sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Espoon tallit | Peikin ratsastuskoulu

Pitkän aikaa on ollut tarkoituksena päästä kokeilemaan eri talleja, ihan vaan huvin vuoksi, jotta näkee vähän millaiset paikat on kyseessä yms. Muutenkin nyt tällä hetkellä mulla on vaan yksi viikkotunti, joten pakkohan sitä on sinne hevosen selkään jotenkin päästä. :D

_MG_1167.JPG
Ensimmäisenä oli vuorossa Peikin talli, joka on siis tuolla Granissa, muutaman kilsan päässä Lepuskista. Käytiin siellä aiemmin tällä viikolla vähän tsekkaamassa, että mistä kaikki löytyy löytämättä kuitenkaan mitään joten nyt tiedettiin suurin piirtein. Ainakin, mistä listat löytyi! Se olikin sitten ainoa kerta, kun siellä olin käynyt, joten hepat ja paikat oli ihan vieraita. Olin siis ilmottautunut irtotunnille 16-17, joka oli tosiaan koulutunti. Toi tunti oli kyllä tosi helppo varata, hoitu ihan laittamalla vaan sähköpostia paikkaan ja tadaa - vastattiin vaan, että sillon ja sillon käy.

Listaan nimeni perään oli kirjoitettu Laika, oikeastaan lähes ainoa hevonen, jonka edes tiesin. :D Edellisellä näkemiskerralla ei ollut vaikuttanut ihan välttämättä unelmahevoselta, mutta koitin lähteä kuitenkin ennakkoluulottomasti tunnille. Aluksi verkkailtiin hevoset itsenäisesti molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa. Yritin koko ajan itse olla mahdollisimman vähän tiellä, olinhan "ylimääräinen", ja toivon tosiaan, että onnistuin! :D Laika vaikutti aluksi... erikoiselta. Koitti vähän vastustella tuntumaa ja kiirehti, varsinkin käynnissä. Ravissakin meni helposti kipittäväksi. Heti, kun löytyi tasainen (ehkä jopa hieman vahvakin) tuntuma, se alkoi sujumaan paljon paremmin. Ravissa tuli paljon kivoja pätkiä ja olisin toivonut, että oltaisiin menty sitä enemmänkin!
_MG_1169.jpg IMG_1173.JPG IMG_1180.JPG IMG_1201.JPG IMG_1202.JPG Alkuverkkojen (myös laukkojen) jälkeen aloimme tulemaan avoja ensin käynnissä. Omasta mielestäni sujui ihan kivasti, tuli muutama tosi hyvä pätkä! Tuntuman kanssa oli taas vähän hakemista, mutta kyllähän sekin sieltä löytyi. Ravissa sujui sata kertaa paremmin, oli selkeesti hevoselle helpompi askellaji! Voltit ennen avoja onnistu ihan superhyvin, kunpa ne olis olleet tunnin teemana. :D Vasempaan kierrokseen tuli yksi lyhyt pätkä avoa, joka sujui ihan oikeesti tosi hyvin (tosin sen jälkeen paketti vähän lässähti, hups) ja se olikin tunnin kohokohta. Menimme vielä laukkaa pääty-ympyrällä ja se ei todellakaan sujunut kovin hyvin. Laika lähti melko kovaa ja en itse saanut sitä kootuksi ollenkaan. Vasta-asetuksessa (joka oli siis tehtävä) se onnistui vielä joten kuten, mutta muuten ei. Sitten vaan eteen-alas ravit ja Laika venytti tosi hyvin!

IMG_1203.jpg IMG_1228.JPG IMG_1231.JPG IMG_1235.JPG IMG_1243.jpg IMG_1254.JPG
Voishan sitä sinne satulaankin istua ja pitää jalan kiinni?
IMG_1257.JPG IMG_1260.JPG IMG_1265.JPG Oli ihan kiva tunti, tykästyin Laikaan tosi paljon ennakkoluuloista huolimatta! :) Opettajakin sanoi, että hevonen sopi mulle, ja olihan se aika lailla mun "mukavuusalueella"! Ei liian herkkä (mutta kuitenkin reagoi tosi hyvin), reipas ja osaava. Saa nähdä, olis kiva käydä ehkä toisenkin kerran vielä, mutten usko että onnistuu.

8 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) Munkin pitäis joskus käydä tutustumassa näihin Espoon talleihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) jep, itekin sain vihdoin aikaseks alottaa tän kierroksen! :D

      Poista
  2. Hei mielenkiintonen postaus! tuuppas käymää arlallaki joku päivä ;)

    VastaaPoista
  3. tää oli tosi kiva! paitsi et voisit vähä suositella/epäsuositella sitä tallii et oliks hyvä opetus ja ilmapiiri ja ryhmäkoot ymym. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ajattelin kans, mut en tiiä kuinka paljon noilt talleilt niiku saa kirjotella yms, mut kattoo nyt :)

      Poista

comments ? c: