perjantai 30. toukokuuta 2014

Uusi tuttavuus pitkästä aikaa (+ uutinen)

Tuolla tallissahan ei ole enää montaa hevosta kellä en olisi mennyt, joten oli mukava yllätys huomata eilen että mun nimen perään oli laitettu Cabu. Toki vähän epämieluisampaa oli, että se sattui olemaan meidän tehoestevalmennus, koska Cabu ei nyt välttämättä ole kaikkein ideaalisin esteratsu. Kenttäkin oli hieman sohjoa, joten aika varovasti jouduttiin ottamaan.

Cabu_1
© Anna K.

Alkuverkattiin kaikki askellajit läpi kevyesti ja en oikein jaksanut ottaa mitään touchia siihen. Estetunneilla mulla iskee aina totaalinen mielenkiinnottomuus koulutuuppausta kohtaan, joten sähelsin siellä nyt vähän mitä sattuu, mutta en sitten oikeastaan mitään. Verkkahypyt otettiin miniristikolle (joka oli lähempänä puomin kuin kavaletin korkeutta), jota ennen tultiin pari puomia. Ristikolle tulin tosi pienessä laukassa, koska a) estehän nyt ei ollut iso ja b) musta tuntu, että jos olisin mennyt yhtään lujempaa, niin se hevonen olisi venynyt pituussuunnassa noin kolme metriä. Sen jälkeen otettiin pari hyppyä kavaleteista rakennetulle pystylle, jolle tulin jälleen pienessä laukassa. Se tunne selässä oli ihan kamala, kun se hevonen tuntu niin epäatleettiselta kun olla ja voi, ja pelkäsin koko ajan että se vaan jyrää niistä esteistä läpi eikä hyppää. Pari kertaa vähän kolauteltiin, mutta jollain keinolla ne kaikki pysy ylhäällä. :D

Image108

Tultiin vielä verkkana yhtä okseria, jossa kaikilla sattu menemään vähän pipariksi. Ittellä ne kaarteet meni ihan säheltämiseksi ja olin ihan varma, että se hevonen kaatuu sinne. Kiemurrellen ja miten sattuu tultiin esteelle ja varsin hitaassa tempossa jälleen, joten hypyistä nyt tuli vähän mielenkiintoisia. Jossain vaiheessa opettaja luovutti ja päätettiin siirtyä hyppäämään pienimuotoista rataa. Siihen kuului ristikko, linja, okseri ja sarja. Itselläni sujui alku ihan jees, jälleen kaarteiden ratsastus koitui kyllä suureksi ongelmaksi. Se hevonen ei vaan kyennyt laukkaamaan ja kääntymään sujuvasti samaa aikaa... :D Sarjalla tuli eka osa alas, koska tultiin niin juureen (jälleen kiemurreltuamme kaarteen läpi varsin mallikkaasti) ja tulin sen toistamiseen, jolloin päätin ratsastaa paremmin eteen omista 'peloistani' (siis siitä, että hevonen lössähtää pitkäksi) huolimatta ja tultiin jo vähän paremmin. Lopussa tultiin vielä nopeasti joku osa radasta ja itse päädyin tulemaan alun ristikon ja linjan, koska musta tuntu, että okseri-sarja-yhdistelmällä olisi tullut paljon enemmän ongelmia ja sitten olisin joutunut muiden odotellessa ramppaamaan sitä sata kertaa. Oli ihan hyvä ratkaisu ja sain ratsastettua kaarteen pikkasen ehkä paremmin.

Image109

Ihan hauska otus kyseessä, ihan älyttömän söpö varsinkin boksissa, haha. :D Sinänsä ihastuin tähän heppaan, koska tossa on niin paljon kehittämisen varaa, että olisi siistiä jatkaa sen kanssa ja (toivottavasti) huomata kehitystä. Ryhtiä, ryhtiä ja vauhtia niin sitten alkais jo mennä aika hyvin!



Niin ja tosiaan lähden tänä vuonna nyt kolmatta kertaa tuntsareihin, jippii! Siellä on joka vuosi aina yhtä hauskaa ja se porukka on ihan huippukiva ja oppihaan siellä ihan mukavasti kaikkea! Tällä kertaa meen jälleen koulua, Rasmuksella ja itse asiassa tänä vuonna junnuna, ponivuodet oli ja meni. Hmm, siinähän on sitten taas yksi näistä hevosista, kellä en ole mennyt vielä kertaakaan, mutta kesäkuusta alotetaan sitten treenaus. :D

IMG_1027
Viime vuodelta tuntsareista, voittaja totta kai kasteltiin! :D

13 kommenttia:

  1. Uu siistii tuntsarit! Rasmus on ihana♥:D tääl ollaan peukut pystyssä sulle sit! :)

    Mut hyvin meni, tykkään hirveesti sun tyylistä ratsastaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha toivotaa et mäki sit tykkään! :D
      kiitos paljon :)!

      Poista
  2. kiva postaus! ja et kuule ollu ainoo jol oli vähä ongelmii tol tunnil XD
    ja jeejee tuntsarit! ;)

    VastaaPoista
  3. kun sullahan on aiemminkin ollut noita vuokrahevosia, niin voisitko kertoa, mitä olet sanonut omistajille syyksi lopettaessasi? mulla on nyt ongelma mitä sanoa ja miten ystävällisesti, kun tuntuu että on tullut aika lopettaa kahden ponin hoitaminen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon lopettanut itse kai kahden hevosen vuokraamisen (muut siis myytiin) ja syyksi sanoin ihan vaan yksinkertaisesti että aika ei riitä ja toiselle sanoin, että matka on liian pitkä, koska sinne ei tosiaankaan päässyt millään julkisilla nii en pystynyt sitten käymään. ihan vaan kohtelias viesti on ok, sanot vaan kiitokset ja kerrot että ei enää oikein ole sun juttusi tms :) mulla äiti on pääasiassa ollut yhteyshenkilönä, joten en ole koskaan itse laittanut noita viestejä, mutta siis tämäntyyppisesti kuitenkin :D

      Poista
    2. äh, en tiedä tuliko se mun aiempi viesti kun en muista onksulla kommenttien hyväksyntä käytössä.. mutta kirjoitan nyt uudestaan.
      ok, miten omistaja suhtautui siihen ja mitä sanoi? kiitos jos vielä vastaat :)

      Poista
    3. ei ole kommenttien hyväksyntää, joten hyvä että laitoit toisen kun ei aiempi tullut! :D
      ovat olleet ihan ymmärtäväisiä ja suhtautuneet varsin hyvin, luultavasti se tulee kuitenkin aina jossain vaiheessa eteen, koska harvoin kukaan oikeasti pystyy hevosta ikuisesti vuokraamaan/hoitamaan. :)

      Poista
    4. jep, kiitos paljon vastauksista ! :)

      Poista
  4. kuinka paljon ratsastajia lähtee tuntsareihin? tsemppiä teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ööm, en yhtään tiiä, viime vuosina meitä on ollut aina se 7-8, että luultavasti sen verran ? :D kiitos :)

      Poista
  5. Ketä siel oli viime vuonna ja ketä kaikkia teitä lähtee tänä vuonna? onko kaikki ratsastajat sinne jo valittu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä muistankohan nyt kaikkia, mutta ainakin Hanzi, Sane, Sasu, Jenni, Elisa, Sini, Susanna ja minä. Tästä vuodesta en tiiä vielä muita kun mut ja Teresan (ja mitä oletettavimmin myös Hanzi ja Susanna lähtee), eiköhän ne selviä tässä lähiviikoilla, kun kaikkiin on jo oletettavasti otettu yhteyttä :)

      Poista

comments ? c: