sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kuuma päivä kisoissa

Alattekohan te jo kyllästyä näihin kisapostauksiin...? :D Nyt on ollut tosiaan kolmet kisat jo putkeen, mutta älkää huoliko, nyt tulee vähän taukoa!

Tänään olimme tosiaan taas kisoissa Evitskogissa, luokkina ratsastin 60-70cm ja 80cm. Olin tallilla aamulla joskus puoli kymmenen aikoihin hinkkaamassa hevosta edustuskuntoon. Tällä kertaa Auda ei onneksi edes ollut kovin likainen! Sitten jossain vaiheessa taas suojat ja bootsit jalkaan ja suitset päähän ja traikkuun. Lastaamisessa oli taas ongelmia, kun Auda ei meinannut aluksi mennä, mutta liinojen avulla sitten meni reippaasti. Kisapaikalla saatiin hepat ulos ihan hyvin, Auda oli aluksi vähän hermona ja oli ihan hikinen matkan jäljiltä. Parka vähän stressannut! Siellä sitten lähinnä seisotettiin niitä ja annettiin syödä. Tässä vaiheessa Auda alkoi jo rentoutumaan.

IMG-20140525-WA0000
Pikkunen oli aamulla ihan väsynyt :3

Oltiin missattu radankävely, joten radan opettelin sitten vaan katsomalla muita ratsukoita ja verkassa vähän kertasin. Onneksi oli helppo rata ja vaan yksi vaihe. Verkassa Auda oli jälleen vähän virmana ja kyttäili katsomoa jonkin verran. Verkkasin vaan tosi lyhyesti, pari hyppyä pystylle ja okserille. Lähdin tosiaan toisena tästä verkkaryhmästä, joten jäin samantien kentälle. Nopeasti tulikin jo oma vuoro ja lähtömerkki. Radalle lähtiessä meistä molemmat unohtaa kaiken muun paitsi esteet. Mä en ikinä tajua mitään, mitä ympärillä tapahtuu, vaan ainoa asia mihin mä keskityn on se rata. Ihan hyvä asia, vai mitä? Onneksi Audalle käy samalla lailla ja se unohtaa kaikki jännät asiat. Radasta ei nyt sen enempää, kun että Auda taas vähän vei mua ja että pari paikkaa Auda pelasti ihan totaalisesti. Superhieno heppa, ei voi muuta sanoa! Tuloksena siis puhdas rata ja vihreä ruusuke portilta.

Image104 Image105
Videota katsellessa huomasin muuten kuinka kauhean pitkät mun jalustimet on?! Ne tuntuu ihan hirveen lyhyiltä, en vaan osaa mennä lyhyemmillä... :D

Tulin samantien alas selästä ja jäätiin varjoon odottelemaan seuraavaa luokkaa. Tällä kertaa käytiin jopa kävelemässä rata, jossa ei kyllä ollut muuta uutta kuin toinen vaihe. Toinen vaihe vaikutti sinänsä kivalta, koska siinä oli mahdollisuuksia tehdä lyhyitä teitä. Ensisijainen tavoite oli kuitenkin saattaa hevonen hyvällä mielellä maaliin. Olen toki voitontahtoinen, mutta pistän erityisesti Audan kyllä kaiken sen edelle. Varsinkin noin nuorelle on tärkeää, että kisoista jäisi sille positiivinen kuva! 

Image106 Image107

Tämän luokan verkassa jätin laukkailut ja ravailut vähälle ja otin vaan pari hyppyä. Verkkapystyä tamma katsoi kauempaa ja en ole varma meinasiko se jopa kieltää, mutta vähän maiskutusta ja yli meni. Lähdin kolmantena, joten odottelin kentän ulkopuolella ensimmäisen suorituksen ajan ennen kuin pääsin aitojen tolppien sisälle. Kasikymppi meni tällä kertaa melkeinpä jopa huonommin kuin 60cm, joka oli tuntunut kyllä kamalalta sähläykseltä. Audalla riitti jostain kumman syystä vielä hösäysenergiaa, joten se päätti viedä mua sitten silläkin kertaa. Tuli monta läheltä piti -tilannetta ja jälleen heppa kyllä pelasti kaiken. Ite vaan lagasin ja en tehnyt mitään paikkojen eteen, mutta pistetäänkö kuumuuden piikkiin? Tokassa vaiheessa yritin jopa vähän aikaa, mutta toi ei ihan kuitenkaan käänny yhtä hyvin kun ne kiituri-pikkuponit, jotka tuon luokan sitten lopulta veivät! Päästiinhän kuitenkin mekin sijoille, olin nimittäin 5/32. Olen kyllä erittäin tyytyväinen, Auda oli hieno (monennenkohan kerran mä tuonkin jo sanoin?) ja rohkea ja tästä on hyvä sitten jatkaa. Nyt otetaan lungisti pari viikkoa ja katotaan sitten, mitä seuraavaksi. :)

IMG_0144

6 kommenttia:

  1. millä tallilla noi kisat oli? Meette hienosti :)

    VastaaPoista
  2. auda on kunno ruusukehai, hienot te ja onnee sijotuksest!! <3

    VastaaPoista
  3. hienostihan toi menee, vähän vääriä laukkoja/ristillä välillä mut kivasti oot messissä kaikissa hypyissä, vaikka paikka ei oliskaan ihan ideaali! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, sillä on vähän ongelmia tasapainon kanssa, niin ei oikein osaa vaihtaa noita laukkoja, mutta mä meen mieluusti kädet korviin -taktiikalla :D

      Poista

comments ? c: