perjantai 16. toukokuuta 2014

Koulutuupparit

No niin, pitkästä aikaa kouluratsastusvideota ja postaustakin! Menin siis Audalla tiistaina ihan peruskoulua, keskityin eniten ehkä harjotusravissa työskentelyyn ja jonkin verran laukkaan. Alussa se oli ihan ok, se on käynnissä parantunut ihan hurjasti! Työstin taas paljon perusjuttuja ja päätin keskittyä sen takajalkoihin erityisesti. Ratsastin myös paljon harjotusravia ja se tuli siinä tosi kivaksi. :) Laukassa oli aluksi vaikeuksia, kun heppa vaan juoksi alta ja meni sinne sun tänne oman tasapainoni horjuessa. En oikeesti osaa istua tuolla vieläkään, hillun sinne sun tänne, aargh. Siinä vaiheessa kun Auda alko olemaan jo vähän väsyneempi, niin se alko keskittymään paljon paremmin (eikös pitäisi olla toisinpäin?). Tammasta tuli siis loppujen lopuksi varsin kiva ja pehmeä ratsastaa! Omat kädet alkaa myös jo vähän paremmin pysymään paikoillaan ja ainakaan eivät ole liian matalalla... :D

Image96



Keskiviikkona oli vuorossa oma tunti Lepuskissa, ja sain tietenkin Hoviharin, joka toimii siis ylihuomenna (!!) pidettävissä seuranmestaruuksissa mun ratsuna. Tunnilla keskityimme pitkästä aikaa jälleen kunnolla taivutteluihin. Alkukäynneissä kävelimme ympyrällä pitkin ohjin, ohjaimina ainoastaan pohkeet. Yllätyin positiivisesti, kuinka hyvin Hovihar tottelikaan pohjeapuja! Ohjat kerätessä se vaikutti kivan taipuisalta jo valmiiksi ja se oli tosi hyvä alkuverkoissa jo. Se tuntui omasta mielestäni hitaalta, mutta opettaja sanoi, että mä saan rauhoitella sitä. Erikoinen ohje, kun tuntuu, että sitä pitäisi ajaa eteen, mutta ei kai se sitten niin hidas olekaan.

Image97 Image103 Image102

Laukoissa se askel tuntui ihan kamalalta, niin epäpyörivältä (onkohan toi sana?) ja jäykältä. Videolta katsoessa jälleen tuli yllätyksenä, että ei se näytä ollenkaan siltä. No, parempi kai niin päin! Hovihar pysyi oikeastaan koko tunnin ajan varsin kivana, vaikka usein mulla menee lopputunti pieleen, jos alkutunnista on mennyt hyvin. Ainoa asia, mikä ei todellakaan onnistunut, oli lisäykset. Ravilisäys, laukkalisäys, ihan sama, niin ei tullut yhtään mitään. Kauhulla ootan kisojen keskiaskellajikohtia, kun en mä saa tota edes lisäämään... Hoviharista ei vaan lähde irti semmosta liikettä, kun se menee jo ihan kaahottamiseksi ja rupee vaan tikittämään. Asia, jota opettaja painottikin, oli rauha ja rentous.

Image100 Image99 Image98

6 kommenttia:

  1. haha mikä laatu nois hoviharscreenshoteis... XDD mut hienosti menee kummatki hepat ja hovihar on just kivan näköne, hyvin ne kisat meneee!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. :DDDD En tosiaan tiiä miks jaksan vastata tähän. Mutta siis MIKÄLI olet ollenkaan lukenut mun blogitekstejä, sulle on varmaankin käynyt ilmi, että mulla on ollut vähän ongelmaa käden kanssa. Se on siis ollut älyttömän levoton (suosin mielummin tuota sanaa, koska sahaaminen kuulostaa jotenki siltä että se olis tietoista toimintaa) ja se on nyt jo paranemaan päin. Kuvittele siis millanen se on aiemmin ollut! En siis yritä sahata hevosta saadakseni sen päätä alas tms, en vaan osaa pitää kättä paikoillaan. Kyllä mä senkin saan karsittua taas jossain vaiheessa pois :)

      Poista
  3. toi hyvin oot saanu tota kättä kuriin! iteki pitäis taas ottaa käsi erikoistarkkailuun kun reisillä lepäävät mukavasti taas tällä hetkellä :--D tsemppii kisoihin tänään!

    VastaaPoista

comments ? c: