia puhuttu, vähän oli vaikeata tää kommunikointi. Elekieli käyttöön! 

Ihan mielenkiintoinen paikka, ei välttämättä ihan peruslomakohde, eikä edes kaupunkikohde, mutta hauskahan tuollakin oli käydä, kun aiemmin oon ollut vaan noissa isoissa kaupungeissa, eli Pekingissä ja Shanghaissa. Niistäkin vähän aikaa jo! Eihän tämäkään pieni ollut, tuolla kaupungissa asu reippaasti enemmän ihmisiä  kun koko Suomessa... Lähinnä tommosta lähiömäisempää touhua, siitä kerto se länsimaalaisten turistien puuttuminen ja englannin kielen taidon vähäisyys. Asukasluvusta vielä sen verran, että jos esikaupunkialueetkin lasketaan, niin porukkaa taisi olla päälle 20 miljoonaa. Kiinassa sitä asukasta kyllä riittää! Nuo kolme päivää oli kyllä ihan tarpeeksi, Kiinassa kun ei toimi edes facebook tai instagram, sen verran sulkeutunut maa se vielä on. Kiva kulttuuripläjäys anyway!

Mitä tykkäsitte postauksesta? Oliko liikaa tekstiä/kuvia? Jäikö joku asia kiinnostamaan? Onko joku teistä itse ollut Kiinassa?

9 kommenttia:

  1. onko sun jompi kumpi vanhemmista töissä lentokoneessa vai miksi teillä on niin paljon näitä extempore matkoja ? :D

    VastaaPoista
  2. Hyi apua noi saasteet! :o Mutta tosi kiva postaus ja hyviä kuvia :)

    VastaaPoista
  3. Eikä, mun kaveri oli Kiinassa ihan vähän aika sitten 2vkoa kun sillä oli koulussa joku kiinakurssi. Nekin tais olla jossain tuolla päin! :D

    VastaaPoista
  4. tykkään ihan sairaasti näistä sun lomapostauksista, mua kiinnostaa tosi paljon kaikki eri maat ja lomakohteet joten luen näitä sunki postauksia ihan innoissaan aina :'D On niin kiva nähä erilaisia paikkoja, ku ite en oo käynyt oikeestaan euroopan ulkopuolella kertaakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla, itekin oon ihan matkailufani, ja näitä postauksia on tosi kiva kirjotella! :) haha, mä taas oon käynyt ainakin kolme kertaa enemmän euroopan ulkopuolella kun euroopassa.. :D

      Poista
  5. Uijuma kivoi kuvii ja hauskan näköne paikka kyl! :DEi ollu yhtää liia itä näit on kiva lukee ;)

    VastaaPoista

comments ? c: