keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kukas se tässä?

Auda on 6-vuotias hevostamma, kooltaan jotain 163cm(?). Tämä tamma onkin nyt sitten vuokrahevoseni ja toivottavasti pääsisin sen kanssa jatkamaan mahdollisimman pitkään. Mitä Donnalle sitten kävi? Matka oli kuitenkin liian pitkä, enkä olisi päässyt kulkemaan sinne kaksi kertaa viikossa millään. Nyt helpottaa vähän kun pääsen suht hyvin bussilla tuonne ja kuitenkin Espoon puolella. 

IMG_1241

Eilen olin sitten ensimmäistä kertaa vuokraamassa Audaa ja oli varsinkin alkuun vaan totuttelemista, kun kokeilukerrasta oli jo vähän aikaa. Aloitin vähän tunnustelemalla, selvästi pidemmällä ohjalla taivuttelua ja kevyttä hölkkäilyä. Alkuverryttelyjen jälkeen keräsin ohjaa vähän paremmin käteen ja ratsastin ravia tahdikkaammaksi ja Audaa ryhdikkäämpään muotoon. Tämä onnistui ihan hyvin, vaikka takajalat eivät ihan tulleetkaan mukaan.

IMG_1253

Sen jälkeen hieman laukkaa keskiympyrällä. Oikean kierroksen laukka oli vaan jotain niin ihanaa, että meinasin jäädä sinne vaan leijailemaan ratsastamisen sijaan. Laukkasin muutaman kierroksen myös ihan suoraa uraa, missä olimme kiemurelleet kyllä kaikissa askellajeissa jonkin verran. Ihme ja kumma, laukassa tuntui olevan kaikkein helpointa mennä suoraan, vaikka niin toispuoleinen askellaji se onkin. :D Menin siis hieman uran sisäpuolella, jotta pystyisin menemään mahdollisimman suoraan. Annoin Audan kävellä vähän pitkin ohjin ennen toiseen suuntaan laukkaamista. Vasempaan kierrokseen laukka oli paaljon vaikeampaa ja enkä meinannut saada sitä millään tasaiseksi. Onneksi siihenkin suuntaan tuli kuitenkin hyviä pätkiä. :)

Sen jälkeen aloin vasta vähän enemmän työstämään heppaa ja istuin harjotusravissakin pieniä pätkiä. Tein edelleen vaan yksinkertaisesti ympyröitä ja suoraan ratsastusta ja niissä olikin jo ihan tarpeeksi työstämistä! Myös muutamia siirtymisiä käynti-ravi välillä tuli kokeiltua. Loppua kohden Auda alkoi vähän väsymään, joten sitten enää eteen-alas venytykset. Tunti sujui varsin hyvin (ainakin ekaksi kerraksi), vaikka tamma kuuntelikin suurimman osan ajasta ihan kaikkea muuta paitsi mua. :D Ulkoa kuului kaikenlaisia ääniä ja traktoriakin suhaili siitä ohi, mutta heppa käyttäyty kuitenkin varsin mallikkaasti. Kun me lähdettiin maneesista, oli ulkona alkanutkin jo varsinainen lumisade, eikä noista kuvista tullut oikein mitään, mutta onpahan nyt jotain. :)

IMG_1260 IMG_1261

6 kommenttia:

  1. Wau ... ihanan näkönen c; ja toivottavasti teiän tie jatkuu vielä pitkään !

    VastaaPoista
  2. en pysy enää peräs näide su vuokriksie kaa xd mut toivottavasti tää kestää nii kaua et muistan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo nää nyt vaihtuu vähä tiuhaan tahtiin, mut uskon et tää nyt kestää kauemmin :D xd

      Poista
  3. Ei vitsi varmaan sä rupesit vuokraa Audaa ! Mä hoidan sitä :D Omistaja kehu mulle kuinka hyvä oot vaikka oot vasta 14 ;)

    VastaaPoista

comments ? c: