torstai 20. helmikuuta 2014

Little dreams



En tiedä mistä tämä postausidea kumpusi, enkä ole edes kovin varma, kuinka hevosblogin puolelle tämä edes kuuluisi tai kuinka paljon tulen eksymään aiheesta, mutta yritetään!

Ajattelin siis kirjoittaa mun tämmösiä "pieniä haaveita", joita haluaisin toteuttaa elämässä. En tiedä kutsuako näitä haaveiksi vai tavotteiksi, kumpikin varmaan käy.

Päästä pitämään ratsastustunteja. Edes vaikka kavereille tai jotain pienten alkeiskurssia suurin piirtein. Musta on ihan älyttömän hauska opettaa tai neuvoa jotain hevosen selässä ja joka kerta kun katson vaikka kisoja tai tuntia tai näen jonkun ratsastavan, mulla tulee ihan hirveä pakkomielle sanoa kaikkea, mitä tämä voisi korjata. Jotenkin usein maasta tunnen, miltä sen toisen hevonen tuntuu ja mitä se voisi tehdä. Harmi, ettei hevosen selässä itse pysty näkemään itseään, auttaisi huomattavasti! Joka tapauksessa, olisi vaan niin hauskaa päästä pitämään tunteja, se kehittäisi itseäkin huikeasti, kun alkaisi tarkemmin katsomaan hevosen ja ratsastajan liikkeitä. Pari kertaa olenkin kokeillut ja ihan hyvällä menestyksellä. Myös tuntien suunnittelu olisi jotenkin tosi kiehtovaa, en tiedä oikein miksi. Mihinkään Ypäjälle tms. en ole lähdössä, mutta tällaisia "amatöörikeikkoja". 

PicMonkey Collage

Opetella puhumaan sujuvasti montaa kieltä. Tarkemmin sanottuna englantia, ruotsia, ranskaa, saksaa ja espanjaa. Ehkä muutama kieli liikaa yhden elämän aikana opeteltavaksi? Se olisi vaan niin siistiä osata puhua noita kaikkia! Englanti nyt on sellainen automaatio ja sen toivottavasti tulen hyvin oppimaankin ja ruotsi kuuluu luultavasti samaan sarjaan (mikäli ajattelin sinne oikeustieteelliseen päästä, ruotsi olisi aika tärkeä kieli). Ranskaa opiskelen tällä hetkellä myös ja toivon todella, että pystyisin jatkamaan sitä lukiossa ja kenties sen jälkeenkin. Ranska kielenä inspiroi mua niin paljon opettelemaan sitä, että toivottavasti jaksan sen opetella kunnolla. Espanja on niin lähellä ranskaa, että se olisi luultavasti helpompi ekstra opetella siihen päälle, mutta espanja on kuitenkin "viimesenä" tärkeyslistalla. Saksa on maana varsinkin hevosmaailmassa suuressa asemassa ja sen kielikin olisi hyvä osata. Muutenkin saksa on yksi näistä Euroopan "pääkielistä".

PicMonkey Collage2

Päästä käymään kaikissa paikoissa, jossa olen koskaan halunnut. Ja näitä on monta... Toki äitini ja isäni yhteys lentokoneisiin ja matkusteluun tulee helpottamaan tavotetta huomattavasti. Tällä hetkellä päällimäisimpänä mielessä ovat Bali (Indonesia), Havaiji, Italia, Costa Rica, Egypti, Uruguay, Portugali ja Unkari. Hups, lista venyikin yllättävän pitkäksi! Noiden lisäksi haluaisin vielä käydä moneen kertaan Ranskassa ja Briteissä.

PicMonkey Collage3

Puhua brittiaksentilla. Jatketaan nyt vielä vähän tällä ulkomaa -teemalla. Brittiaksentti on mun mielestä niin ihana, että olisi hauskaa puhua sitä! :D Skottiaksenttikin olisi hauska, hymy nousee kyllä huulille kun kuulen jonkun puhuvan sitä.

large (5)

Saada tasan 10 keskiarvo. Olishan se aika hienoa, kun olisi keskiarvona (lukuaineista, huom!) pyöreä kymppi. Ainoa este tuntuu olevan terveystieto, josta olisi kyllä ihan taikatemppu saada kymppi meidän opettajalta... No, aina saa haaveilla, right?

Pystyä laskettelemaan ilman epävarmuutta. Selkeällä suomen kielellä: oppia laskettelemaan. Olen lasketellut elämäni aikana tasan neljä kertaa (joista kaksi tässä parin viikon sisällä) ja olisihan se aika hienoa, että voisi huolettomasti lasketella vaikkapa yhdellä suksella tai takaperin ja sitten päästä alpeille tai lappiin, kun osaa kunnolla. Huomatkaa kun. ;)

PhotoGrid_1391961754876 PicMonkey Collage6

Lopetan tän postauksen kirjoittamisen tähän, koska muuten jatkaisin tätä loputtomiin... :D Hups, loppujen lopuksi yksi näistä liittyi hevosiin. Nojaa, vähän tällaistakin puolta esiin täällä! Olisiko teillä mielenkiintoa lukea osa kakkosta tästä? Mitä ylipäätänsä piditte postauksesta?

8 kommenttia:

  1. yäk saksa siihe tarviit aika paljo motii xd ja lyön sua jos opettelet britti tai varsinki skottiaksentin ku se kuulostaa nii ärsyttävält xddd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha joo :D ja britti todellaki skottii en välttämät ite haluis mut se o hauskan kuulost joten lyö vaa ;)

      Poista
  2. mä ainakin tykkäsin,tee ihmeessä toinen ! :) vaikka ei ollutkaan nii hevospainotteinen,nii kivaa vaihtelua välillä tälläset !

    VastaaPoista
  3. Tää oli tosi kiva, ois helposti lukenut vaikka kuinka paljon pidempäänkin! :) Tykkään muutenki sun kirjotustyylistä tosi paljon ku se on tollasta siistiä ja sukuvaa :)!

    VastaaPoista
  4. iha sika kiva postaus!!
    takaperin tai yhel suksel XDDD..... hups. ja oot tervetullu pitää mulle ja ponskille tuntii iha millo haluu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoos!!
      joo piilovinkkaus .. XDD hehe joo mielellää ;)

      Poista

comments ? c: