keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

62. Estekurssi 2nd&3rd day kuvien kera!

15.30-17 ratsastus
18-19 teoriatunti

Olin yötä Tialla, joten en eilen päässyt postailemaan joten tässä tulee nyt molemmat päivät! Eilisen päivän ohjelma oli hieman erinäköinen - eli ratsastus ensiksi ja sen jälkeen teoria. Päättivät sitten valita ratsastuksen juuri tuohon kuumimpaan mahdolliseen aikaan... Great, isn't it? :D

Tänään tosiaan hypättiin jonkin verran enemmän, tultiin jumppasarjaa ja yksittäistä okseria. Alkuverkkojen jälkeen laukattiin ympyrällä aina kavaletin ja parin puomin yli. Mielenkiintoisia ympyröitä tuli, täytyy sanoa, mutta tuli sieltä ihan onnistuneitakin kohtia. Hypättiin aluksi ristikkoa, jota ennen oli puomi ja yksi laukka-askel. Vähän sähläystä oli sen laukka-askeleen kanssa, kun ei oikein meinattu mahtua, mutta muuten oli hyvä.   Itse myös vahingossa jäin liikaa vaikuttamaan siihen askeleeseen, jos se ei näyttänyt osuvan kohdalleen, ärsytti! :D Tultiin toisesta suunnasta sitten niin, että se oli okserina. Tämä sujui jo paremmin, kun osasin olla rauhassa ja odottaa hyppyä sen enempää ihmettelemättä. Ekat hypyt matalana, jotain 50-60cm ja nostettiin sitten johonki 80cm.

IMG_0153 IMG_0154 IMG_0162 IMG_0166 IMG_0167 IMG_8056 IMG_8074

Sitten vielä jumppaa toisella pitkällä sivulla. Välit oli vähän lyhyet, koska Silverin laukka on melko isoa. Kavaletti - ristikko - ristikko - ristikko - kavaletti, jota sitten korotettiin pystyiksi jne. Ekoilla kerroilla kaksi noista ristikoista oli puomeina, jonka takia Silver ei ihan nostellut jalkoja ja vähän kolautteli, mutta hypyt oli sitten parempia. Viimeseksi sitten vielä siinä jossain 80-90cm korkeudessa, vähän epäilytti, että jaksaako se poni niistä kivuta yli vai ei, mutta hyvin kuitenkin päästiin. :D Teoriassa käsiteltiin hevosen verryttelyä esteradalle ja yleensäkin.

IMG_0180

16.30-18 ratsastus 

Tänään oli siis pelkkä ratsastus, kuten näätte. Teemana oli vinot lähestymiset, joita mentiin melko paljon. Alkuun vaan puomeilla, jotka "vinossa" ja niillä tempon muutoksia. Silver hiukan kiemurteli, mutta sain kuitenkin ihan hyvin tuntumalle ja loppujen lopuksi pohkeen ja ohjan väliinkin. Sitten vielä muutama pikku kavaletti ympyrällä eka normaalissa tempossa ja sitten vähän reippaamassa. Nää onnistu superhyvin!  Ekat hypyt otettiin ristikolle, joka tultiin vinona lähestymisenä. Eli pitkältä sivulta täyskaarto oikealle ja sitten vino lähestyminen ristikolle, joka oli suorassa siinä pitkän sivun vieressä. Ehkä kuvat havainnollistaa?


IMG_8193 IMG_0223

Tultiin siihen aika monta hyppyä, joista ekat oli ihan onnistuneita, laukat ei kyllä vaihtunu, mutta muuten. Opettaja nosti sen vielä sitten melkein viimeisiin reikiin ristikoksi, ekalla kerralla Silver tuli ihan hyvin, pikkasen lähelle, muttei pahasti. Mun piti tulla sitten vielä toinen kerta, ja vähän reippaammin, ettei tulisi niin lähelle. Silver sitten otti ja kielsikin yhtäkkiä! Huomasin sen kyllä aiemminkin, että oli epäröinyt ja oli tullut vähän kiemurrellen, en sitten tiiä että mikä siinä oli. Kielsi vielä toisen kerran putkeen, jonka johdosta sitten laskettiin toinen puoli. Vähän epäröintiä oli edelleen ilmassa, mutta yli päästiin ja toisellakin kerralla. Syytä ei nyt ihan löytynyt, liekö poni sitten ollut väsynyt vai näkikö se jotain siellä takana?

IMG_8200 PicMonkey Collage
Sitten sen jälkeen tultiin linjatehtävää, eli kavaletti, kolme laukkaa, pysty, kolme laukkaa ja kavaletti. Välit oli vähän ahtaita, joten tuli ekalla kerralla mm. takajalkavirhe ja muilla kerroilla muuten vaan vähän kolahti. Hypyt onnistu kuitenkin kivasti, kerran tiputti (johtuu varmaan siitä, että näin monta päivää putkeen raskaita estetunteja kuumalla), mutta muuten meni kyllä hyvin. Ihan loppuun hypättiin vielä suoralla uralla vinoja kavaletteja, joiden väliin kolme askelta. Ihan hyvin meni. :)

IMG_8213 IMG_0235 IMG_0239 IMG_0241 IMG_8240
Ohhoh, tulipas pitkä kirjotus! :DD Ehkä joku jaksaa lukea....?

13 kommenttia:

  1. mitä toi amp tossa otsikossa tarkottaa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei siinä lue amp...? :D luultavasti sulla toi & - merkki näkyy amp'nä vaan ? :D

      Poista
  2. Eikö sinua pelota että silver menee rikki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, ei olis eka kerta kun noin rankalla treenauksella menis tuolta ponin jalat paskaks..

      Poista
    2. tais tuo käydä mielessä, mutta ei se nyt loppujen lopuksi kovin raskasta ole kun neljä päivää (jonka jälkeen kolme lepopäivää ja esteistä enemmänkin lepoa) hypätään putkeen ja senhän takia me ei hypättykään niin paljon isoja esteitä. kyllä normaalikuntosen ponin pitäs tollanen kestää :)

      Poista
    3. Näinpä juuri, ja tuo kieltely ja puomien alasotto ei lupaa hyvää..

      Poista
    4. No kyllähän Liselotte ja Fabiennekin oli normaalikuntosia (ellei jopa sen yläpuolella), mutta kas miten kävikään..

      Poista
    5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    6. Nooo, eiköhän se ole jo tullut huomattua keitä nämä ongelmat oikeasti kiinnostavat.

      Poista
    7. Miksi poistit kommenttisi? ;)

      Poista
    8. Voi luoja :D Ihan yhtä lailla se jalka voi posahtaa vaikka laitsalta hakiessa. Nuo esteet nyt ei näytä olevan edes isoja

      Poista
    9. Sulla ei taida olla kokemusta ko. tallin ko. kisoihin harjoitteluista, joista on usein seurannut kaikennäköisiä vaivoja.

      Poista

comments ? c: