perjantai 13. syyskuuta 2013

Vaihteleva estetunti

Sain siis edelleen keskiviikkona Londan, jolla nyt siis menen nuo viimeisetkin kerrat estekaudella. Olisin toisaalta toivonut jotain muuta hevosta, koska Londa on "jo nähty". En kerennyt Dominikillakaan vielä hypätä, kun se myytiin tosiaan pois, kun ei soveltunut ratsastuskouluun. Sinne meni sitten sekin...!

Alkuverkoista ei jäänyt yhtä hyvä fiilis, kun viime kerralla, tuli pari kertaa taas niitä ravistelukohtauksia ja muutenkin oli tosi epätasainen. En vaan millään jaksanut huvittanut istua kunnolla sinne satulaan ja yrittää ottaa sitä vähän edes kasaan, vaan annoin sen lösähtää rennosti luotilinjan alapuolelle, hups. Alotettiin sitten suoraan hyppäämään ja tultiin tosiaan semmosta kahdeksikon tyylistä tehtävää, jossa ennen molempia esteitä aina voltti. Voltit oli ihan täysin turhia, koska en mä sitä Londaa mitenkään kootuksi saanut tai laukkaa pyörimään yhtään sen paremmin. Hypyt onnistu tosi hyvin, toiselle esteelle tultiin kyllä aika vinossa molemmilla kerroilla ja tokalla kerralla se kostautuikin väärällä laukalla. Muuten tuli hyviä hyppyjä ja muut laukat vaihtu!
217 133 222 223
Sen jälkeen tultiin ensiksi pysty, jonka jälkeen uraa seuraten pitkän sivun loppuun ja sieltä vastakaarrolla sarjatehtävään. Tuo eka este sujui ihan hyvin, mutta sarjaa ennen kaarteessa vauhti jäi ja tultiin kavaletille ihan juureen ja seuraava este jäi tosi kauas. Itse vaan roikuin hypyissä epätoivosesti mukana ja Londa hoiti homman!
Tokalla kerralla tultiin kavaletti-pysty, jonka jälkeen vielä omituisemmalla reitillä sama sarja. Ajattelin pistää tällä kertaa vähän vauhtia hevoseen ja johan lähti! Tunsin jo kavaletille, kuinka se lähti kiihdyttämään kunnolla ja sai istua oikein kunnolla syvälle satulaan. Nyt ymmärrän niitä, jotka istuvat syvällä satulassa aina esteillä! Aiemmin oon vaan keikkunut este-/kevyessä istunnassa, koska hevosella ei ole ollut tämän tyyppistä imua esteelle, mutta näin oli ehdottomasti parempi. Voltilla vauhti ehkä vähän tasaantui. Oli kiva kerrankin keskittyä esteratsastukseen ja tehdä jotain muutakin kun vaan huolehtia, että hevonen menee eteenpäin ja ohjaa suoraan oikealle esteelle. Ratsastuskouluhevosilla kun paikkojakin saa katsella huomattavasti harvemmin.
224 225 226
Sarja jäikin sitten tosi lyhyeksi, kun Londa kiihdytti siihen taas tosi paljon. Tuli tosi vahvoja hyppyjä ja huomasi, että se joutui oikein kunnolla ponnistelemaan, että mahtui väleihin. Esteet oli jopa ihme ja kumma nostettu yli kahdeksaankymmeneen senttiin. 
Tulimme vielä viimeisen kerran pelkän sarjan sieltä ekasta suunnasta ja nyt se sitten jäi taas hitaaksi, jolloin sarja ei ollut yhtä sujuva, mutta onnistui kuitenkin. Ihan kiva tunti, pääsi hyppäämään kerrankin jopa estekaudella isompaa (kyllä, tuo on mulle "isompaa") ja vähän enemmän, kun meidän tunnilla oli vaan viis ratsastajaa.

4 kommenttia:

  1. kiva tää! ♥ hienosti menitte ;)

    VastaaPoista
  2. miks käyt leppävaarassa jos kirjotat siitä aina jotain negatiivisitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. postausten negatiivisuus johtuu ainoastaan musta, ei lepuskista. oon vaan vähän tympääntynyt tähän, että joudun pyörimään tuolla ridakoulussa. tässä ei oikeastaan ollu muuta negatiivista, kun se, että harmittelin kun dominik lähti, mikä nyt ei edes johdu lepuskista

      Poista

comments ? c: