lauantai 10. toukokuuta 2014

Viimeistelytreenit ennen kisoja

Jep, kisoja! Huomenna on siis luvassa ensimmäiset estekisat (tai kisat ylipäätänsä) Audan kanssa. Hyppään siis ne 50-60cm ja 70-80cm luokat. Saa nähdä miten niissä käy, koska Audahan ei ole tietääkseni ennen ollut kisoissa (?), mutta toivotaan parasta. Se on kuitenkin suht järkevä hevonen (vaikka saattaakin toki olla vähän säikky ja hermoileva) ja etenkin esteillä rauhottuu hyvin. Mutta, takaisin tämänpäiväisiin ratsastuksiin...

Image88

Alkuverkkasin pidemmällä ohjalla, jonka jälkeen aloin vähän keräilemään ohjaa ja ratsastamaan paremmin taivutuksia yms. läpi. Laukassa aluksi en meinannut saada mitään apuja läpi, mutta kuitenkin vähitellen alkoi meno parantumaan ja tulihan se sieltä loppujen lopuksi ihan kivaksi. Laukkojen (ja tauon) jälkeen ravailin ympyrällä parin puomin yli. Aargh, kun mun käsi ei taas meinaa millään pysyä paikoillaan. Audan kanssa mä vaan helposti sorrun siihen, etten keskity käsiin vaan annan niitten sohata sinne tänne, vaikka en missään nimessä saisi tehdä niin. Välillä ne on ihan ok, mutta kuitenkin loppujen lopuksi päätyvät samaan pisteeseen. Noh, siinä ympyrällä Auda oli ihan ok, puomit suju varsin hyvin, mutta muuten ympyrä oli vähän epäsymmetrinen ja ratsastus tosi epäsiistiä, aargh. Pitäis varmaan mennä jossain vaiheessa kouluvalmennukseenkin Audalla!

Image89

Tulin puomeja laukassakin pari kertaa, aluksi ihan yksittäistä puomia ja sitten paria puomia peräkkäin, lähinnä etäisyyksiä katsellen. Nää meni varsin hyvin. Meiät tultiin kuitenkin vähän keskeyttämään tässä vaiheessa, kun maneesin tuli joku pitämään vissiin jotain teoriatuntia tai jotain...? :D Olin onneksi kerennyt menemään jo ihan suht kauan ja saanut Audaa läpi. Loppuravailin- ja kävelin vielä siellä vähän maastopolkuja edestakaisin. :) 

Videota tuli niin vähän, etten edes viitsinyt koota mitään koostetta, joten saatte tyytyä nyt näihin screenshotteihin!

6 kommenttia:

  1. jee tsemppii huomiselle!! <3 ja ois voinu olla vaik enemmä screenshottei, mut kiva tämmöne lyhyempi postaus välil! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoos <3 ! jep olin vähä laiska ja ne kuvat olis kaikki ollu iha samallaisii, nii tyydyin jättää tän sit tällaseks.. :D

      Poista
  2. Kiva postaus ja onnee kisoihin! :D

    VastaaPoista
  3. onnee huomiselle ja tää oli kiva tämmöne vähä lyhyempi:)

    VastaaPoista

comments ? c: